Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

doszerk - 2024. június 16. 7:30

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

Kép forrása: MATSZ-archív

Draskóczy Imre szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy mindkét versenyzőnek felemáskorláton lenne a legtöbb esélye a döntőbe jutásra az ötkarikás játékokon, ezért az kapja az indulási jogot, aki előrébb végez ezen a szeren a RomGym Trophy elnevezésű viadal rendkívül erős mezőnyében. A háromszoros Európa-bajnok Kovácsnak szeptemberben elszakadt a keresztszalag a térdében, ezért nem vehetett részt októberben a belgiumi világbajnokságon. A műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de idén még nem versenyezett, a májusi kontinensbajnokságon, az országos bajnokságon és a világkupaversenyeken sem indult, Székely viszont mindegyiken ott volt.

A tavalyi vb-n Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge, a férfiaknál pedig Mészáros Krisztofer szerzett névre szóló olimpiai kvótát, majd a magyar női szakág kapott még egy nem névre szóló indulási jogot is. Draskóczy elmondása szerint Czifra és Bácskay is versenyezni fog Bukarestben.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Gyász: elhunyt Kovács Péter

Gyász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, fájó szívvel búcsúzunk a Kovács-szaltó névadójától.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.