Dunaújváros Hetilap

Felkészítő előadássorozat rendeztek a kutyák felelős gazdái számára

Fábos Zsolt - 2024. augusztus 10. 17:00

Mit tudnak kezdeni a gazdák rendkívüli helyzetben, hogyan tudnak segíteni kedvenceiknek? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület előadás sorozata, amelynek legutóbbi előadását a Városháza közgyűlési termében tartották a közelmúltban.

A LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület egyik alapvető célja a kompetens segítségnyújtás krízishelyzetekben. Kiemelten fontos, hogy a gazdáknak bármikor szükségük lehet olyan információkra, tudásra, amivel kutyáikat rendkívüli helyzetben segíthetik, akár megmenthetik őket. Barta Endre humán alpolgármester szerint rendszeresek azok a helyzetek, amikor nekünk állampolgároknak megfelelő válaszokat kell adnunk:
– A felelős állattartás tekintetében is komoly lemaradásban vagyunk, éppen ezért igyekszünk felzárkózni. Ez az esemény is ezt a célt szolgálja, a kutyák biztonságát. De ebben a témában sok ellentét van ember és ember között. Amit tudunk megteszünk minden területen. Az ősz folyamán egy új önkormányzati bizottság is fog alakulni, amely az állatvédelmet lesz hivatott szolgálni.
A megrendezett workshop gyakorlati elemeiként bemutatták, hogy a gazdák hogyan tudják vizsgálni állataikat, és hogyan tudnak különböző kötéseket felhelyezni, mondjuk görcsroham esetén. Aktuálisan fontos téma volt, hogy ebben a forróságban lehetőség szerint tartsák a kutyákat hűvös helyen, legyen ivóvizük, a kinti programokat időzítsük korareggelre, vagy későestére. Hűguta tünetei esetén pedig vigyük állatorvoshoz kedvenceinket.

A rovat további hírei: Közélet

Gondozni kell a növényeket, locsolni és karbantartani a kánikula idején

Gondozni kell a növényeket, locsolni és karbantartani a kánikula idején

2024. aug. 10.

Nem esik az eső és nem nő a fű, de ezzel párhuzamosan ki is szárad nagyon sok növény. Ez pedig azt jelenti, hogy nem kell annyi füvet vágni, viszont locsolni igen. A vízelvezető csatornák tisztítása és karbantartása is most időszerű.

DSTV: nagy kihívás a véradás nyáron

DSTV: nagy kihívás a véradás nyáron

2024. aug. 08.

A donorok száma csökken, a vérigény cseppet sem a nyári időszakban, derül ki a DSTV összegzéséből. Ez az időszak több szempontból is különleges kihívásokat tartogat mind az önkéntesek, mind az alkalmak szervezői számára. Hangkép.

Igencsak aktív életet élő 90 éves szépkorú polgárt köszöntött az önkormányzat

Igencsak aktív életet élő 90 éves szépkorú polgárt köszöntött az önkormányzat

2024. aug. 07.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban. Molnár Géza bácsit 90. születésnapja alkalmából Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő otthonában látogatta meg a jeles napon, és tolmácsolta a város jó kívánságait.

DSTV: bontják az emlékművet a Pentele városrészben

DSTV: bontják az emlékművet a Pentele városrészben

2024. aug. 06.

A hírről beszámoltunk már, most itt a DSTV összegzése: a felújított Mondbach-kúria előtt megkezdődött a szovjet emlékmű bontása. A Hadtörténeti Intézet szakemberei a napokban megkezdik a világháborús kegyhely sírjainak feltárását – a halottak a temetőben találnak méltó nyughelyet, Pentele visszakapja régi szép főterét. Hangkép.

5 millió kiló adomány az Élelmiszerbanknak

5 millió kiló adomány az Élelmiszerbanknak

2024. aug. 04.

Szolidaritás fenntartható módon: öt évvel ezelőtt sikerült utoljára annyi lejáratközeli és csomagolási hibás élelmiszert megmentenie és nélkülözőknek adományoznia a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, mint az idei első félévben. 

Idén is várja a tanszer-felajánlásokat az Útkeresés Segítő Szolgálat

Idén is várja a tanszer-felajánlásokat az Útkeresés Segítő Szolgálat

2024. aug. 03.

Használt, de még használható táska? Kinőtt fehér blúz? Megunt tornadressz? A közelgő tanévkezdéshez kapcsolható tanszert, eszközt örömmel vár az Útkeresés Segítő Szolgálat, a támogatók ráadásul már pénzzel is segíthetik a rászoruló nebulók tanévkezdését! Felhívás.

Duna Plazma: Egészség és Családi Napok – már harmadszorra

Duna Plazma: Egészség és Családi Napok – már harmadszorra

2024. aug. 02.

Kétnapos dzsemborira várja az egészségtudatosan élő érdeklődőket és famíliákat a dunaújvárosi központ: a Duna Plazma Egészség és Családi Napok helyszíne a Városháza tér lesz jövő hétfőn és kedden.