Újra az élményfürdőben lesz a nyári napközis tábor bázisa

Fábos Zsolt - 2024. május 22. 18:00

Ezen a nyáron is számíthatnak a szülők és a gyerekek az önkormányzati napközis táborra. Hat héten keresztül várják július 1-jétől a fiatalokat, idén is a Duna Dog Center szervezésében.

Jó hírekről számolt be szerdán Czibere Cecília, a Duna Dog Center vezetője, valamint Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester. 

Hat hétig tart

A nyári szünet ideje alatt, hat héten át tart majd a napközis tábor, amelynek a május 17-én megnyitott Aquantis Élményfürdő ad majd otthont. Barta Endre alpolgármester hangsúlyozta, idén is arra törekednek, hogy ne egyszerű gyermekfelügyelet működjön a tábor égisze alatt, hanem legyen benne nagyon sok színes program:
– A tavalyi évhez hasonlóan a Duna Dog Centert kértük fel, hogy hat héten keresztül idén is koordinálja ezt a programot. Szeretnék köszönetet mondani a szponzoroknak, hogy támogatják a tábort, és nekik is köszönhetően még élvezetesebbé tehetjük majd a gyerekek mindennapjait a szünidőben. 

Kikapcsolódva edukálni

Czibere Cecília a programokról adott részletes tájékoztatást. Mint mondta, minden nap más témát járnak majd körbe a gyerekekkel:
– Nekem vesszőparipám az, hogy minden gyermek megérdemli a minőségi oktatást és edukációt, ezért is örültem annak, hogy idén is megkaptuk a lehetőséget, hogy koordináljuk ezúttal a teljes napközis tábort. A fő irányvonalunk az lesz, hogy megismertessük a gyerekekkel Dunaújvárost. Hétfőnként mindig művészettörténettel foglalkozunk majd, Dunaújváros történetét és képzőművészeit bemutatva, keddenként pedig a Flóra Fauna és vízrajz lesz központban. Ha már sportváros vagyunk, akkor szerdánként a helyi sportélettel fogunk foglalkozni, csütörtökönként pedig a hét eseményeit foglaljuk össze úgy, hogy a gyerekek egy-egy alkotást fognak elkészíteni. Péntekenként délelőtt egy hatalmas fürdés lesz a program az élményfürdőben. Szerencsénkre a Bartók színház is támogat bennünket, így a gyerekek alkotásait pénteken délutánonként a kulturális intézmény aulájában fogjuk kiállítani, ide várjuk majd a szülőket a kicsikért egy kis meglepetéssel kedveskedve számukra is. Ami még érdekes lesz, hogy partnerünk, Fülöp Hajnalka, a Kütyüjogsi segít majd a gyerekek digitális nevelésében, a tudatos internethasználat tanításával. Ami pedig a fő kuriózuma lesz a tábornak, hogy minden héten csapatokban készítenek majd alkotásokat a gyerekek, amelyek egy emlékkönyvbe kerülnek, amit pedig az olimpiára készülő sportolóinknak fogunk átadni, hogy magukkal vihessék a megmérettetésekre. Szeretném még megköszönni a BWF print&more – ZsuzsKacatok és a Kis Zseni Dunaújváros Mentális Aritmetikai Iskola közreműködését is, hogy támogatják a napközis tábort.

Kedvező áron

Mint azt Barta Endre hozzátette, az önkormányzat mintegy hét millió forinttal támogatja a napközis tábort. Egy gyermek naponta 2915 forintért táborozhat, ez az összeg tartalmazza a belépőt, a programokon való részvételt és az egész napi étkeztetést is. A jelentkezési feltételek, az egészségügyi nyilatkozat a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet honlapján, a www.dunaujvarosigesz.hu weboldalon érhetőek el a jelentkezési lappal együtt. Fontos információ a szülőknek, hogy a táborba jelentkezők maximális létszáma hetente 90 fő lehet.

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Oktatás

Szemenyei István maradt a Rudas középiskola igazgatója

Szemenyei István maradt a Rudas középiskola igazgatója

2024. szep. 16.

Néhány hete vált biztossá, hogy a következő 5 éves ciklusban is Szemenyei István lesz a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatója. A tapasztalt szakember számára nem volt kérdés, hogy folytatni szeretné munkát az intézményben. 

DSTV: tanévkezdés előtt beköltözés a Vasváriban

DSTV: tanévkezdés előtt beköltözés a Vasváriban

2024. szep. 07.

A tanévkezdés előtt különleges programmal csalogatta a leendő elsősöket a Vasvári iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Az úgynevezett "beköltöző show" keretében a diákok, a szülők és az osztályfőnökök együtt tették otthonossá az osztálytermeket. Hangkép.

Ünneppel kezdte a 45. tanévét a Dózsa iskola

Ünneppel kezdte a 45. tanévét a Dózsa iskola

2024. szep. 06.

A Dózsa iskolások úgy gondolták, hogy a jubileumi 45. tanévnyitó ünnepséget egy kicsit máshogy rendezik meg, egy kicsit eltérnek az elmúlt évek megszokott hagyományaitól. Így most, szeptember 2-án az alsósokat kivéve, a Kultik Moziban tartottak tanévnyitót – énekkel, zenével, visszaemlékezésekkel.

DSTV: tanévnyitó a Szabó Magda iskolában

DSTV: tanévnyitó a Szabó Magda iskolában

2024. szep. 05.

Már múlt pénteken tanévnyitó ünnepségre várta a diákokat a BIROK Szabó Magda Tagintézménye, derül ki a DSTV összegzéséből. Komoly előkészületekkel vágtak az új időszaknak, de minden és mindenki a helyére került a nyitányra. Hangkép.

DSTV: iskolára hangolódva

DSTV: iskolára hangolódva

2024. szep. 01.

Folyamatosan fogadták az iskolára készülő nebulókat a Máltai Játszótér játszóházi foglalkozásain, derül ki a DSTV összegzéséből. A kezdeményezés lényege, hogy a leendő elsősök felkészüljenek az iskolakezdéssel járó különleges kihívásokra. Hangkép.

DSTV: teendők a tanévkezdés előtt

DSTV: teendők a tanévkezdés előtt

2024. aug. 31.

A diákoknak egy hétvégéje maradt hátra a nyári szünidőből, a pedagógusok viszont már munkába álltak, van is teendő bőven, derül ki a DSTV összegzéséből. A Lorántffy iskolában a tanévkezdés előtti teendőiről és az új félév első fontosabb eseményeiről esett szó. Hangkép.

DSTV: középfokon a Pentelei iskolában

DSTV: középfokon a Pentelei iskolában

2024. aug. 29.

Több úton is folytathatják tanulmányaikat a Pentelei Mentálhigiénés iskola diákjai az általános iskola elvégzése után, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény-bemutató sorozat utolsó darabja a gimnáziumi képzéssel, valamint a szakképzés formáival foglalkozik. Hangkép.