Rávezetéses siker a Fradi ellen

spigott - 2024. szeptember 4. 17:00

A Ferencváros elleni fővárosi összecsapáson szerezte meg első győzelmét a nyári felkészülési időszakban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A fővárosi Tüskecsarnokban, a bajnok Ferencváros ellen folytatta felkészülési meccsei sorozatát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata kedden este. Somogyi Balázs alakulata remekül kezdte a találkozót, már a 4. percben gólra váltott egy emberelőnyt Watkins révén, igaz sokáig nem örülhetett a fórnak, mert a fővárosiak szűk két perc múlva, Brady fórból szerzett találatával hamar egyenlítettek. A kiegyenlített első tíz perc után átvette az irányítást a Fradi, mely Razumnyak szép egyéni alakítása után már a vezetést is magához ragadta a 16. percben, így az első szünetre a hazaiak vonulhattak elégedettebben (2-1).

A második etapot is valamivel erősebben kezdték a zöldek, de hokisaink felvették a tempót, majd Sági Martin kettős előnyből szerzett találatával egalizáltak sőt, a játékrész második felében jobban, veszélyesebben is játszottak ellenfelüknél (2-2). Gólt ekkor még nem láthattak a dunaújvárosi drukkerek, de a 48. percben egy erőszakos korongszerzés utáni lefordulás végén Zohovs már nem hibázta el ziccerét (2-3). A találat után beleerősített a Fradi is, mely Crespi révén egalizált az 53. percben, de a folytatásban már nem született újabb gól, így jöhetett a hosszabbítás (3-3).

Képek forrása: DAB

A ráadásban két ferencvárosi helyzetre egy dunaújvárosi ziccer jutott még, de a kapusok jól teljesítettek mindkét oldalin, így büntetők döntöttek a győztesről. A rávezetésekben a mieink céloztak jobban, mert Hári és Zohovs találatára csak Brady tudott válaszolni, így az Acélbikák végül 4-3-as sikerrel jöttek haza a fővárosból.

FTC-Telekom – DAB 3-4 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 0-1) – büntetőkkel

DAB: Tóth K. (Bobrov) – Faith, Leiter, Watkins 1 (1), Zohovs 2 (1), Mikkel Jensen (1) – Sisak, Kluuskeri (1), Sári, Hári N. (1), Sági 1 – Jurkovics, Tóth G., Csémi, Mazzag, Mathias Jensen – Bánki, Szűcs, Cseh, Kuminka. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

2024. szep. 04.

A huszonharmadik helyen fejezte be a sportpisztolyosok ötven méteres versenyszámának küzdelmeit Gurisatti Gyula a párizsi paralimpián. Így is szép volt, Gyuszkó, büszkék vagyunk rád! 

Újabb négygólos siker

Újabb négygólos siker

2024. szep. 04.

Erősen tartalékosan is magabiztos győzelmet aratott a Tolna-Mözs elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros futsal felnőtt együttese.

DSTV: kezdődik a szezon

DSTV: kezdődik a szezon

2024. szep. 03.

A Pentele ASE asztaliteniszezőinek első csapata az NB II-ben, míg a második számú alakulat az NB III-ban kezdi meg a bajnokságot az előttük álló hétvégén. Lassan véghajrájához érkezik a Pentele ASE asztaliteniszezőinek nyári felkészülése. Hangkép.

Elkészült az alapszakasz sorsolása

Elkészült az alapszakasz sorsolása

2024. szep. 03.

A DKSE röplabdázói a fővárosban kezdik, majd Kecskeméten fejezik be az 2024/2025-ös Extraliga alapszakaszának küzdelmeit.

Gurisatti Gyuláért szoríthattunk Párizsban

Gurisatti Gyuláért szoríthattunk Párizsban

2024. szep. 02.

A dunaújvárosi sportlövő a 22. helyen fejezte be a sportpisztolyosok 25 méteres versenyszámának küzdelmeit a párizsi paralimpián.

Újabb arany a Szarvasi Kenumaratonon

Újabb arany a Szarvasi Kenumaratonon

2024. szep. 02.

Remekül szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Szarvasi Kenumaraton elnevezésű vízitúrán augusztus derekán.

DSTV: a mozgás érdekében

DSTV: a mozgás érdekében

2024. szep. 01.

A héten is ellátogattunk Dóczi Zsuzsa egy edzésére, az air bungee fitness után a gymstic edzéseket elevenítettük fel. Az előzőhöz hasonlóan ez a mozgásforma is mindenkinek ajánlott, hiszen egy-egy rúd különböző ellenállású gumival van felszerelve, így a teljesen amatőrök is bátran belevághatnak a mozgásba. Hangkép.