7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

Fábos Zsolt - 2024. június 22. 8:00

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd forintot meghaladó árbevételű, debreceni székhelyű Daniella Villamosság alapítvány a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola diákjai oktatását támogató, 7,5 millió  forint értékű villamosipari eszközöket tartalmazó csomagot adott át a képzési centrumnak. 

A többszörös Magyar Brands és Business Superbrands-díjas cég fennállása óta, már számtalanszor jótékonykodott, 2022-ben pedig útjára indította saját, Daniella Villamosság Talentum Alapítvány névre keresztelt alapítványát. A szervezet az idei tanévben 12 szakképzési intézménynek, összesen 58 millió forint értékben 16 ajándékcsomagot juttatott el – ezzel több, mint 1300 villamossági szakemberjelölt képzéséhez járult hozzá.  

Befektetés a jövő generációjába

Az alapítvány a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola diákjai jövőbeli oktatását támogató, 7,5 milliós villamosipari eszközöket tartalmazó csomagot adott át a képzési centrumnak a közelmúltban. Mint az ünnepségen elhangzott, a cég nagy hangsúlyt fektet a magas színvonalú oktatásra, az utánpótlásképzésre, valamint arra, hogy hozzájáruljon a magyar gazdaság fejlődéséhez fogalmazta meg a cég szellemiségét Nagy Tamás, a Daniella Villamosság Talentum Alapítvány kuratóriumi elnöke:
– Alapítványunk létrehozása a cég CSR-stratégiájának egyik fontos mérföldköve volt.  A vállalat és az alapítvány célja, hogy a termékeivel hozzájáruljon a magas színvonalú szakképzéshez, a fiatalokat a kor kihívásaira felkészítő szakmai mentor legyen. Az alapítvány a mai napon az iskola számára átadott adományával a Fejér vármegyei városban tanuló diákok képzéséhez járult hozzá. 
Az együttműködésnek köszönhetően a jövő szakemberei megismerhetik a gyakorlati feladatok megvalósításához felhasználható új villamosipari eszközöket. Zemankó Zoltán, a DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola igazgatói feladatokat ellátó általános igazgatóhelyettese szerint eredményeiket, sikereiket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az országos megmérettetéseken rendre kiemelkedő eredményeket érnek el tanulóik: 
– Nagyszerű oktatók foglalkoznak a gyerekekkel és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak, valamint támogatóinknak köszönhetően egy nagyon jól felszerelt eszközparkkal rendelkezik iskolánk. Ez jelenti a minőségi különbséget, ez az igazi hozzáadott érték a "versenyben". A Daniella által nyújtott támogatás, az együttműködés tovább erősíti helyzetünket és azt jelenti, hogy az előttünk álló időszakban is biztosítottak a minőségi szakemberképzés feltételei. Köszönjük, hogy részesei lehetünk ennek a programnak.

Felelősség előre gondolkodni

A villamossági szektorban egyedülálló összegű adomány átadásán részt vett Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármestere, aki örömmel volt jelen az eseményen:
– Ennek az alkalomnak több üzenete is volt. Abban az időszakban, amikor a piaci bizonytalanságok miatt a legtöbb cég meghúzza a nadrágszíjat, vannak, akik olyan befektetési formát választanak , aminek a megtérülési ideje 5-10 év is lehet. A Daniella, túl azon, hogy 58 millió forint értékben tárgyi és pénzbeli adományt nyújtott diákok részére, jó példával járt elöl az előregondolkodás terén is. Mind városunk, mind diákjaink nevében köszönjük, hogy ennek dunaújvárosi kedvezményezettjei is vannak. Önkormányzatunk örömmel tekint azon együttműködési lehetőségekre, amelyekről az alapítvány elnöke beszélt. Reméljük a mai alkalom egy hosszú távú közös tevékenység fontos állomása.

Még egyszer köszönet a cégnek és a hozzá kapcsolódó alapítványnak!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: tripla jubileum a Rosti iskolában

DSTV: tripla jubileum a Rosti iskolában

2024. szep. 28.

Gazdag programmal készül egyszerre három évfordulóra a Rosti, derül ki a DSTV összegzéséből. A 60 éves alapított jogelőd három évtizede vette föl a jeles tudós-fotográfus nevét – ráadásul Rosti Pál halála alkalmából éppen emlékév is tart. Hangkép.

"Minden gyermek megérdemel egy esélyt"

"Minden gyermek megérdemel egy esélyt"

2024. szep. 23.

A felzárkóztatást, a fejlesztést és a tehetséggondozást a zászlajára tűzve működik városunkban a Danube Education Alapítvány. A közösség koncepciója is csodás – ráadásul történetük éppen aktuális: hamarosan lejár a rászoruló diákoknak hirdetett ingyenes magánórák pályázata.

Szemenyei István maradt a Rudas középiskola igazgatója

Szemenyei István maradt a Rudas középiskola igazgatója

2024. szep. 16.

Néhány hete vált biztossá, hogy a következő 5 éves ciklusban is Szemenyei István lesz a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatója. A tapasztalt szakember számára nem volt kérdés, hogy folytatni szeretné munkát az intézményben. 

DSTV: tanévkezdés előtt beköltözés a Vasváriban

DSTV: tanévkezdés előtt beköltözés a Vasváriban

2024. szep. 07.

A tanévkezdés előtt különleges programmal csalogatta a leendő elsősöket a Vasvári iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Az úgynevezett "beköltöző show" keretében a diákok, a szülők és az osztályfőnökök együtt tették otthonossá az osztálytermeket. Hangkép.

Ünneppel kezdte a 45. tanévét a Dózsa iskola

Ünneppel kezdte a 45. tanévét a Dózsa iskola

2024. szep. 06.

A Dózsa iskolások úgy gondolták, hogy a jubileumi 45. tanévnyitó ünnepséget egy kicsit máshogy rendezik meg, egy kicsit eltérnek az elmúlt évek megszokott hagyományaitól. Így most, szeptember 2-án az alsósokat kivéve, a Kultik Moziban tartottak tanévnyitót – énekkel, zenével, visszaemlékezésekkel.

DSTV: tanévnyitó a Szabó Magda iskolában

DSTV: tanévnyitó a Szabó Magda iskolában

2024. szep. 05.

Már múlt pénteken tanévnyitó ünnepségre várta a diákokat a BIROK Szabó Magda Tagintézménye, derül ki a DSTV összegzéséből. Komoly előkészületekkel vágtak az új időszaknak, de minden és mindenki a helyére került a nyitányra. Hangkép.

DSTV: iskolára hangolódva

DSTV: iskolára hangolódva

2024. szep. 01.

Folyamatosan fogadták az iskolára készülő nebulókat a Máltai Játszótér játszóházi foglalkozásain, derül ki a DSTV összegzéséből. A kezdeményezés lényege, hogy a leendő elsősök felkészüljenek az iskolakezdéssel járó különleges kihívásokra. Hangkép.