Színes és gazdag a táborélet Dunaújvárosban

Fábos Zsolt - 2024. július 18. 10:30

Ha körbe nézünk városunkban, akkor azt látjuk, halljuk, hogy több, vagy akár fogalmazhatunk úgy is, hogy sokféle tábor közül választhatnak az általános iskolás korú gyerekek és persze szüleik. Sőt, még most sem késő beiratkozni valahová, egy hétre. Vagy kettőre. 

Az MMK-társasjáték táborában azt mondja a 9-10 éves forma Áron, hogy: nagyon jó ez a tábor, sok mindent csinálunk, vigyáznak ránk és anyukánknak nem kell szabadságot kivennie. Nos, ebben a mondatban talán minden benne van. 

Népszerűek a tematizált táborok

Az említett MMK-táborban Barta Endre alpolgármesterrel találkoztunk, aki csak megerősíteni tudta, bőséges a kínálat, van lehetőség tábort választani Dunaújvárosban: 
– Hálás vagyok, hálásak vagyunk azon szervezeteknek, akik az önkormányzati tábor mellett külön táborokat szerveznek. Én mindig azt hangsúlyozom, hogy ne csak egy gyermekmegőrzőként funkcionáljanak ezek a táborok, hanem legyen bennük tartalom.  Jónak tartom, amikor valamilyen tematika alapján épülnek fel a programok és minden gyerek megtalálhatja a számítását. Az a jó, ha mosolyognak a gyerekek, ha jól érzik magukat, ha tanulnak valami hasznosat. Természetesen óriási segítség ez a szülőknek is, akik jó helyen és jó körülmények között tudhatják gyermekeiket.  
Ha valahol hagyományosak a nyári táborok, akkor az az MMK, Kováts Rózsa ügyvezető szerint hosszú évtizedek óta szerveznek a gyerekeknek nyári táborokat.
– Most nyáron már a harmadik turnusnál járunk és természetesen minden a legnagyobb rendben, ám ez az elviselhetetlen forróság nem könnyíti meg a dolgunkat. Ma például annyira meleg van, hogy a programjainkat bent, légkondís teremben tartjuk meg. Ezen a héten társasjáték hetet tartunk. Ami nem azt jelenti, hogy leülünk és nekiállunk társasozni, hanem a gyerekek készítenek saját játékot, megtanulják azok szabályait és persze sokat játszunk. Azt látom, hogy a gyerekek rettenetesen élvezik a programokat, nagyon aktívak, nagyon ügyesek, nagyon fegyelmezettek. Úgyhogy, le a kalappal előttük. 

Szeretik a gyerekek a természet közelségét is

A Duna-parti Élménytábor július elsején nyitotta meg kapuit és egészen augusztus 30-ig várja az alsóbb évfolyamos diákokat. És ahogyan a tábor nevében is benne van, a tábor közvetlenül a Duna partján fekszik, talán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy festői környezetben, egyébként meg a DESE szabadidőparkban. Janó Viktória táborvezető szerint ők is tematizálják programjaikat:
– Minden héten más tematikával készülünk. Múlt héten a környezetünk kis csodáival ismerkedhettek meg a gyerekek, rengeteget kísérleteztek, járták a természetet. Jó volt látni azt a fajta rácsodálkozást a részükről. Ezen a héten pedig az erdő kapitányaivá válhatnak, aztán majd elutazunk a galaxisba, vagy különböző nemzetek szokásait és hagyományait ismerhetjük meg, de van mesélés, táncház, íjászat, kutyás bemutató. Hát, hirtelen talán ennyit mondanék a kínálatunkból, ízelítőként. És még talán annyit, hogy táborunkban szakképzett és gyakorló pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. Én azt látom, hogy a gyerekek jól érzik magukat, talán a leghitelesebb visszajelzés az, hogy vannak gyerkőcök, akik évek óta visszajárnak hozzánk.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Gépi mosáshoz használjunk vízlágyítót!

Gépi mosáshoz használjunk vízlágyítót!

2024. júl. 18.

Nézzük meg, hogy milyen előnyökkel jár ennek a terméknek a használata. A vízlágyítók a vízminőség javítására szolgálnak, és segítségükkel eltávolítható a víz ásványianyag-tartalmának egy része. (X)

DSTV: ringatóval csalogattak

DSTV: ringatóval csalogattak

2024. júl. 18.

Különleges foglalkozással várta a kicsiket és szüleiket a Fejér Vármegyei Pedagógia Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény munkatársai dalokkal, mondókákkal egybekötött ringató játszóházat szerveztek – nagy sikerrel. Hangkép.

Az utolsó simítások a közösségi nap előtt

Az utolsó simítások a közösségi nap előtt

2024. júl. 17.

Célegyenesbe fordul a szervező csapat, minden eddiginél nagyobb megmozdulást ígér a Jägermeister-gyűjtők idei, immár harmadik összetartása. Színes, változatos, a szó összes értelmében mozgalmas közösségi napra készülnek – mindenkit szeretettel várnak!

Kiderítettük, hogy mi az IT-biztonság 4 alapvető eleme

Kiderítettük, hogy mi az IT-biztonság 4 alapvető eleme

2024. júl. 17.

A biztonságos digitális világ ma már nem csak azt jelenti, hogy be van állítva a tűzfal. Sajnos ennél már korszerűbb védelemre van szükségük a nagyvállalatoknak, mert a kibertámadások valós fenyegetést jelentenek. (X)

Irigylésre méltó környezetben a táborozók

Irigylésre méltó környezetben a táborozók

2024. júl. 17.

A nyári napközis tábor központjának nem is lehetne ideálisabb helyszíne, mint az élményfürdő. Az idei esztendőben is itt tölthetnek el egy-egy hetet a dunaújvárosi kisiskolások. Az első tábori turnus július elején kezdődött és hat héten keresztül várja a gyerekeket.

Opcionálisan milyen extrák igényelhetők az épített medencékhez?

Opcionálisan milyen extrák igényelhetők az épített medencékhez?

2024. júl. 17.

Sokan vannak, akik alig várják, hogy beköszöntsön az igazi nyári meleg, hogy végre kiélvezhessék a szabadtéri fürdőzés, csobbanás, úszás kellemes élményét. Amint felszökik a hőmérséklet 30 Celsius-fok fölé, ők az elsők, akik útba ejtik a strandokat, vízpartokat. (X)

Akadályok a változás útjában: a halogatás és megoldásai

Akadályok a változás útjában: a halogatás és megoldásai

2024. júl. 16.

A változás egyik legfőbb akadálya a halogatás. Gyakran azért halogatunk, mert nem látjuk reálisan a helyzetünket és annak súlyosságát. Nem vesszük kellőképpen komolyan, amiben vagyunk, vagy akár saját magunkat. Ehelyett magyarázatokat és válaszokat keresünk a miértekre, és a körülmények jobbra fordulásától várjuk a megoldást. (X)