Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

spigott - 2024. május 24. 7:30

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Összesen 179 lábtoll-labdázó népesítette be Lakitelken a Hungarikum Liget Kárpátia Rendezvényházat május 15-én, s a csarnok kiváló helyszíne volt a II-IV. korcsoport országos diákolimpiai döntőjének. Az impozáns épület tágas terei, 6 pályája lehetővé tette, hogy a rendezvény megfelelő tempóban peregjen, ugyanakkor bőven maradt hely gyakorlásra is, árulta el érdeklődésünkre Kohán Árpádné, a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE elnöke, aki természetesen magáról a versenyről is beszámolt.

– Fejér vármegyét 29 versenyző képviselte. Sajnos kissé megfogyatkozott a létszám az utolsó napokban. Többeknek is lehetősége lett volna a részvételre, hiszen a vármegyei döntőn jogot szereztek rá, de megbetegedések ritkították a delegációt. Két település négy iskolájából voltak indulóink, a legnagyobb létszámban a Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI diákjai versengtek Dunaújvárosból. Őket követte a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola csapata Horváth Edina tanárnő vezetésével. Egy-egy indulóval képviselte magát  még a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola és a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI. Bár létszámban így nem aknáztuk ki a versenykiírás lehetőségeit, a résztvevők nagyon eredményesen szerepeltek.

Kondor Kitti aranyéremnek örülhetett! (Képek forrása: DLSE)

Sokaknak tapsolhattunk dobogós helyezéséért, vagy a legjobb nyolc közötti eredményéért, és ismét büszkélkedhetünk  diákolimpiai bajnoki címmel is. A II. korcsoport egyéni versenyszámában Kondor Kitti (Szent Pantaliemon Gk. Iskola) aranyérmes lett. Kitti a csapatával is sikeresen játszott, mert velük a dobogó 2. fokára állhatott a III. korcsoport lányai között. Rajta kívül többeknek sikerült a duplázás, kétszer is a dobogón állniuk. Nagy Hanna Jázmin ezüstérmes lett csapatban és egyéniben a III. korcsoportban, Kovács Patrik ezüstérmet szerzett csapatban a III. korcsoportban és egyéniben a II. korcsoportban, míg Kerti Benett Noel is ezüstéremnek örülhetett a III. korcsoport csapatversenyében és a III. korcsoport egyéni versenyszámában, így az éremtáblán egy arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel zárták versenyzőink a viadalt.

Mint azt Kohán Árpádné elárulta, bár a tanév diákolimpiai versenyei befejeződtek, a DLSE játékosai még nem pihennek, ugyanis június 2-án a gyermek, serdülő, és ifjúsági korcsoport lábtoll-labdázóit várják Dunaújvárosba a páros OB-re.

Dobogós helyezések a diákolimpián

III. kcs. fiú csapatverseny:
2. Kerti Benett Noel, Kovács Patrik, Somogyi András Ádám (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)

IV. kcs. fiú csapatverseny:
2. Kovács Ákos, Szabó Ádám Ákos, Barta József János (DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola)

II. kcs. fiú egyéni verseny:
2. Kovács Patrik (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
3. Nagy Kornél és Tóth Dominik  (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
       
III. kcs. fiú egyéni verseny:
2. Kerti Benett Noel (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)

III. kcs. leány csapatverseny:
2.   Kondor Kitti, Nagy Hanna Jázmin, Naszádos Kamilla Irén (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI, Dunaújváros)

II. kcs. leány egyéni verseny
1. Kondor Kitti (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
2. Váradi Hanna Kitti (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
3. Borgulya Veronika Nóra (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)

III. kcs. leány egyéni versenyszámban:
2. Nagy Hanna Jázmin (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
3. Nagy Kitti (Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI, Baracs)

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

2024. jún. 14.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) idén is június 30-áig várja a DLSZ Tiszteletdíjának jelöltjeit.