Csapadékos start, a hét végén napsütés

Öcaline - 2024. június 10. 11:00

Zápor, zivatar, viharos szél és jégeső is lehet ma a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. Egészen péntekig kitart a csapadékos időjárás, de a hét vége napos és nyárias lehet.

"Többfelé zivatar!" – bár a szándék szerint csak mára vonatkozott, de az előrejelzések alapján a hét nagy részére érvényes Krausz Mikes Miklós prognózisának beköszöntője. A Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője szerint ma már ma délután egyre többfelé pattannak ki zivatarok. Felhőszakadás és jégeső is kialakulhat, megerősödik az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 27 fok körül alakul, a dunszt miatt persze magasabbnak érezzük majd.
A folytatás is hasonló időt ígér a friss modellek szerint: kedden nyugat, délnyugat felől több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar – igaz, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Élénk marad a légmozgás, és 21-26 fok közé esik vissza a hőmérséklet. A gyakran erősen gomolyfelhős égből szórványosan alakul ki záporeső, zivatar szerdán is – főként az északi hegyes-völgyes vidékeken lakók számíthatnak csapadékra –, emellett az északias szél továbbra is erős marad, és már csak 20-25 fok valószínű.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét közepén sem várható érdemi változás: csütörtökön döntően gomolyfelhős időre van kilátás, többfelé (főleg az ország déli felén) zivatarral, záporral, felhőszakadással. Később északnyugat felől szárazabb levegő érkezik – de marad a viszonylag hűvös idő, 19-25 fok várható délután.
Változást ígérnek viszont a hét utolsó napjai: pénteken már többórás napsütés várható, és már csak elszórtan fordul elő zápor. Közben 23 és 28 fok közé melegszik a levegő, és ez a trend folytatódik a hét végén is: szombaton napos, de szeles, vasárnap jobbára napos, gomolyfelhős időnk lesz. Erősödik a nappali felmelegedés, szombaton 24-27, vasárnap már 26-29 fokos csúcsértékekkel számolhatunk.

Vagyis a hét végére visszatér a nyár – még ha nem is perzsel olyan nagyon.

(Fotó: Így látjuk MI! – Simon István felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

2024. jún. 20.

Mind az árusító pontok, mind az érdeklődők, vásárlók számát tekintve rekordot döntött a Garázsvásár sokadalma múlt szombaton. Infópont segített, fogatos taxi szállított, pazar felhozatal csalogatott, véradás körített – remek közösségi program kerekedett! 

Szalvéták és papírtörlők használata az éttermekben

Szalvéták és papírtörlők használata az éttermekben

2024. jún. 20.

A szalvéták és papírtörlők elengedhetetlen kellékei az éttermi munkának. Mind a konyhai munka során, mind a vendégek kiszolgálásakor hasznos eszközök, emellett dekorációs célt is szolgálhatnak.  (X)

Miért viszkethet a fejbőr?

Miért viszkethet a fejbőr?

2024. jún. 20.

A fejbőr viszketése megkeserítheti a mindennapjainkat. Sok esetben valamilyen fejbőrbetegség húzódik a kellemetlen tünet mögött, most azonban végigveszünk mindent, ami kiváltó ok lehet. (X)

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

2024. jún. 19.

Színes és változatos kínálattal, rengeteg gyerekprogrammal és de pláne sok-sok muzsikával csalogatja a városlakókat a Vasmű útra a Resti Családi Napok eseménysorozata. Irány a flaszter szombaton és vasárnap – itt a tételes program!
 

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

2024. jún. 19.

A gombelemek éppúgy a mindennapok részét képezik, mint a nagyobb társaik, a felhasználók általában mégis kevesebb ismerettel rendelkeznek ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Ennek magyarázatára szolgál az a tény, hogy jellemzően ezeket az elemeket sokkal ritkábban kell cserélni, mint például egy ceruzaelemet. (X)

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

2024. jún. 18.

A különféle mezőgazdasági létesítmények, például a terménytárolók és magtárak, valamint az istállók és ólak szigetelésére kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hatással van a teljesítményre, a hatékonyságra. (X)

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

2024. jún. 18.

Látványos és szórakoztató műsort indított útjára idén is a Donnert Nagycirkusz csapata. Az országjáró előadássorozat állomása lesz Dunaújváros, csütörtöktől tíz napon keresztül jeles művészek szórakoztatják majd a közönséget.