Dunaújváros Hetilap

Istentisztelettel adott hálát a közösség

Fábos Zsolt - 2024. szeptember 21. 15:00

Hálaadó istentiszteletet tartott a Dunaújvárosi Református Egyházközösség sikeresen lezárult templomuk felújítása alkalmából. A templom korszerűsítése 180 millió forintos beruházásból valósult meg.

A megvalósult beruházás során kicserélték a homlokzati üvegfalat és bejárati portálokat, belső szigetelésre került sor, megújult a szószék, az úrasztala, megújultak a klímák és az elektromos hálózatok, az orgona, a belső falburkolatok, a felújított előkert játszóteret kapott.

Megújult a templom és környezete

A hálaadó istentiszteleten Hajdú Szabolcs Koppány esperes hirdetett igét, majd Czeglédi Péter Pál lelkész mondott köszönetet az elkészült beruházásért:

– Szeretnék Nektek tiszta szívből és őszintén köszönetet mondani, mindenkinek, aki részt vett a kivitelezésben, legyen az a fővállalkozó, vagy a legegyszerűbb segédmunkás. Szeretnék köszönetet mondani minden olyan állami és egyházi vezetőnek, akik úgy gondolták a szívükben, jó, hogy egy templom megújul. Köszönöm ennek a gyülekezetnek is, hiszen tudom, hogy ebben a munkában sok imádság van, sok igére figyelés, sok konfliktusnak a rendbe tétele, sok könny, meg sok nevetés, meg sok kínlódás. Köszönöm, hogy ezt együtt, testvérként, gyülekezetként tudtuk átélni.

A közösségek biztosítják városunk sokszínűségét

Czeglédi Péter Pál Isten házát egyfajta nagykövetségként jellemezte, ahol megtérések születhetnek, ahol a keresztény emberek a társadalom valódi gerinceként vannak jelen. Ilyen nagykövetség a Dunaújvárosi Református Templom is, mely már felújítva várja a hívőket.
Az istentiszteletre meghívást kapott Pintér Tamás polgármester is, aki a közösségek fontosságáról beszélt:

– A napokban befejeződött felújítás keretein belül olyan munkálatok készültek el, amivel megújult a templom és a környezete is. Jóleső érzés végignézni az elkészült munkálatokon és az is látszik, hogy olyan fejlesztések történtek, amelyek indokoltak voltak, a gyülekezet érdekeit szolgálják. Én azt látom, hogy ez a közösség most egy új lehetőséget kapott a további fejlődésre. Örömmel jöttem erre a hálaadó istentiszteletre, hiszen szükségünk van közösségeink fejlesztésére, szükség van a megújulásra, ez városunk érdekeit is ez szolgálja.

A rovat további hírei: Közélet

Edukáció és széles programkínálat csalogatott az autómentes napon (galériával)

Edukáció és széles programkínálat csalogatott az autómentes napon (galériával)

2024. szep. 26.

Véget ért az Európai Mobilitási Hét, Dunaújvárosban is jól sikerültek az ennek apropóján szervezett programok. Az autómentes napon például parádés hangulat töltötte meg a Petőfi ligetet, minden korosztály talált magának elfoglaltságot még múlt pénteken. 

Közösségi élmény és környezetvédelem – rekordokat döntött a takarítási világnap (galériával)

Közösségi élmény és környezetvédelem – rekordokat döntött a takarítási világnap (galériával)

2024. szep. 24.

Közel kétezer részvevővel és több tonna hulladék összeszedésével zárták a takarítási világnapot múlt pénteken.  Az idén immár negyedszerre rendezett eseményen több oktatási intézmény képviseltette magát, akik a Decathlon Magyarország és a Jót, szívből – Dunaújvárosért csapatával karöltve tisztították meg az Erdei tornapálya és a Kádár-völgy területét a szeméttől. 

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

2024. szep. 22.

Éjjel kezdődött a tetőzés városunknál, holnaptól már lassú csökkenés várható – a Szalki-sziget víz alatt, de az ár szerencsére nem okozott komoly gondot a folyam városi szakaszán.

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

2024. szep. 22.

Egy héten keresztül Dunaújvárosban is kiemelt figyelmet kapott a környezetvédelem és a fenntartható közlekedés népszerűsítése, ugyanis idén is csatlakoztunk az Európai Mobilitási Héthez. Ennek egyik állomása a Városháza téren megrendezett Hivatali Zöld Nap volt.

KRÉTA rendszer van, csak számítógép nincs

KRÉTA rendszer van, csak számítógép nincs

2024. szep. 21.

A Dunaújvárosi Óvoda minden nevelési évet értekezlettel kezd, olyannal, ahová Pintér Tamás polgármester is meghívást kap. Ez idén is így volt, szerdán délelőtt a Lilla közi intézményben tárgyaltak.

DSTV: hétköznapi szükségletek

DSTV: hétköznapi szükségletek

2024. szep. 21.

Mint azt már korábban is említettük, vannak olyan élethelyzetek amikor az embernek sürgősen szüksége van egy szakemberre. Itt ezer és egy dologra gondolhatunk – mi most egy kulcsmásolással és késélezéssel is foglalkozó táska-cipő és más használati tárgyakat javító műhelybe látogattunk el. Hangkép.

A helyzet legalább olyan rossz, mint amilyennek látszik: áll a gyár! Hogyan tovább?

A helyzet legalább olyan rossz, mint amilyennek látszik: áll a gyár! Hogyan tovább?

2024. szep. 20.

Hétfőn újra demonstráltak a vasműs dolgozók, hiszen a helyzetük, a kilátásaik semmit nem javultak, a gyár tulajdonképpen leállt, nem termel, a legtöbben állásidőn várják a fejleményeket. A Vasas Szakszervezeti Szövetség „Áll a gyár! Hogyan tovább?” – szlogennel rendezett demonstrációt.