Kezdődik az Önkéntesek nyara a Jószolgálati Otthonban

Öcaline - 2024. június 9. 16:30

Idén immár harmadszorra vág neki az Önkéntesek nyara című programsorozatnak a Jószolgálati Otthon Közalapítvány. A program hétfőn kezdődik, július végéig tart, az önkéntesek közreműködése mellett több kiegészítő esemény is pettyezi a kínálatot. Színes nyár!

Tavalyelőtt változtattak a korábbi években megszokott menetrenden, így immáron harmadszorra készül az Önkéntesek nyara elnevezésű programra Jószolgálati Otthon Közalapítvány a Liget közi napközi otthona.

Vidám, derűs kínálattal

A részletekről Kóty Zsuzsanna, a hamarosan kezdődő programsorozat koordinátor-főszervezője beszélt lapunknak – elsőként azt hangsúlyozva, hogy a kísérlet az elmúlt években csupa kedvező tapasztalattal járt:
– Az már az első esztendőben bebizonyosodott, hogy nagyon pozitív az ellátottak körében az új szerkezet fogadtatása – így már tavaly evidens volt a folytatás. A lényeg, hogy június első felétől egészen július derekáig hetente egy-két meglepetés vendég érkezik, így tulajdonképpen folyamatosan vidám, derűs kínálattal gondoskodhatunk az ellátottak szórakoztatásáról.
Kóty Zsuzsanna kérdésünkre elárulta: az önkéntesek köre lényegében változatlan – ami biztos, az első bevetés június 10-én, azaz hétfőn lesz, amikor Nagy Viki kreatív foglalkozása nyitja a sort, majd szerdán Délczeg Zsófi és csapata zumbaórája várja a foglalkoztatottakat. A folytatás is színesnek ígérkezik, Havel Gábor fotókkal, Vida Orsi pilates átmozgató edzéssel érkezik, majd Pálfalvi János mesél.

Sok zenés-táncos program lesz – a No Controll Dance Group és a Medusa Dance Crew tánciskola is bemutatkozik –, de Suplicz Miska papa is visszatérő vendégként érkezik mesemondóként. Nem maradhat ki a sorból a Duna Dog Center terápiás kutyás bemutatója, és már biztos, hogy július 18-án a Digitál lesz a sorozatzáró kerti parti zenés-táncos mulatságának vendége – a remek hangulat garantált. 

Ligetszépe és más csodák

Az önkéntesek közreműködésével futó program mellett is változatos kínálattal készül a „Jószoli” Liget közi bázisa: Pokrócmesék címmel meseterápiás foglalkozások lesznek a város parkjaiban – a Ligetszépe meseterápiás módszerrel futó sorozatot Kóty Zsuzsanna vezeti.
Több fővárosi kirándulás is színesíti a nyári sorozatot: a Madame Tussaud Múzeum mellett budavári séták várják a gondozottakat, de a Szamos Csokoládé Múzeum, a Sziklakórház Atombunker Múzeum, a Magyar Zene Háza, de még Margit-szigeti séta is szerepel a kínálatban.

A kirándulások sorában különleges helyszínnek ígérkezik a nagykarácsonyi Levendulás Tündérkert, de több nyári tábor is csalogat – a siófoki Lolka-Bolka tábor, vagy a Kabókapusztán rendezendő lovastábor is tárt karokkal várja a "jószolisok" csapatát.

Színes és változatos nyár lesz – már nagyon készülnek!

(Archív fotók: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

2024. jún. 20.

Mind az árusító pontok, mind az érdeklődők, vásárlók számát tekintve rekordot döntött a Garázsvásár sokadalma múlt szombaton. Infópont segített, fogatos taxi szállított, pazar felhozatal csalogatott, véradás körített – remek közösségi program kerekedett! 

Szalvéták és papírtörlők használata az éttermekben

Szalvéták és papírtörlők használata az éttermekben

2024. jún. 20.

A szalvéták és papírtörlők elengedhetetlen kellékei az éttermi munkának. Mind a konyhai munka során, mind a vendégek kiszolgálásakor hasznos eszközök, emellett dekorációs célt is szolgálhatnak.  (X)

Miért viszkethet a fejbőr?

Miért viszkethet a fejbőr?

2024. jún. 20.

A fejbőr viszketése megkeserítheti a mindennapjainkat. Sok esetben valamilyen fejbőrbetegség húzódik a kellemetlen tünet mögött, most azonban végigveszünk mindent, ami kiváltó ok lehet. (X)

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

2024. jún. 19.

Színes és változatos kínálattal, rengeteg gyerekprogrammal és de pláne sok-sok muzsikával csalogatja a városlakókat a Vasmű útra a Resti Családi Napok eseménysorozata. Irány a flaszter szombaton és vasárnap – itt a tételes program!
 

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

2024. jún. 19.

A gombelemek éppúgy a mindennapok részét képezik, mint a nagyobb társaik, a felhasználók általában mégis kevesebb ismerettel rendelkeznek ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Ennek magyarázatára szolgál az a tény, hogy jellemzően ezeket az elemeket sokkal ritkábban kell cserélni, mint például egy ceruzaelemet. (X)

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

2024. jún. 18.

A különféle mezőgazdasági létesítmények, például a terménytárolók és magtárak, valamint az istállók és ólak szigetelésére kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hatással van a teljesítményre, a hatékonyságra. (X)

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

2024. jún. 18.

Látványos és szórakoztató műsort indított útjára idén is a Donnert Nagycirkusz csapata. Az országjáró előadássorozat állomása lesz Dunaújváros, csütörtöktől tíz napon keresztül jeles művészek szórakoztatják majd a közönséget.