Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

Öcaline - 2024. július 19. 18:00

Az állatok bestiális körülmények között, gondozatlanul, élelem és víz nélkül vészelték át "gazdájuk" kínzását a perkátai szőlőhegyen lévő ingatlanban. Több tucat négylábút találtak a dunaújvárosi rendőrök – most lezárták a nyomozást, a 35 éves nő állatkínzás miatt felelhet.

Nem mindennapi bűncselekményről számolt be a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. Mint a szóvivői összegzésből kiderül, a 112-es segélyhívóra érkezett bejelentés alapján kezdtek nyomozást egy Pest vármegyei nővel szemben, aki Perkátán, egy szőlőhegyi ingatlanban sanyarú körülmények között tartott több kutyát.
A rendőrök az elhanyagolt ebekre ürüléktől és vizelettől szennyezett, szűk szállítókosarakban és fémketrecekben, élelem és víz nélkül találtak rá idén februárban. A kifejezetten állattartásra használt ingatlan aljzatát kutyaürülék borította, az ablakok és az ajtók csukva voltak, a sötét házat nem szellőztették. 
A szó szerint bestiális körülmények között tartott több mint két tucat kis és nagy testű állat közül kilencnek volt transzpondere, azonban érvényes oltása nem, a többit pedig be sem oltották, és csipjük sem volt. A helyszínelés során a rendőrök lefoglalták az ebeket, és állatvédő szervezetek közreműködésével állatotthonban helyezték el őket – míg az eset gyanúsítottját előállították a rendőrségre. A dunaújvárosi rendőrök az összes ebet biztonságos helyre szállíttatták, a 35 éves gazdával szemben eljárást indítottak. 

A vizsgálatot a napokban fejezték be – az állatkínzás bűntett miatt folytatott eljárásban a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat továbbították az ügyészségnek.

(Fotók: FVMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Meghosszabbították a hőségriasztást

Meghosszabbították a hőségriasztást

2024. júl. 12.

Az év eddigi legdurvább hősége volt a héten – nem kérdés, hogy lesz még hasonló a következő hetekben-hónapokban. Sajnos változatlanul aktuális: a kánikula időszaka különleges kihívások elé állít mindenkit. Tippek és trükkök újra – de nem lehet elég a figyelmeztetés! 

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

2024. júl. 10.

Hőségben minden könnyebben kap lángra, de még egy veszélyforrásra figyelmeztet a katasztrófavédelem vármegyei szóvivője: a szénmonoxid-mérgezések száma is megugrik a kánikula időszakában.

Az eltiltásra is fittyet hányt a szabályszegő

Az eltiltásra is fittyet hányt a szabályszegő

2024. júl. 09.

Eltiltás hatálya alatt vezetett, majd kivonta magát a rendőri intézkedés alól egy férfi a városban – most vádat emelnek ellene. Ittas is volt, ehhez képest apróságon bukott, értesült a DO.

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

2024. júl. 07.

Nem árt tisztában lenni a tényekkel: április 30-tól október 1-ig tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy például a kerti zöldhulladékot nem lehet égetni, de ha nincs megyei, vagy országos tiltás, bográcsozni-sütögetni még lehet a szabadban. 

Harmadfokú hőségriasztás – majdnem egy héten át!

Harmadfokú hőségriasztás – majdnem egy héten át!

2024. júl. 06.

Ahogy tegnapi anyagunkban jósoltuk, vasárnap nulla órától jövő péntekig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére az országos tisztifőorvos.

Futva menekült a rendőri ellenőrzés elől

Futva menekült a rendőri ellenőrzés elől

2024. jún. 27.

Az is kiderült, mire föl a spuri: járművezetéstől eltiltott férfi ellen emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Naná, többszörös visszaeső, és persze a kocsival sem volt minden patent és passzos, értesült a DO.

Eltűnt, nagyon keresik Horváth Márta Évát (FRISSÍTVE)

Eltűnt, nagyon keresik Horváth Márta Évát (FRISSÍTVE)

2024. jún. 26.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 42 éves nő eltűnése ügyében. Jelentkezzen, ha tud róla, de már egy megosztás is közelebb vihet hozzá! (FRISSÍTVE)