Dunaújváros Hetilap

Zsámbok Lili intézményvezetőként folytatja a Szertelen Házban

Terdik Péter - 2024. szeptember 18. 15:00

Dunaújvárosban szerteágazó szociális háló segíti a bajbajutottakat, rászorulókat, betegeket. Az intézmények sorának fontos szereplője az MRE Újváros Drogambulancia – Zsámbok Lili intézményvezetővel beszélgettünk.

Nehéz megítélni, hogy mekkora szükség van egy-egy városban működő intézményre vagy szolgáltatásra. A Szertelen Ház esetében ez nem kérdés, sokaknak van szüksége aktív segítségre. 

Szerteágazó feladatkör

Az MRE Újváros Drogambulancia minden tevékenységét nem lenne egyszerű feladat tételesen összeszedni. Zsámbok Lili azt mondta, a Szertelen Ház fő tevékenysége a szenvedélybeteg-ellátás, de foglalkoznak elő és utógondozással, lakhatás támogatással, illetve nappali és járóbeteg ellátással is, újabban pedig a gyászfeldolgozás és más veszteségek utáni rehabilitáció is csatlakozott a sorba. 
Ezeken felül pedig mindenkinek próbálnak segíteni, aki betér az intézménybe, de nem ritka az sem, hogy hozzájuk irányítják más intézmények az ellátásra szorulókat. Segítségre mindig szükség van, s bár számokról talán szerencsés nem beszélni, annyi bizonyos, hogy napi szinten dolgoznak új, és visszatérő ügyfelekkel.  

Lesz munka a jövőben

Zsámbok Lili egyébként augusztus elejétől vette át az intézmény vezetését. A tervekről és elképzelésekről talán még korai beszélni, de a szakember annyit elárult, hogy időszerűvé váltak bizonyos változások az ambulancián. 
Szeretne olyan szakemberekkel együtt dolgozni, akik hosszútávon is megtalálják a számításaikat az intézményben.

(Fotó: DO)

A rovat további hírei: Közélet

30 tétel a ciklust záró közgyűlés napirendjén

30 tétel a ciklust záró közgyűlés napirendjén

2024. szep. 18.

Az önkormányzati időszak utolsó közgyűlését tartják csütörtökön a Városházán, a nyílt ülés napirendjén 30 tétel szerepel – köztük fejsúlyos témák sora!

A szolidaritás és érzékenyítés napjára készülnek

A szolidaritás és érzékenyítés napjára készülnek

2024. szep. 18.

Tavaly nagy sikerrel rendezték meg városunkban a Szolidaritás és Érzékenyítés Hete programsort a Városháza téren, amely a sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozást, viszonyulást volt hivatott segíteni. Az idén is lesz hasonló rendezvény.

Felkészülten várják az árhullámot, de szükség lesz a segítségre!

Felkészülten várják az árhullámot, de szükség lesz a segítségre!

2024. szep. 17.

Bár csúcsdöntés nem valószínű, a Szalki-sziget objektumai veszélybe kerülhetnek a Dunán végigvonuló árhullám során – a Halászcsárda körbezsákolásához várják a segítő erős kezeket!

Közös akció a takarítás világnapján: tisztítsuk meg az erdei tornapályát!

Közös akció a takarítás világnapján: tisztítsuk meg az erdei tornapályát!

2024. szep. 17.

A dunaújvárosi Decathlon Áruház és a Jót, Szívből – Dunaújvárosért! szervezet minden évben részt vesz a nemzetközi szemétszedés napján, a World Cleanup Day nevű eseményen, amikor emberek ezrei gyűjtenek szemetet a világ minden pontján. Az idei dátum: szeptember 20. Az esemény közeledtére közös sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a szervezők.

DSTV: közeledik az árvíz

DSTV: közeledik az árvíz

2024. szep. 17.

Az elmúlt napok esős időjárása komoly vízszintnövekedést okozott a Duna vízgyűjtő területein, és drasztikus növekedés várható városunknál is, derül ki a DSTV összegzéséből. Az árhullám fenyegetése miatt a Helyi Védelmi Bizottság is meghozta a szükséges intézkedéseket. Hangkép.
 

DSTV: időpontfoglalás – egyszerűbben

DSTV: időpontfoglalás – egyszerűbben

2024. szep. 16.

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben folyamatosan vezették be a szakrendelésekre/ambulanciákra vonatkozóan az országos Járóbeteg Irányítási Rendszert, derül ki a DSTV összegzéséből. Nyár elejétől él az időpontfoglalás lehetősége – a stáb az eddigi tapasztalatokra volt kíváncsi. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét autómentes nappal – városunkban is újra!

Európai Mobilitási Hét autómentes nappal – városunkban is újra!

2024. szep. 15.

A zöld értékek, a klímavédelem és az élhető város pillérein alapul a hétfőn kezdődő programsor – itt a részletes tervezet, sok-sok közösségi programmal!