Így kaphatnak új életet a régi ékszerek

doszerk - 2024. október 22. 14:00

Kifejezetten szeretjük azokat a lehetőségeket, amikor a régi, megunt vagy feleslegessé vált tárgyainkat újrahasznosíthatjuk. Nagyon sok mindenre igaz ez, így az ékszerek világában is remek hír, hogy ezt gond nélkül és értő kezek segítségével megtehetjük. (X)

Az újrahasznosítás világában már nem lehet csak úgy "megszabadulni" valamitől, amire nincs szükségünk. Főleg az ékszerek tekintetében, amihez az Ékszerpalota weboldalán is találhatunk remek megoldásokat. Ezzel a lehetőséggel teljesen más értéket képvisel például az arany, mint a használati tárgyak vagy a ruhaneműk.

Nemcsak arra van módunk, hogy a fiókban lapuló törtaranyat eladjuk, mert úgy is gondolhatunk rá, mint egy lehetséges egyedi ékszer megszületésének lehetőségére. Ezzel a lépéssel pedig az érték a kezünkben maradhat, de egy teljesen új formában, ami így új életet kaphat.

Mi a különbség a törtarany vásárlás és a beszámítás között?

Nagyon sokan foglalkoznak törtarany felvásárlással, ami egy nagyon jó lehetőség azok számára, akik inkább a pénzt szeretnék "kivenni" a nem használt ékszerekből. Ilyen esetben valóban a tökéletes megoldás az, ha eladjuk az ékszert egy megbízható kereskedőnek, aki törtaranyként kezeli.

A beszámítás valójában ugyanezt jelenti, de mégis egy kicsit másképpen. Tulajdonképpen ebben az esetben is kapunk valamit a kezünkbe a régi ékszerünkért cserébe, de az nem a pénz lesz, hanem egy újjászületett gyönyörűség, amit így újra boldogan viselhetünk.

Sok esetben még az is előfordulhat, hogy sokkal jobb áron lehet beszámítani egy ékszert, mintha csak eladnánk. Emellett pedig komoly értékbecslés előzi meg a tranzakciót, hogy a lehető legtöbbet kihozhassuk a dologból.

Miért érdemes beszámítani?

A beszámításra ugyanúgy minden ékszer alkalmas, ami az eladásra is, viszont így olyan új darab születhet, amit már boldogan tudunk viselni. A régi karikagyűrű, az eljegyzési gyűrű, a nyaklánc vagy karkötő is szerepel a többi ékszer mellett, ami ilyenkor az olvasztóba kerülhet.

Így sokkal kedvezményesebb áron készülhet el az új kedvencünk, mintha a beszámítás nélküli árat kellene kifizetni. Emellett pedig nagyon szuper lehetőség azok számára is, akik az újrahasznosítás hívei.

Sok egyéb "hulladék" mellett a törtarany is újrahasznosításra kerül ebben a formában, ami fenntarthatóvá teszi az ékszerkészítést. Nemcsak a szelektív hulladék feldolgozásával járulhatunk hozzá a bolygónk élővilágának megóvásához, hanem az arany újraolvasztásával is.

Hogyan működik az értékbecslés?

Mielőtt azonban bármi történne az aranyunkkal, egy komoly értékbecslésen esik át az ékszer, ami több mindenre kiterjed. Ebben a listában nem pusztán az szerepel, hogy milyen súllyal rendelkezik, mert ennél azért többről van szó. Az arany tisztasága is vizsgálatra kerül, ami lehetővé teszi a pontos és korrekt árajánlat elkészítését. 

Azzal, hogy a törtaranyból egy új ékszer készülhet, minden szempontból előnyös döntést hozhatunk. Anyagi szempontból is, mert a készítendő ékszer végső ára csökkenthető, és fenntarthatósági szempontból is.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan kezelhető az aranyér?

Hogyan kezelhető az aranyér?

2024. okt. 25.

Ha beszélni kell az aranyérről, gyakran még mindig zavarban vagyunk. Pedig ez a betegség nagyon gyakori, a felnőtt lakosságnak legalább a felét érinti... (X)

Mik a legújabb trendek az outdoor ruházat piacán?

Mik a legújabb trendek az outdoor ruházat piacán?

2024. okt. 24.

Napjainkban már egyáltalán nem probléma az, ha elered az eső túrázás közben, vagy csúszik a szikla a mászás során. A vezető tematikus márkák ugyanis olyan innovatív alapanyagokat használnak, amelyek maximális komfortérzetet biztosítanak szélsőséges helyzetekben is, megóvva a viselőjük testi épségét és egészségét. (X)

5 dolog, amit tarts szem előtt a gyerekülés választásakor

5 dolog, amit tarts szem előtt a gyerekülés választásakor

2024. okt. 24.

Minden szülő a legnagyobb biztonságban szeretné tudni a gyermekét – éppen ezért az autós utazások során is nagy fokú figyelmet fordít arra, hogy minden rendben legyen. Annyi szörnyűséget olvasni manapság a hírekben, nem szabad tehát kockáztatni. (X)

DSTV: a bringák is változnak

DSTV: a bringák is változnak

2024. okt. 24.

Egyre több elektromos meghajtású járművel róják az emberek a kilométereket, derül ki a DSTV összegzéséből. Dunaújvárosban is egyre népszerűbbek a hagyományostól eltérő kerékpárok és/vagy rollerek – vizit a Magellán bringaboltban. Hangkép.

DSTV: a varázslatos szalagavatókért

DSTV: a varázslatos szalagavatókért

2024. okt. 23.

Az ősz beköszönte nemcsak az iskolakezdést, hanem a szalagavató szezon kezdetét is jelenti, figyelmeztet a DSTV összegzése. A végzős bálokra a diákokon kívül a szolgáltatók is nagy erőkkel készülnek – így a ruhaszalonok életében is fontos periódus. Hangkép.

Kiderítettük, hogy miért annyira népszerűek a napelemes kültéri lámpák!

Kiderítettük, hogy miért annyira népszerűek a napelemes kültéri lámpák!

2024. okt. 22.

A házak tetején gyakran találkozhatunk napelemekkel, amelyek a háztartások energiafogyasztását hivatottak szolgálni. Ám ez a technológia nem korlátozódik beltérre, hiszen a kertben és az udvaron is nagy hasznát vehetjük. (X)

Vegyszermentes szájhigiénia: az egészséges mosolyért

Vegyszermentes szájhigiénia: az egészséges mosolyért

2024. okt. 21.

A szájápolás mindennapi része az életünknek – fogmosás, szájvíz használata, fogpiszkáló, fogselyem, szájzuhany – mind az egészséges fogazat és friss lehelet fenntartásában segítenek. A fogkrémek és szájvizek ízvilága igen változatos: mentolos, gyümölcsös, édes, sós, sőt, még alkohol is lehet egyes termékekben. (X)