Dunaújváros Hetilap

Rendezett városban, rendezett utcákkal – a lakóknak is bőven akad feladatuk

Terdik Péter - 2024. július 3. 16:00

A napokban Orosz Csaba, a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselője fontos dologra hívta fel a városlakók figyelmét. A kertekből kilógó bokrokat és fákat a lakóknak kötelező rendben tartani – ez nem mindenki számára ismert, több utcában jelentenek problémát a belógó ágak. 

Már abba is frusztráló belegondolni, ha valahol nem fér el a kukásautó – és akkor ne beszéljünk a mentőkről, tűzoltókról.
 
Rend a lelke mindennek 

Néhány nappal ezelőtt Orosz Csaba önkormányzati képviselő a Csabagyöngye utca példáján keresztül beszélt egy fontos problémáról. Az az utca például egyébként is szűk, de a helyzeten sokat rontanak a kertekből kilógó faágak és növények. A képviselő arra hívta fel a lakók figyelmét, hogy ezeket a növényeket a saját telkükön az itt élőknek kell rendben tartani. Ha kilóg egy ág, le kell vágni, ha valami túl nagyra nő, azt vissza kell nyesni. Ahogy teszi azt egyébként az önkormányzat a közterületeken, vagy az E-on a villamos vezetékek körül. Az említett utca csak egy a sok közül. Sok helyen megnehezíti a kukásautó, mentő, tűzoltó behajtását a burjánzó növényzet. Ahogy az látszik a mellékelt fotón is. 

Békesség és segítség 

A rendetlen kerti növényzet a képviselő szerint sok konfliktust szül a lakók körében is – jobb azonban a békesség. A szomszédok akár egymást is segíthetnék a munkálatok elvégzésében, szerinte kellő türelemmel és toleranciával kellene egymás problémáit kezelni a hétköznapokban is. Ha pedig valakinek segítségre van szüksége, akár személyesen is felkeresheti a képviselőt. 

Bár azért ne feledjük, ezeket a munkálatokat alapesetben mindenkinek kötelező elintéznie.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

2024. júl. 05.

Az egészségügyi dolgozók napján kórházunk közössége minden évben elismeri a kiváló dolgozókat-kollégákat, gazdára találnak a Szent Pantaleon emlékérmek is. Ez idén sem volt másképp, megemlékezést tartottak és ünnepeltek a szakemberek. 

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

2024. júl. 04.

A köztisztviselők napja alkalmából köszöntötte a közigazgatásban dolgozókat Barta Endre alpolgármester a Városházán múlt pénteken. Az ünnepi eseményen átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat is.

Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezik Dunaújvárosba

Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezik Dunaújvárosba

2024. júl. 04.

Sikerrel szerepelt városunk az URBACT projekt részeként az Innovatív Transzferhálózat – Merész Városok elnevezésű pályázaton, melynek köszönhetően mintegy ötven millió forintban részesül Dunaújváros.

Ketten ünnepelték a 90. születésnapjukat

Ketten ünnepelték a 90. születésnapjukat

2024. júl. 01.

Folytatódott a szépkorú dunaújvárosi polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester ezúttal Simán Károlyné Irén nénit és Bazsali József Józsi bácsit köszöntötte a 90. születésnapjuk alkalmából.

Garázsvásári véradás után hosszú lista

Garázsvásári véradás után hosszú lista

2024. jún. 30.

Több rendkívüli alkalom mellett – a LIBERTY Dunaújváros és a Pálhamai BV Intézet is szerepelt a sorban – a Garázsvásár közösségi kezdeményezését is színesítette véradás a mögöttünk hagyott hónapban, és a következő időszak is mozgalmasnak ígérkezik.

Nyári változások a római katolikus közösségben

Nyári változások a római katolikus közösségben

2024. jún. 29.

Nem a Krisztus Király főtemplom, hanem a pentelei Szentháromság templom ad otthont a szombat esti szentmiséknek júliusban és augusztusban. Más, a katolikus közösséget érintő változásokról is hírt adunk.

Megnyertük! Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezett Dunaújvárosba

Megnyertük! Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezett Dunaújvárosba

2024. jún. 28.

Dán vendégeink voltak hétfőn, akik ugyan csak egy napot töltöttek nálunk, ám a rövid idő ellenére az tartalmasnak és eredményesnek bizonyult. A látogatás célja egy sikeresen megnyert európai városfejlesztési kezdeményezés keretein belül kezdődött  program, az Imperfect City projektindító megbeszélése volt.