A friss diplomásokat ünnepelték az egyetemen

Kölesdi Fanni - 2024. július 6. 8:00

Teltházas volt a Dunaújvárosi Egyetem diplomaátadó ünnepsége múlt pénteken. Ezúttal összesen 298 hallgató tett sikeres államvizsgát az elmúlt hetekben.

A Dunaújvárosi Egyetemen is lezárult a 2023/2024-es tanév, melyet a diplomaátadó ünnepség koronázott múlt pénteken. Az intézmény "A" épülete megtelt hallgatókkal és hozzátartozóikkal, akik közösen várták, hogy végre kezükben foghassák a jól megérdemelt okleveleiket.

"... mindig egy kicsit hazajövök ide"

Idén összesen 298 hallgató, köztük 43 külföldi tanuló vizsgázott sikerrel. A friss diplomások közül 18 hallgatónak kitüntetéses, 127 hallgatónak pedig kiváló minősítésű oklevelet adott át az egyetem vezetése. Az eseményen jelen volt Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester is, aki személyes élményeit is megosztotta az oktatási intézménnyel kapcsolatban:

– Két dolog miatt is egészen büszke vagyok. Az egyik, hogy én magam is a Dunaújvárosi Egyetem elődjére, a Dunaújvárosi Főiskolára jártam, így mindig egy kicsit hazajövök ide, és jó látni, hogy most is milyen sokan veszik át a diplomájukat. Én magam is emlékszem, hogy mennyire izgultam az államvizsga előtt, úgyhogy örülök, hogy ezen már túl vannak a diákok és büszkén emelhetik a magasba azt a diplomát, amiért megdolgoztak. A másik pedig az, hogy nagyon régóta vallom, hogy olyan egy város jövője, amilyen a benne élő fiatalok lehetőségei. Éppen ezért azon kell dolgoznia a városvezetésnek, hogy ezek a fiatalok itt maradjanak Dunaújvárosban, itt alapítsanak családot, hogy az a megszerzett tudás, aminek a birtokába kerültek, az hozzájárulhasson Dunaújváros fejlődéséhez.

Az a fontos, hogy küzdjenek a céljaikért!

Ez a nap a friss diplomásokról szólt, akik keményen megdolgoztak azért, hogy okleveles szakemberekké válhassanak. Ilyenkor elkél egy-két jó tanács, útravaló is a végzett hallgatóknak, de Szabó Zsolt szerint talán az a legfontosabb, hogy merjenek nagyot álmodni, és küzdjenek a céljaikért:

– Nekem nagyon gyakran eszembe jut az első tanévnyitóm, amikor még a néhai Kálmán András volt a polgármester és azon poénkodott, hogy ha az ember elég kitartó, akkor akár még polgármester is lehet. Bevallom őszintén, hogy anno én ebben nem hittem, és mégis úgy hozta az élet, hogy alpolgármesterként, a többedik diplomaátadón veszek részt meghívott vendégként. Én mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy merjen nagyot álmodni.
Az oklevelek átadását követően a végzősök nevében Bodahelyi Réka műszaki menedzser szakon végzett hallgató búcsúzott társaitól és az alma matertől. A diplomaátadó ünnepség az ősi szakok himnuszaival, és a Szózat közös eléneklésével zárult.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: elballagtak az "aranyos" diákok is

DSTV: elballagtak az "aranyos" diákok is

2024. júl. 10.

A tanév végének egyik meghatározó eseménye a ballagás – nem volt ez másként az Arany János Általános Iskolában sem, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény két nyolcadikos osztálya vett búcsút az alma matertől a napokban. Hangkép.
 

DSTV: elballagtak a Szabó Magda iskola diákjai is

DSTV: elballagtak a Szabó Magda iskola diákjai is

2024. júl. 08.

Két osztály diákjai búcsúztak iskolájuktól, derül ki a DSTV összegzéséből. A református intézmény igazgatója szerint nemcsak a tanulmányi eredményeikre lehetnek büszkék, hanem arra is, hogy a jövőben méltón képviselik az iskola hagyományait és szellemiségét. Hangkép.
 

DSTV: szabadtéri tanterem a Vasváriban

DSTV: szabadtéri tanterem a Vasváriban

2024. júl. 07.

A tanév utolsó napja is tartogatott meglepetést a Vasvári iskola diákjai számára, derül ki a DSTV összegzéséből. Szalagátvágással, köszöntővel, majd íjászbemutatóval vehették birtokba a nebulók az intézmény új, szabadtéri tantermét – az éles bevetés persze a jövő tanévig vár. Hangkép.
 

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

2024. jún. 22.

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd forintot meghaladó árbevételű, debreceni székhelyű Daniella Villamosság alapítvány a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola diákjai oktatását támogató, 7,5 millió  forint értékű villamosipari eszközöket tartalmazó csomagot adott át a képzési centrumnak. 

A könyvtár hősei

A könyvtár hősei

2024. jún. 20.

Remekül szerepeltek, szép elismerésekkel gazdagodtak a Szent Pantaleimon iskola 2.a osztályának diákjai a József Attila Könyvtár OlvasóPróba pályázatán.

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

2024. jún. 17.

Közös nyilatkozatban ítélte el az Orbán-kormány újabb, az oktatási intézményrendszert fenyegető lépését több szakmai és civil szervezet. Az 55 év feletti katonák katedrára vezénylésének lehetőségéről kritikusan nyilatkozott a CODE Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke egylet képviselője is.

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

2024. jún. 13.

Dicséretre méltó hagyomány, hogy a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusai megünneplik a pedagógusnapot.  Így volt ez hétfőn is, ahol az ünnepségen Barta Endre alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd a Dunaújvárosi Óvoda vezetése méltatta a jubiláló és nyugdíjba vonuló kollégákat. Az ünnepségen a „Dunaújvárosi Óvoda Érdemes Pedagógusa” díjat is átadták az arra érdemeseknek.