A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

spigott - 2024. október 19. 12:30

Hiába a vezetés és az első játékrészben nyújtott jó játék, a második harmadtól jobban, fegyelmezettebben játszó Újpest is elvitte a három pontot a jégcsarnokból.

A jó erőkből álló UTE elleni hazai mérkőzésen korcsolyáztak jégre Acélbikáink az Erste Liga péntek esti fordulójában.

Somogyi Balázs alakulata úgy is kezdte a meccset, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, veszélyesen, bátran játszottak hokisaink, s erőfeszítéseiket már a 6. percben siker koronázta, miután egy hátratett pakkot Sysak ágyúzott a jobb felsőbe (1-0). A folytatás is azt hozta, amit a hazai drukkerek szerettek volna, mert két és fél perccel később Sági húzta kapura a pakkot, s bár Erdei védett, a kipattanó Zohovs elé került, aki közelről nem hibázott (2-0). A második bekapott gól után kezdett el éledezni a lila-fehér alakulat, de Tóth is hozta, amit kellett, így az első szünetre a mieink vonulhattak sokkal elégedettebben.

Hiába azonban a jó játék, a kétgólos előny, a második húsz percre sajnos egy teljesen más DAB jött ki a jégre. A vendégek ezt könyörtelenül ki is használták, mert a 22. percben Laskawy lőtt közelről, sajnos pontosan, majd a játékrész derekához közeledve Kiss Dániel is megtette ezt távolabbról, s máris 2-2-t mutatott az eredményjelző. Nem sokáig sajnos, mert a 34. percben egy kihagyott hazai ziccer után lefordulta a fővárosiak, s Just fordulásból eleresztett lövésével már a vezetést is magukhoz ragadták, amit a második pihenőig meg is őriztek.

A harmadik etapot emberhátrányban kezdték a Bikák, s bár ezt sikerült kivédekezniük, Dansereau remek egyéni alakítás végén mégis megduplázta az újpesti fórt a 43. percben (2-4). A folytatásban próbálkoztak ugyan a mieink, de nem volt meg az átütőerő a játékukban, így hiába hozták le kapusukat is a végén, a vendégek az üresen hagyott hazai ketrecet is bevéve arattak 5-2-es győzelmet.

Somogyi Balázs: – Tíz percet tudtunk hokizni ezen a mérkőzésen, az első tíz percet, utána mindent odaadtunk az ellenfélnek, ajándékoztunk nekik gólokat és ajándékoztunk nekik három pontot. Úgy néz ki, hogy nekünk nem ad önbizalmat, ha 2-0-ra vezetünk az első harmad után. Nem tudom, hogy milyen löketre lenne szükségünk azon kívül, hogy két góllal vezetünk az első harmad után egy Újpest ellen, aztán úgy megyünk ki a másodikra, mintha meglenne a mérkőzés és már nincs mit tennünk a továbbiakban. A védekezésünk szétesett, a játékunk szétesett, és végül odaadtuk a mérkőzést az Újpestnek.

Jason Morgan: – Védekezésben nagyon gyengék voltunk az első harmadban, nem voltunk közel, nem voltunk fizikálisak, nem mozogtak a lábak, a DAB meg jó energiával jött ki, s mi talán le is becsültük egy kicsit az ellenfelet. A jégkorongban senki sem ellen szabad könnyen venni a játékot, el is ment ellenfelünk 2-0-ra, de Erdei lehúzta a rolót a folytatásban, nagyon jól teljesített, minőségi védéseket hozott, amikor szükségünk volt rá. A második harmadban elkezdtük mélyre bejuttatni a korongot, megvolt a forgalom a kapu előtt, ami az első harmadban nem, így Tóthnak akkor tiszta lövéseket kellett védenie. A jégkorong egyszerű sport, ragaszkodni kell a részletekhez, a szisztémához hatvan percig, tudom, hogy ez nehéz, de azon kell lennünk, hogy ezt az időszakot kitoljuk a teljes mérkőzésre.

DAB – UTE 2-5 (2-0, 0-3, 0-2)

DAB: Tóth B. – Tóth G., Jurkovics, Sági (2), Zohovs 1, Watkins – Sysak 1 (1), Kluuskeri, Mikkel Jensen, Ritter, Hári (1) – Léhi, Bánki, Sári, Mazzag, Cseh – Raskin, Mathias Jensen, Kuminka, Nagy. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

UTE: Erdei – Sol (1), Tornyai, Walker (2), McNulty 1 (1), Laskawy 1 – Desrocher, Kiss D. 1 (1), Kiss P. (2), Just 1, Dansereau 1 –Pokornyi, Franyó, Szalma, Páterka, Kovács A. – Rósa, Kovács S., Szabó Rácz, Mester. Vezetőedző: Jason Morgan.

A rovat további hírei: Sport

A továbbjutás kapujában a DFVE

A továbbjutás kapujában a DFVE

2024. okt. 19.

Fél lábbal már a legjobb négy között van a DFVE női vízilabda csapata a Magyar Kupában, miután a negyeddöntő első meccsén négy góllal nyert Szentesen.

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

2024. okt. 18.

Véget ért a Dunaújvárosi Darts Club saját szervezésű sorozatának az egyéni viadalsora. Az idei ÚDL egyéni nyertese Tömöri Tibor lett, míg a dobogó második fokára Kiss Péter, a harmadikra pedig Füzesi Zsolt állhatott fel. Hangkép.

Hazai meccs előtt az Acélbikák

Hazai meccs előtt az Acélbikák

2024. okt. 18.

Idén már másodszor lép pályára az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

2024. okt. 17.

Az idei volt az 50. elkezdett tanév a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium életében. A jeles jubileum alkalmából nagyon sok programmal készül az iskola – a sportos vonal nyitánya pedig a Rudas50 Kupa elnevezésű sportesemény volt. Hangkép.

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

2024. okt. 17.

Dunaújvárosban folytatja pályafutását az orosz női válogatott 31 esztendős kiváló hálóőre, Anna Karnaukh.

Nem kell szégyenkezni a fiataloknak

Nem kell szégyenkezni a fiataloknak

2024. okt. 16.

A MAFC ellen simán nyert, a Pénzügyőrtől szettet lopott a DSE Röplabda Akadémia U17-es fiú együttese a korosztályos bajnokság harmadik fordulójában.

Oda a címvédő hibátlan mérlege

Oda a címvédő hibátlan mérlege

2024. okt. 16.

Nincs már hibátlan csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság kiemelt alapszakaszának ST Solar csoportjában.