Hőség és égiháborúk – egész héten

Öcaline - 2024. június 24. 9:55

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

"Ragyogó napsütéssel kezdődik a nyári szünet" – a csapadékzónák szó szerint viharos támadását nem számítva az egész időszakra vonatkozhat Krausz Mikes Miklós hétindító prognózisának nyitánya. A Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője szerint ma sok napsütésre számítunk kevés fátyol- és gomolyfelhőkkel. Nem várható érdemi csapadék, viszont megélénkülhet az északkeleti szél – de így is 29-30 fokos meleg lesz.
A friss modellfuttatások szerint kedden sem várható érdemi változás – napos, gomolyfelhős idő várható. Estétől dél felől elszórtan fordul elő zápor, zivatar, 30 fokos kánikula valószínű, miközben már a keleties szél élénkül meg.
Igen mozgalmasnak ígérkezik a szerda: nap közben dél, délnyugat felől több hullámban várható zivatar, zápor, helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Ezzel együtt kitart a meleg, sőt, lesz, ahol növekszik a hőmérséklet: országszerte 27 és 34 fok közötti értékeket mérhetünk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét közepén újra a napsütés dominál – csütörtökön már csak szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Elsősorban az északi hegyes-völgyes vidékek lakói számíthatnak hűsítő csapadékra, ugyanis nap közben masszívan kitart a 30-32 fok körüli hőség.
Igazi strandidőre lesz kilátás pénteken is, sok napsütéssel. 30-35 fokos, országos hőség ígérkezik, ám estétől újabb zivatarok törhetnek ki, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is lehet. Marad a változékony, csapadékos idő szombaton is – a mozgalmasság azonban vasárnap véget érhet, derült, kánikulai nappal számolhatunk.

A hőség és a égiháborúk hetével kezdődik a vakáció – naptej és ernyő egyaránt javallt!
 
(Fotó: Így látjuk MI! – Lukács János felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Nagyot ment a Resti Családi Napok programja a Vasmű úton (galériával)

Nagyot ment a Resti Családi Napok programja a Vasmű úton (galériával)

2024. jún. 28.

Idén immár harmadszorra csalogatta színes programmal a városlakókat a Resti Bisztró stábja az egység előtt lezárt Vasmű útra múlt hét végén. Az eseménysorozat ráadásul két naposra bővült – sok-sok zene és tánc, színes családi kavalkád, de még jövővallatás és sütiverseny is színesítette a kínálatot.

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

2024. jún. 26.

Legyen szó családi házakról, lakásokról vagy irodákról, a fűtésről nagyon sok esetben gázkazán gondoskodik, amely hatékonyan és takarékosan képes ellátni a feladatát. Különösen igaz ez a modern készülékekre. (X)

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)