Dunaújváros Hetilap

Megújult, új előtetőt kapott a köztemető ravatalozója

Kölesdi Fanni - 2024. június 8. 14:30

Megépülése óta csak toldozták-foldozták a ravatalozót, azonban idén egy nagyobb felújításon esett át, és előtetőt is kapott az épület. A renoválással néhány napja készültek el a szakemberek.

Bizony, a temetőre és a ravatalozóra is oda kell figyelni, hogy az elhunytakat méltó körülmények között tudják szeretteik az utolsó útjukra kísérni. Dunaújvárosban felújították a ravatalozót, és egy korszerű előtető is szolgálja már az emlékezőket. Minderről Mezei Zsolt alpolgármester számolt be:
– A 70-es évek óta a ravatalozó ilyen komoly felújításon még nem esett át. Azt gondolom, hogy méltatlan volt ez a helyszín a dunaújvárosiakhoz, hogy esőben, hóban, vagy a tűző napon kellett állniuk a temetési szertartás alatt. Tavaly rendbe tettük az épület környékét, térkő került a régi téglák helyére, és akkor eldöntöttük, hogy egy megfelelő előtetőre is szükség van. Az épületen belül két ravatalozó működik, amelyek szintén megújultak. Azt gondolom, hogy ez egy fontos és szükséges beruházás volt, Dunaújváros jól tette, hogy költött erre.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Átvették megbízóleveleiket az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők

Átvették megbízóleveleiket az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők

2024. jún. 20.

Bár a következő önkormányzati ciklus csak októberben kezdődik, a június 9-ei önkormányzati választás hivatalos része a megbízólevelek átadásával zárult le. A már jogerőre emelkedett választási eredmény ismeretében a nemzetiségi önkormányzatok és az új képviselő testület tagjai szerdán vették át megbízólevelüket dr. Hanák Tamástól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

DSTV: történelmi időutazás

DSTV: történelmi időutazás

2024. jún. 20.

A település történetének fontos helyszíne, ezért is tervezi az önkormányzat, hogy megmenti és rendbe teszi a kistemető környékét, derül ki a DSTV összeállításából. A gazdátlan és veszélyes sírok elbontásával, parkosítással a területen sírkertet alakítanának ki – szóróparcellával. Hangkép.

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

2024. jún. 19.

Az önkormányzati választás utáni első ülését tartja a város közgyűlése a Városházán csütörtökön délelőtt. Természetesen még a régi testület dönt – a kiadott napirendek szerint harminc pontról.

DSTV: a panelok városában

DSTV: a panelok városában

2024. jún. 18.

A panellakásokról mindenkinek van pozitív vagy negatív véleménye derül kis a DSTV összeállításából. Szabó Imre főépítész a panelok építészeti megoldásairól beszél – és arról, milyen állagmegóvási technikák biztosíthatják időtállóságukat. Hangkép.

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

2024. jún. 15.

Dolgozói kezdeményezés nyomán támogatta a Hankook a Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztályát, derül ki a DSTV összegzéséből. A segítség révén új nővérhívó rendszert állítottak szolgálatba – az ünnepélyes átadást a napokban tartották. Hangkép.

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

2024. jún. 14.

Az építőipari vállalkozások digitális átállását segítő BIM-rendszerről hallhatnak az érintett cégek képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK) előadásán. Az esemény kedden lesz – de már csak ma lehet jelentkezni!

Választottak a nemzetiségek is városunkban

Választottak a nemzetiségek is városunkban

2024. jún. 13.

Öt nemzetiség jelöltjei versengtek a voksokért az önkormányzati választáson – az alábbiakban nemzetiségek szerinti bontásban adjuk közre a jelölő szervezetek, valamint a mandátumot szerzett képviselők nevét.