Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

spigott - 2024. május 24. 7:30

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Összesen 179 lábtoll-labdázó népesítette be Lakitelken a Hungarikum Liget Kárpátia Rendezvényházat május 15-én, s a csarnok kiváló helyszíne volt a II-IV. korcsoport országos diákolimpiai döntőjének. Az impozáns épület tágas terei, 6 pályája lehetővé tette, hogy a rendezvény megfelelő tempóban peregjen, ugyanakkor bőven maradt hely gyakorlásra is, árulta el érdeklődésünkre Kohán Árpádné, a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE elnöke, aki természetesen magáról a versenyről is beszámolt.

– Fejér vármegyét 29 versenyző képviselte. Sajnos kissé megfogyatkozott a létszám az utolsó napokban. Többeknek is lehetősége lett volna a részvételre, hiszen a vármegyei döntőn jogot szereztek rá, de megbetegedések ritkították a delegációt. Két település négy iskolájából voltak indulóink, a legnagyobb létszámban a Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI diákjai versengtek Dunaújvárosból. Őket követte a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola csapata Horváth Edina tanárnő vezetésével. Egy-egy indulóval képviselte magát  még a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola és a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI. Bár létszámban így nem aknáztuk ki a versenykiírás lehetőségeit, a résztvevők nagyon eredményesen szerepeltek.

Kondor Kitti aranyéremnek örülhetett! (Képek forrása: DLSE)

Sokaknak tapsolhattunk dobogós helyezéséért, vagy a legjobb nyolc közötti eredményéért, és ismét büszkélkedhetünk  diákolimpiai bajnoki címmel is. A II. korcsoport egyéni versenyszámában Kondor Kitti (Szent Pantaliemon Gk. Iskola) aranyérmes lett. Kitti a csapatával is sikeresen játszott, mert velük a dobogó 2. fokára állhatott a III. korcsoport lányai között. Rajta kívül többeknek sikerült a duplázás, kétszer is a dobogón állniuk. Nagy Hanna Jázmin ezüstérmes lett csapatban és egyéniben a III. korcsoportban, Kovács Patrik ezüstérmet szerzett csapatban a III. korcsoportban és egyéniben a II. korcsoportban, míg Kerti Benett Noel is ezüstéremnek örülhetett a III. korcsoport csapatversenyében és a III. korcsoport egyéni versenyszámában, így az éremtáblán egy arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel zárták versenyzőink a viadalt.

Mint azt Kohán Árpádné elárulta, bár a tanév diákolimpiai versenyei befejeződtek, a DLSE játékosai még nem pihennek, ugyanis június 2-án a gyermek, serdülő, és ifjúsági korcsoport lábtoll-labdázóit várják Dunaújvárosba a páros OB-re.

Dobogós helyezések a diákolimpián

III. kcs. fiú csapatverseny:
2. Kerti Benett Noel, Kovács Patrik, Somogyi András Ádám (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)

IV. kcs. fiú csapatverseny:
2. Kovács Ákos, Szabó Ádám Ákos, Barta József János (DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola)

II. kcs. fiú egyéni verseny:
2. Kovács Patrik (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
3. Nagy Kornél és Tóth Dominik  (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
       
III. kcs. fiú egyéni verseny:
2. Kerti Benett Noel (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)

III. kcs. leány csapatverseny:
2.   Kondor Kitti, Nagy Hanna Jázmin, Naszádos Kamilla Irén (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI, Dunaújváros)

II. kcs. leány egyéni verseny
1. Kondor Kitti (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
2. Váradi Hanna Kitti (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
3. Borgulya Veronika Nóra (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)

III. kcs. leány egyéni versenyszámban:
2. Nagy Hanna Jázmin (Szent Pantaleimon Gk. Óvoda, Ált. Isk. és AMI)
3. Nagy Kitti (Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI, Baracs)

A rovat további hírei: Sport

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Gyász: elhunyt Kovács Péter

Gyász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, fájó szívvel búcsúzunk a Kovács-szaltó névadójától.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.