Már a hét közepére visszatér a hőség

Öcaline - 2024. augusztus 19. 10:30

Érdemi lehűléssel nem igazán számolhatunk a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint, zivatarok azonban augusztus 20-án is lehetnek térségünkben. Aztán megint támad a hőség.

"Augusztus 20-án is lehetnek zivatarok!" – figyelmeztetéssel kezdi szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai oldal szerkesztője. Mint írja, ma is napos, gomolyfelhős időre van kilátás. A Dunántúlon szórványosan, máshol csak elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megerősödik, délután 25 és 35 fok között alakul a hőmérséklet – északnyugaton várható hűvösebb idő.
Az ünnep napján, vagyis augusztus 20-án, kedden a késő délutáni órákig, estig sok napsütésre számíthatunk. Ám a friss modellek szerint délutántól magasra törnek a gomolyfelhők, és főleg a középső területeken, valamint a Dunántúl keleti felében törnek ki zivatarok! Felhőszakadás és jégeső is lehet. Nap közben 29-36 fok lesz – az Alföldön várható forróság.
Ez a képlet jellemzi a szerdai időjárást is – északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan, de legnagyobb eséllyel az északi hegyes-völgyes vidékeken fordulnak elő záporok, esetleg futó zivatarok. Az északnyugati szél erős lesz, a csapadékos zónákban akár viharossá is fokozódhat – cserébe viszont 30-35 fokos, országos hőség várható.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét közepén visszatér az igazi strandidő – csütörtökön és pénteken sok napsütéssel számolhatunk, érdemi csapadék nélkül. 31 és 37 fok közötti országos hőség valószínű.
Napsütés és kánikula várható szombaton is, vasárnap ugyan ismét elérheti egy csapadékzóna a térségünket, de érdemi lehűlést nem okoz – marad a 32-35 fokos hőség.

Van, aki még emlékszik arra, hogy augusztus 20. után borítékolható volt a jelentős lehűlés? Na, azt az áldott állapotot már el is felejthetjük – idén biztosan.

(Fotó: Így látjuk MI! – Holczer Tibor felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Vajon 40 felett mennyien választják az orvos-esztétikai kezeléseket?

Vajon 40 felett mennyien választják az orvos-esztétikai kezeléseket?

2024. aug. 19.

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a 40 év feletti nők körében a non-ablatív szépészeti beavatkozások iránti érdeklődés hazánkban. Az egyik legnépszerűbb eljárás a hialuronsavas feltöltés, amely kíméletesen segít a bőr fiatalításában. (X)

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

2024. aug. 18.

Hűsítő programokkal várták nyári táborba a dunaújvárosi római katolikus hittanosokat a júliusi hőségben, adta hírül a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia – a közös nyaralás idén is színes közösségi kínálattal csalogatott. 

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

2024. aug. 18.

Vízi játszóeszközöket, napvitorlákat és homokozót telepítettek A DVG Zrt. munkatársai a cég által üzemeltetett szabadtsrandon a Szalki-szigeten. 

DSTV: tábori értékelés

DSTV: tábori értékelés

2024. aug. 18.

Színes kínálattal várták a gyerekeket az MMK tematikus táborai, derül ki a DSTV összegzéséből. A táboroztatás azonban nem egy egyszerű dolog, sőt, nagyon sok tényezőből áll össze, és értékes tapasztalatokkal szolgál. Hangkép.
 

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

2024. aug. 17.

Közismert tény, hogy a táplálkozásnak jelentős szerepe van az egészségünkre nézve. A betegségek nagy százaléka is kapcsolatba hozható a helytelen étkezési szokásokkal. Az optimális mennyiségű és minőségű tápanyagok bevitelének fontossága tehát vitathatatlan. (X)

Színes augusztális – újra a Szalki-szigeten!

Színes augusztális – újra a Szalki-szigeten!

2024. aug. 17.

Az elmúlt esztendők szép hagyományát folytatva ismét a Szalki-sziget ad otthont az ünnepi eseményeknek augusztus 20-án, azaz jövő kedden. Az önkormányzat eseményén gazdag, színes és változatos kínálattal várják az ünneplőket.

Az ideális konyha

Az ideális konyha

2024. aug. 16.

Az ideális konyha sok háziasszony álma. De mik is a kritériumok? Legyen a helyiség nemcsak tetszetős, de praktikus is. Legyen jól felszerelt, és feleljen meg az ergonómiai szempontoknak, essen minden kézre. (X)