Dunaújváros Hetilap

Közösségi tér született a Március 15. téren

Fábos Zsolt - 2024. június 5. 18:30

Sok tekintetben megváltozott a Béke városrészi Március 15. tér arculata a most kialakított közösségi térnek köszönhetően. Még az utolsó simítások hátra vannak, de már most elmondható, hogy szebb, élhetőbb, komfortosabb lett a környék, igazi közösségi tér született a Békében.

Már messziről vonzza az ember tekintetét az Arany iskola sarkában elkészült virágágyás, mellette Páhi Péter festette vidám képek, persze sokat dob a környéken a most felújított járdaszakasz is, közelben a hatalmas füves tér, jó körülnézni. És persze itt nem állt meg a fejlesztés.

A gyönyörű térből igazi közösségi központ lehet 

Pintér Tamás polgármester kedden megmutatta a sajtónak az újjávarázsolt Március 15. teret, szerinte minden esély megvan arra, hogy a tér valódi közösségi térként működjön a jövőben:
– A város számos pontján népszerűek már ezek a közösségi terek és nagyon örülök, hogy a Béke városrészben is tudtunk ilyet építeni, szerettünk volna kedvezni az itt élőknek is. Itt is lesz ingyenes wifi csatlakozási lehetőség, egy régi telefonfülkét alakítunk át könyvszekrénnyé, ami ingyenes könyvcserélő pontként fog működni, egy bringa szervizpontot pedig már idetelepítettünk. Azt gondolom, hogy egy gyönyörű teret sikerült létrehoznunk, ami sokaknak lesz örömére és hasznára fog válni mindenkinek itt a városrészben.

Építik a posta helyiségét

A környék, de igazából az egész Béke városrész legnagyobb és legfontosabb fejlesztésén már dolgoznak a szakemberek. Pintér Tamás és Kálló Gergely egy héttel ezelőtt jelentették be, hogy lesz posta a Békében. Pintér Tamás most is kitért erre a beruházásra:
– Annak kifejezetten örülök, hogy ezen a környéken fog megnyílni a városrész új postája. A felújítási munkálatok már folynak, hamarosan megnyithatjuk a postahivatalt. Egy komplex megoldás született arra, hogy megszülethessen a Magyar Posta Zrt-vel a megállapodás és végre visszakaphassuk a postánkat. El kell mondanom, hogy Kálló Gergely képviselőjelölt úr rendkívül sok munkát fektetett a postanyitás előkészítésébe és a közösségi tér létrejöttébe. Köszönöm neki ezt a munkát.

A fejlesztések folytatódnak

Kálló Gergely szerint egy önkormányzat munkáját az minősíti legjobban, hogy hogyan bánik a generációkkal. Ezen a környéken most minden korosztály kapott egy kicsit:
– Azt megjegyezném, hogy itt nem fogunk megállni, itt a Béke városrészben rengeteg lehetőség van ilyen és hasonló közösségi pontok kialakítására, például felnőtt játszótereket építhetünk, ping-pong asztalokat tehetünk ki, a Fáklya utcai terület szinte ordít az újabb fejlesztésekért és még sorolhatnám. Egy biztos, ezek a közösségi terek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek megélhessék, hogy milyen jó a Béke városrészben élni.
 

A rovat további hírei: Közélet

A választások után októberig a régi közgyűlés dolgozik és dönt

A választások után októberig a régi közgyűlés dolgozik és dönt

2024. jún. 21.

Kicsit furcsa, hogy az alig két hete hátunk mögött hagyott választás után úgy folytatta a munkáját közgyűlésünk most csütörtökön, mintha mi sem történt volna. Persze tudjuk, hogy az új ciklus csak októberben kezdődik, addig pedig a jelenlegi-régi képviselők munkájára van szükség. 

Átvették megbízóleveleiket az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők

Átvették megbízóleveleiket az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők

2024. jún. 20.

Bár a következő önkormányzati ciklus csak októberben kezdődik, a június 9-ei önkormányzati választás hivatalos része a megbízólevelek átadásával zárult le. A már jogerőre emelkedett választási eredmény ismeretében a nemzetiségi önkormányzatok és az új képviselő testület tagjai szerdán vették át megbízólevelüket dr. Hanák Tamástól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

DSTV: történelmi időutazás

DSTV: történelmi időutazás

2024. jún. 20.

A település történetének fontos helyszíne, ezért is tervezi az önkormányzat, hogy megmenti és rendbe teszi a kistemető környékét, derül ki a DSTV összeállításából. A gazdátlan és veszélyes sírok elbontásával, parkosítással a területen sírkertet alakítanának ki – szóróparcellával. Hangkép.

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

2024. jún. 19.

Az önkormányzati választás utáni első ülését tartja a város közgyűlése a Városházán csütörtökön délelőtt. Természetesen még a régi testület dönt – a kiadott napirendek szerint harminc pontról.

DSTV: a panelok városában

DSTV: a panelok városában

2024. jún. 18.

A panellakásokról mindenkinek van pozitív vagy negatív véleménye derül kis a DSTV összeállításából. Szabó Imre főépítész a panelok építészeti megoldásairól beszél – és arról, milyen állagmegóvási technikák biztosíthatják időtállóságukat. Hangkép.

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

2024. jún. 15.

Dolgozói kezdeményezés nyomán támogatta a Hankook a Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztályát, derül ki a DSTV összegzéséből. A segítség révén új nővérhívó rendszert állítottak szolgálatba – az ünnepélyes átadást a napokban tartották. Hangkép.

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

2024. jún. 14.

Az építőipari vállalkozások digitális átállását segítő BIM-rendszerről hallhatnak az érintett cégek képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK) előadásán. Az esemény kedden lesz – de már csak ma lehet jelentkezni!