Dunaújváros Hetilap

Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezik Dunaújvárosba

Kölesdi Fanni - 2024. július 4. 9:00

Sikerrel szerepelt városunk az URBACT projekt részeként az Innovatív Transzferhálózat – Merész Városok elnevezésű pályázaton, melynek köszönhetően mintegy ötven millió forintban részesül Dunaújváros.

Jó hírről számolt be Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester szerda reggel. A Daring Cities, vagyis a Merész Városok projektben szerepelhet városunk, az olaszországi Ravenna település sikereinek, tapasztalatainak nyomán:
– Nyertünk, újabb közvetlen Európai Uniós pályázat érkezik Dunaújvárosba. Aki figyeli a közvetlen EU-s pályázatok és Dunaújváros kapcsolatát, az láthatja, hogy lassan nincsen olyan hét, amikor ne beszélnénk arról, hogy valamilyen pályázaton elindulunk, vagy szerencsére arról, hogy valamilyen pályázatot megnyertünk. Igyekeztünk az elmúlt időszakban olyan pályázatokon indulni, amelyek a Dunaújvárosban élő embereket helyezi a középpontba, és amelyek arról szólnak, hogy hogyan tudjuk élhetőbbé tenni a településünket.
A projekt lényege, hogy egy digitális értéktár létrehozásával, a városlakók közreműködésével dönthetjük majd el, hogy melyek azok a területek, amelyeket Dunaújvárosban fejleszteni szükséges:
– Egy újabb URBACT projektben nyertünk, amelyben Ravenna város vezetésével, hét ország konzorciumi tagjaként közel ötven millió forintot fogunk kapni. Az olasz Ravenna tapasztalatai mentén egy digitális értéktárat hozunk létre az itt lakókkal közösen. A városlakók fogják eldönteni, hogy mi fontos, hogy éppen az épített városi múltunkról, vagy zöldterületeinkről kell többet gondoskodnunk.

Szabó Zsolt hozzátette: bízik abban, hogy minél több dunaújvárosi hozzájárul majd gondolataival, ötleteivel a projekthez, hogy még boldogabbak és büszkébbek lehessünk szeretett városunkra.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

2024. júl. 05.

Az egészségügyi dolgozók napján kórházunk közössége minden évben elismeri a kiváló dolgozókat-kollégákat, gazdára találnak a Szent Pantaleon emlékérmek is. Ez idén sem volt másképp, megemlékezést tartottak és ünnepeltek a szakemberek. 

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

2024. júl. 04.

A köztisztviselők napja alkalmából köszöntötte a közigazgatásban dolgozókat Barta Endre alpolgármester a Városházán múlt pénteken. Az ünnepi eseményen átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat is.

Rendezett városban, rendezett utcákkal – a lakóknak is bőven akad feladatuk

Rendezett városban, rendezett utcákkal – a lakóknak is bőven akad feladatuk

2024. júl. 03.

A napokban Orosz Csaba, a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselője fontos dologra hívta fel a városlakók figyelmét. A kertekből kilógó bokrokat és fákat a lakóknak kötelező rendben tartani – ez nem mindenki számára ismert, több utcában jelentenek problémát a belógó ágak. 

Ketten ünnepelték a 90. születésnapjukat

Ketten ünnepelték a 90. születésnapjukat

2024. júl. 01.

Folytatódott a szépkorú dunaújvárosi polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester ezúttal Simán Károlyné Irén nénit és Bazsali József Józsi bácsit köszöntötte a 90. születésnapjuk alkalmából.

Garázsvásári véradás után hosszú lista

Garázsvásári véradás után hosszú lista

2024. jún. 30.

Több rendkívüli alkalom mellett – a LIBERTY Dunaújváros és a Pálhamai BV Intézet is szerepelt a sorban – a Garázsvásár közösségi kezdeményezését is színesítette véradás a mögöttünk hagyott hónapban, és a következő időszak is mozgalmasnak ígérkezik.

Nyári változások a római katolikus közösségben

Nyári változások a római katolikus közösségben

2024. jún. 29.

Nem a Krisztus Király főtemplom, hanem a pentelei Szentháromság templom ad otthont a szombat esti szentmiséknek júliusban és augusztusban. Más, a katolikus közösséget érintő változásokról is hírt adunk.

Megnyertük! Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezett Dunaújvárosba

Megnyertük! Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezett Dunaújvárosba

2024. jún. 28.

Dán vendégeink voltak hétfőn, akik ugyan csak egy napot töltöttek nálunk, ám a rövid idő ellenére az tartalmasnak és eredményesnek bizonyult. A látogatás célja egy sikeresen megnyert európai városfejlesztési kezdeményezés keretein belül kezdődött  program, az Imperfect City projektindító megbeszélése volt.