Befut az idei nyár első hőhulláma – és rögtön durva lesz!

Öcaline - 2024. június 17. 10:30

A kánikula már ma megkezdődik a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint – de az igazi durvulás szerdától várható. 38-39 fokos csúcsokkal is számolhatunk – kinéz az év első hőségriasztása!

"30 fokkal startol a hét, és ez csak a kezdet" – nem köntörfalaz a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője szokásos hétindító prognózisa elején. Aligha véletlen Krausz Mikes Miklós bevezetője: mint írja, már ma sok napsütésre számíthatunk délutáni gomolyfelhőkkel. Esetleg délutántól fordulhat elő helyi zivatar, főként északnyugaton, emellett az északi hegyes-völgyes vidékek lakóit örvendezteti meg egy-egy hűsítő zápor. Nap közben 30 fokos kánikula várható, de a napos, széltől védett helyeken 32-33 fokot is mérhetünk árnyékban.
A folytatás is hasonló lesz a friss modellfuttatások szerint: kedden a ragyogó napsütést csak fátyolfelhők zavarják. Nem lesz csapadék, nap közben 29 és 34 fok közötti értékeket mérhetünk – igazi strandidő lesz. Szinte zavartalan lesz a napsütés szerdán is – néhol gyenge felhősödés lehet, de sehol sem várható eső. Sőt: országossá válik a hőség, délután már 30-36 fok várható – annyi könnyítéssel, hogy néha megélénkül a szél.
A hét közepétől sem ígér érdemi változást a középtávú előrejelzések specialistája: csütörtökön ragyogó nyári napsütésre van kilátás, délután itt-ott kevés fátyolfelhővel. Kitart a hőség – 32-33 fok körüli országos kánikula lesz, ekkorra már bőven kinéz az idei esztendő első hőségriasztása is!
Forró, napsütéses idő várható pénteken is – átmeneti szélerősödéssel, de nap közben még csapadék nélkül. Rekkenő hőség lesz – 33-39 fokos maximumokat is mérhetünk. Este egyre többfelé fordulhat elő gyenge csapadék, és szombaton is előfordulhat némi égi áldás. A hét végén csökken a hőmérséklet, szombaton már "csak" 30-32, vasárnap 28-30 fokos csúcsok lehetnek.

De a hét már a tikkasztó meleg jegyében telik – irány a vízpart, aki csak teheti!

(Fotó: Így látjuk MI! – Meskál József felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Újra itt a Horror Circus – vigyázz, borzongatóan jóó!

Újra itt a Horror Circus – vigyázz, borzongatóan jóó!

2024. szep. 27.

Visszatérő vendégként érkezik városunkba a Horror Circus interaktív bemutatója – az egyszerre garantáltan ijesztő és szórakoztató látványosság a jövő héttől lesz látható. Figyelem: ingyen jegyet is találsz a hajtás után!

Teraszok hatékony árnyékolására válassza a klasszikus napellenzőt!

Teraszok hatékony árnyékolására válassza a klasszikus napellenzőt!

2024. szep. 27.

A teraszok jelenthetik a nyári szezonban a második nappalit, az új életteret, ahol megfelelő árnyékolás mellett, valamint kényelmes és funkcionális bútorokkal berendezkedve a szabadidőnk nagy részét tölthetjük. (X)

DSTV: ezer és egy kéréssel keresik

DSTV: ezer és egy kéréssel keresik

2024. szep. 27.

Folytatta a hétköznapi igényekre szakosodott kismesterek bemutatását a DSTV. Az összeállítás révén a kulcsmásolást, késélezést, táska- és cipőjavítást vállaló Dózsa György úti pinceműhelyt, és vezetőjét, Lakatos Teréziát ismerhetjük meg. Hangkép.

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

2024. szep. 26.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 10 éve van jelen Dunaújváros szívében – ekkor nyitották meg a játszótér kapuit a családok előtt. Vidáné Varga Tímea intézményvezető összegzése a jubileumi ünnepség részleteit is tartalmazza.

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

2024. szep. 26.

Létezik egy olyan riasztómárka, amiben ön is maximálisan megbízhat, ha a biztonságáról van szó. (X)

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

2024. szep. 26.

Az üzleti környezet dinamikus változásai miatt gyakran előfordul, hogy egy vállalkozó vagy befektető gyorsan szeretne céget alapítani, hogy kihasználjon egy adódó lehetőséget. Ilyen esetekben az egyszerűsített cégbejegyzés nagyszerű megoldás lehet. (X)

DSTV: vége a nyárnak a Halászcsárdában is

DSTV: vége a nyárnak a Halászcsárdában is

2024. szep. 26.

Még az árvízi fenyegetés előtt készült a DSTV nyári szezont záró összeállítása a Dunagyöngye Halászcsárdában. Fókuszban a kínálat: milyen ételeket kerestek az emberek, milyen újdonságokkal tudtak készülni az egységek a friss zöldségeknek köszönhetően? Hangkép.