Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

Öcaline - 2024. augusztus 18. 17:00

Hűsítő programokkal várták nyári táborba a dunaújvárosi római katolikus hittanosokat a júliusi hőségben, adta hírül a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia – a közös nyaralás idén is színes közösségi kínálattal csalogatott. 

Folytatták az elmúlt esztendők szép hagyományát, idén is csapatban nyaraltak a városi katolikus gyermekek – az idei tábornak a pétfürdői Kolping Katolikus Szakiskola kollégiuma adott otthont, méghozzá a legnagyobb júliusi hőségben.

Közösségi élményzóna

Az idei táborban 44 gyermek, köztük 8 középiskolás kísérő, valamint további 9 felnőtt vett részt Pétfürdőn – a városi római katolikus plébánia hittanosai 5 napos bentlakásos szünidei táborban vakációzhattak. A dunaújvárosi csapathoz néhányan a szintén városunkból ellátott Pusztaszabolcsról és Besnyőről is csatlakoztak. 
A teljes körű ellátást, élelmezést, és az emeletes ágy élményét nyújtó szobákban történő elhelyezést biztosító kollégium remek helyszínnek bizonyult, ráadásul a csapat jó érzékkel vészelte át a hőségriadót. Mivel a tábor júliusi időpontja egybeesett az idei nyár addigi legnagyobb hőségriasztásának hetével, így nem hiányoztak a táborból a kánikula túlélésének programjai – többek között csónakázás, pétfürdői és várpalotai kirándulás, a Thury-vár meglátogatása, fagyizás, jégkása kóstolás, de még balatonfűzfői strandolás és balatoni nyári bobozás is várta a fiatalokat.

Üdvözítő értékrend

A közös programok, közösségi élmények révén a résztvevők azt is megélhették, hogy a kereszténységet nem egy múzeum vitrinjéből kell előhúzni és leporolni, hanem ma is megélhető és vállalható, üdvözítő értékrend. Ezt szolgálta a táborban több kiscsoportos foglalkozás, számháború, énektanulás, kézműves foglalkozás, de még a szülinaposok tortával köszöntése is. 
Természetesen nem maradhattak el a katolikus közösség eseményei – a nyári tábor a beszámoló szerint a szentmisék, közös imádságok és énekek terén is kitűnőre vizsgázott.

Az önkormányzat is támogatta

Az ilyen összetartások financiális hátterét, költségeit meglehetősen nehéz előteremteni – idén is szükség volt a tábor támogatására. A szülők befizetésein túl jelentős segítséget nyújtott az érintett települések templomainak perselyadománya, de a tábor színes programjainak finanszírozásában szerepet vállalt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Székesfehérvári Egyházmegye, továbbá a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia.  A gyermeknyaraltatás létrejöttét segítette Dunaújváros önkormányzata is. 

A közkeletű köszöntéssel: "Isten tartsa meg" a segítők jó szokását!

(Fotók: Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia)

A rovat további hírei: Mozaik

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

2024. aug. 18.

Vízi játszóeszközöket, napvitorlákat és homokozót telepítettek A DVG Zrt. munkatársai a cég által üzemeltetett szabadtsrandon a Szalki-szigeten. 

DSTV: tábori értékelés

DSTV: tábori értékelés

2024. aug. 18.

Színes kínálattal várták a gyerekeket az MMK tematikus táborai, derül ki a DSTV összegzéséből. A táboroztatás azonban nem egy egyszerű dolog, sőt, nagyon sok tényezőből áll össze, és értékes tapasztalatokkal szolgál. Hangkép.
 

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

2024. aug. 17.

Közismert tény, hogy a táplálkozásnak jelentős szerepe van az egészségünkre nézve. A betegségek nagy százaléka is kapcsolatba hozható a helytelen étkezési szokásokkal. Az optimális mennyiségű és minőségű tápanyagok bevitelének fontossága tehát vitathatatlan. (X)

Színes augusztális – újra a Szalki-szigeten!

Színes augusztális – újra a Szalki-szigeten!

2024. aug. 17.

Az elmúlt esztendők szép hagyományát folytatva ismét a Szalki-sziget ad otthont az ünnepi eseményeknek augusztus 20-án, azaz jövő kedden. Az önkormányzat eseményén gazdag, színes és változatos kínálattal várják az ünneplőket.

Az ideális konyha

Az ideális konyha

2024. aug. 16.

Az ideális konyha sok háziasszony álma. De mik is a kritériumok? Legyen a helyiség nemcsak tetszetős, de praktikus is. Legyen jól felszerelt, és feleljen meg az ergonómiai szempontoknak, essen minden kézre. (X)

Folytatódik a villamos trafóházak átfestése – élettel és szeretettel

Folytatódik a villamos trafóházak átfestése – élettel és szeretettel

2024. aug. 16.

Az eddigi csúnyácska villamos trafóházak egyre inkább a betonrengeteg üde színfoltjává válnak Dunaújvárosban. Páhi Péter és Nagy Gergő jóvoltából remek alkotások születtek, születnek. Most egy újabb utcadíszről tudunk beszámolni, ezúttal a Pajtás utcában.

Újra a piacon lesz a Csomagtartóvásár!

Újra a piacon lesz a Csomagtartóvásár!

2024. aug. 15.

A tavaszi kísérletek átütő sikere után nem véletlen, hogy újra a dunaújvárosi piac területén rendezik a Csomagtartóvásár és Bolhapiac sokadalmát augusztus 18-án, vasárnap. Mintegy 140 stand kínálata csalogat!