Zivataros napokkal köszönt ránk a nyár

Öcaline - 2024. június 3. 10:30

Felhőszakadás, jégeső sem kizárt ma a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint, de egy rövid periódust nem számítva az egész hét csapadékosnak ígérkezik. Közben már nyárias meleg lesz, ki érti ezt!?

"Többfelé zivatar!" – jól jellemzi a következő időszakot Krausz Mikes Miklós hétindító előrejelzésének nyitánya. A Köpönyeg.hu meteorológiai portál szakértő szerkesztője szerint ma a gyakran erősen gomolyfelhős égből eleinte csak elszórtan, majd késő délutántól sokfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is lehet, miközben eleinte déli, majd az északnyugati szél élénkül meg. A zivatarokat viharos szél kíséri – de viszonylat meleg lesz, országszerte 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.
A közeli kilátások nem ígérnek markáns változást: a friss modellek szerint kedden a nap első felében még többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd délután egyre inkább naposra fordul az idő. Az északnyugati szél megerősödik, de csökken a nappali felmelegedés – 23-24 fok körüli értékeket mérhetünk.
Viszonylag békésnek ígérkezik a szerda – sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel, kisebb záporok csak nyugaton, illetve az északi hegyes-völgyes tájakon fordulhatnak elő, és újra 26-27 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét közepén igazi nyár vár ránk: csütörtökön túlnyomóan napos, kellemes időnk lesz, a hőmérsékleti mutatók terén is – 28-31 fok közötti csúcsok lehetnek, záporra viszonylag kicsi az esély.
A hét utolsó napjaiban újabb változás várható: már pénteken gomolyfelhők zavarják a ragyogó napsütést, igaz, ekkor még csak néhol fordul elő zápor, és 27-30 fok között alakul a csúcsérték. Egy csapadékzóna éri el viszont térségünket szombaton, egyre többfelé lehet futó zápor, de egy-egy kiadós zivatar is bárhol kipattanhat. Viszont vasárnapra már jobbára megszűnik a csapadék, gomolyfelhős, napos időszakok váltják egymást – egy-egy futó zápor bárhol lehet! –, és kellemes, nyárias idő várható 26-28 fokos csúcsértékkel.

Itt a nyár, de a felhőtlen napsütésre még azért várni kell...

(Fotó: Így látjuk MI! – Simon István felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

2024. jún. 20.

Mind az árusító pontok, mind az érdeklődők, vásárlók számát tekintve rekordot döntött a Garázsvásár sokadalma múlt szombaton. Infópont segített, fogatos taxi szállított, pazar felhozatal csalogatott, véradás körített – remek közösségi program kerekedett! 

Szalvéták és papírtörlők használata az éttermekben

Szalvéták és papírtörlők használata az éttermekben

2024. jún. 20.

A szalvéták és papírtörlők elengedhetetlen kellékei az éttermi munkának. Mind a konyhai munka során, mind a vendégek kiszolgálásakor hasznos eszközök, emellett dekorációs célt is szolgálhatnak.  (X)

Miért viszkethet a fejbőr?

Miért viszkethet a fejbőr?

2024. jún. 20.

A fejbőr viszketése megkeserítheti a mindennapjainkat. Sok esetben valamilyen fejbőrbetegség húzódik a kellemetlen tünet mögött, most azonban végigveszünk mindent, ami kiváltó ok lehet. (X)

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

2024. jún. 19.

Színes és változatos kínálattal, rengeteg gyerekprogrammal és de pláne sok-sok muzsikával csalogatja a városlakókat a Vasmű útra a Resti Családi Napok eseménysorozata. Irány a flaszter szombaton és vasárnap – itt a tételes program!
 

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

2024. jún. 19.

A gombelemek éppúgy a mindennapok részét képezik, mint a nagyobb társaik, a felhasználók általában mégis kevesebb ismerettel rendelkeznek ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Ennek magyarázatára szolgál az a tény, hogy jellemzően ezeket az elemeket sokkal ritkábban kell cserélni, mint például egy ceruzaelemet. (X)

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

2024. jún. 18.

A különféle mezőgazdasági létesítmények, például a terménytárolók és magtárak, valamint az istállók és ólak szigetelésére kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hatással van a teljesítményre, a hatékonyságra. (X)

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

2024. jún. 18.

Látványos és szórakoztató műsort indított útjára idén is a Donnert Nagycirkusz csapata. Az országjáró előadássorozat állomása lesz Dunaújváros, csütörtöktől tíz napon keresztül jeles művészek szórakoztatják majd a közönséget.