Bimmer Parade a Szalki-szigeten – már mától!

Öcaline - 2024. augusztus 9. 10:30

Motorbőgés, sörcsúszda és egy rakat közösségi élmény; újabb márkatalálkozónak ad otthont a Szalki-szigeti kemping: mától egészen vasárnapig rendezik városunkban a Bimmer Parade kavalkádját.

Az első fecske már tegnap berepült, illetve egészen pontosan begurult a Szalki-szigetre – lásd felső képünket –, később többen is landoltak, hogy aztán már ma tömegesen kövessék őket a többiek: újra Dunaújváros ad otthont a BMW immár hagyományos márkatalálkozójának augusztus 9-11. között, azaz mától egészen vasárnapig. Mint Lipsicz Gyula, az eseménysorozat egyik főszervezője elmondta, a nulladik napon közel 40 kocsi és hetvennél több vendég futott be, ma estig körülbelül megduplázódik a létszám, vagyis komoly összetartásra készülnek.
A kínálat persze ezúttal is a gépcsodák szerelmeseit célozza – a Bimmer Parade fő csapásirányán nem változtattak a szervezők: nyomják a pedált, mintha nem lenne holnap. Így egyebek mellett szépségverseny (értsd: autómustra), kipufogó hangnyomás mérés, de még autós limbó és a beszédes nevű Dühöngőben rendezendő gumifüstölés is szerepel a kínálatban.

Nemcsak a kocsik, a vendégek is versenghetnek: felni kitartó és turbóhajító megméretés színezi a programot, de – szigorúan felnőtteknek – sörivó versenyre is benevezhetnek. (És lesz sörcsúszda is, ennek részleteit még elképzelni sem nagyon merem, nézzék meg!)
Persze nem csupán a márka hívei szórakozhatnak felhőtlenül a Szalki-szigeti összetartáson: egyéni és csapatversenyek, esti bulik is szerepelnek a programban, ráadásként a családokat gyereksarok és játszóház várja, szintén színes kínálattal. 

Színes, mozgalmas, nagy buli lesz – a benzingőz szerelmeseinek irány a Szalki-sziget! 

(Fotók: Bimmer Parade – facebook)

A rovat további hírei: Mozaik

DST: a csodakert bűvöletében

DST: a csodakert bűvöletében

2024. szep. 14.

Nem is olyan régi vendégjárást elevenít fel a DSTV összeállítása. A nyár közepén vezette körbe a 79 éves Szántai Lajos a stábot nagy gonddal ápolt, csodaszép kertjében. Az Ivó utcai oázis szépsége méltán nyűgöz le minden vendéget. Hangkép.
 

Fanok, figyelem, újra itt a Dunaújvárosi Képregényfesztivál!

Fanok, figyelem, újra itt a Dunaújvárosi Képregényfesztivál!

2024. szep. 12.

Kisjubileumot ül a közösségi kezdeményezés. idén már ötödszörre rendezik meg a Dunaújvárosi Képregényfesztivált. A seregszemlének ezúttal is a Munkásművelődési Központ ad otthont, szombaton csalogatják a műfaj régi és új rajongóit. Lehet, hogy Darth Vader is befut!

DSTV: tréfás eszközarzenál a Máltai Játszótéren

DSTV: tréfás eszközarzenál a Máltai Játszótéren

2024. szep. 12.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV hangképes összegzése a Máltai Játszótéren rendezett, Huncut-Pong névre keresztelt bolondos asztalitenisz versenyről. A lényeg: a versenyzők bármilyen eszközt bevethettek a jó hangulatú viadal során – kivéve a pingpongütőt. Hangkép.

Kézműves Kincsek Vására – újra az MMK-ban

Kézműves Kincsek Vására – újra az MMK-ban

2024. szep. 11.

Egyszer már belevágtak, ám a vírus miatt megszakadt a szép sorozat – most a jubileumi esztendő lehetőséget teremt az újrázásra: ismét zászlót bont a Kézműves Kincsek Vására a Munkásművelődési Központban. 

New York maradt az örök szerelem

New York maradt az örök szerelem

2024. szep. 11.

Varga Róbert dunaújvárosi gitárvirtuóz pályafutása során eddig 64 országban járt, és különleges helyeken zenélt. Beszélgetésünk során felelevenítette pályafutása kezdetét, illetve mesélt a világjáró luxushajókról is.Portré.

Egy kiállítás képei – a modern nyomdatechnológia szemszögéből

Egy kiállítás képei – a modern nyomdatechnológia szemszögéből

2024. szep. 11.

Csodálatos, nem mindennapi tárlat létrejötte köszönhető egy zseniális, újszerű nyomtatási technikának, amelyet a Canon World Unseen (A nem látott világ) című fotókiállítás tett átélhetővé minden érdeklődő számára. (X)

DSTV: az egypedálos autó

DSTV: az egypedálos autó

2024. szep. 11.

Igazi járműcsoda a DSTV összeállításának főszereplője. Léteznek már olyan kocsik, amelyek e-pedál elnevezésű "újdonsággal" üzemelnek – egyetlen pedált kezelve közlekedhetünk. A stáb ezt próbálhatta ki. Hangkép.