Dunaújváros Hetilap

Gyászol a Vasvári iskola, elhunyt Borvendég Attila

doszerk - 2024. augusztus 30. 16:30

"Nincsenek szavak, csak az űr és a mérhetetlen fájdalom..." – a Vasvári iskola földrajz-történelem szakos tanára tragikus hirtelenséggel vesztette életét. 61 éves volt, nyugodjék békében! Nekrológ.

A nagy közösségi portálon jelent meg a búcsúztató – betűhíven idézzük!

Kedves vasváris szülők, diákok!

A Vasvári Pál Általános Iskola vezetősége, tantestülete megtört szívvel tudatja önökkel, veletek azt, amit egy hete elképzelni sem tudtunk; iskolánk köztiszteletben álló földrajz-történelem szakos pedagógusa, Borvendég Attila, 61 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. 
23 éve tanított intézményünkben, generációknak adta át mérhetetlen műveltségét, szaktudását. Végtelen emberségével diákok ezreinek személyiségét formálta, segítette. Aki valaha a tanítványa volt, olyan alapos és modern ismereteket szerzett földrajzból és történelemből, hogy felnőttként is bizton építhetett a tőle megszerzett alapokra. 
Délutánonként tanítványai edzéseit, versenyeit nézte meg, vagy kedvenc hobbijának, az országúti kerékpározásnak hódolt. Felfoghatatlan, hogy már csak múlt időben írhatunk róla, hiszen egy hete még ott ült szokott helyén a tanáriban, készülve az új tanév feladataira, ahogy 23 év alatt megszoktuk tőle, s ami természetes egy sportos életet élő, ereje teljében lévő kollégától. 
Kedves Attila! Nézd el nekünk, hogy csak keressük a szavakat, hogy nem tudjuk megfogalmazni, mit jelentettél nekünk, de mindannyian sokkos állapotban vagyunk!

Pótolhatatlan űrt hagytál magad után, soha nem feledünk! Isten veled, nyugodj békében!

(Forrás és fotó: Vasvári iskola)

A rovat további hírei: Közélet

Vasárnap még nyitva, de hétfőn zár az élményfürdő

Vasárnap még nyitva, de hétfőn zár az élményfürdő

2024. aug. 30.

Az ok prózai: a jelentősen lecsökkenő látogatói szám miatt vállalhatatlan költségekkel jár az őszi üzemeltetés. Most vasárnap még lehet fürdőzni, de hétfőtől bezár a létesítmény.

Halaszthatatlan témák a rendkívüli közgyűlésen

Halaszthatatlan témák a rendkívüli közgyűlésen

2024. aug. 29.

Dunaújváros rendes közgyűlése csak szeptemberben lesz majd, de rendkívüli ügyek és rendkívüli témák bármikor rendkívüli ülés összehívását tehetik szükségessé. Így is történt.

Emelkedő lakásárak Dunaújvárosban is

Emelkedő lakásárak Dunaújvárosban is

2024. aug. 28.

Ingatlan- és albérletárak az egekben, hitelpiaci roham, lakhatási válság – mostanában ilyen és ehhez hasonló híreket hallhatunk a hazai ingatlanpiacról.  A Creditline elemzése nyomán arra kerestük a választ, ezekből a trendekből mi szűrődött le városunkba.

Boldog 90. születésnap a nagy család körében

Boldog 90. születésnap a nagy család körében

2024. aug. 27.

Újabb szépkorú polgárt köszöntött az önkormányzat: Siposné Jánvári Irén, Irénke néni 90 éves lett. A születésnapost Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte otthonában.

Tartsuk fenn, és amennyire lehet, növeljük is zöld értékeinket!

Tartsuk fenn, és amennyire lehet, növeljük is zöld értékeinket!

2024. aug. 27.

Városi zöldterületek Dunaújvárosban – a jelenlegi helyzettel és a változó klíma kihívásaival egyaránt  foglalkozik az a civil szervezésű program, amelynek a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) ad otthont csütörtökön. Nyitott program, aktuális téma, mindenkit várnak!

DSTV: már használható a játszótér

DSTV: már használható a játszótér

2024. aug. 27.

Még télen számolt be a DSTV a BIROK Szabó Magda Tagintézménye jótékonysági báljáról, amely nemes céllal, az iskola udvarán építendő játszótér létrehozásáért rendeztek. A közösségi kezdeményezés elérte a célját – megépült a játszótér. Hangkép.

Elismert lokálpatriótát ünnepeltek

Elismert lokálpatriótát ünnepeltek

2024. aug. 25.

Folytatódott a szépkorú köszöntések sora: Szloboda Lajos bácsit Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte a 90. születésnapja alkalmából otthonában. A nyugalmazott testnevelő tanár felesége társaságában fogadta a város jó kívánságait.