Vereséggel kezdte erdélyi túráját a DAB

Öcaline - 2024. október 5. 7:30

Gyergyószentmiklóson kapott ki a szezon első erdélyi vendégjátékának nyitómeccsén az Acélbikák alakulata pénteken délután. 6-1 lett a vége, ennél jóval több kell az eredményesebb folytatáshoz.

Gyergyói és brassói vendégjáték szerepel a DAB együttesének az idei szezonban első erdélyi túráján – és bár az eddigi meccsek során nem termett túl sok babér a mieinknek, a címvédő Brassó hazai legyőzése után bizakodva várta a székelyföldi bevetéseket Somogyi Balázs gárdája.

Egyenlő erők, hazai gólok

Kiélezett küzdelemre számíthattak a mieink már csak azért is, mert a péntek esti házigazda, a gyergyói legénység sem kezdte túl izmosan a szezont – igaz, az első két vereséget követő három diadal már azt jelezte, hogy magára talál a székely gárda. 
A meccs eleje aztán egyenlő erők küzdelmét hozta – némi hazai fölénnyel, de még jól állta a rohamokat a DAB védelme. A 10. percben aztán egy hibát kihasználva Sárpátki ugrott ki, góllal fejezte be a szólót, így a vendéglátók jutottak előnyhöz (1-0). A folytatásban is a Gyergyó dominált, de az előny megduplázásához Jensen 5 perces büntetése is kellett – a létszámfölényt a harmad lefújása előtt 9 másodperccel váltotta gólra a hazai csapat (2-0).

Esély sem maradt

Amilyen rosszul ért véget dunaújvárosi szempontból az első felvonás, olyan szerencsétlenül kezdődött a második: még tartott a büntetés, amikor előbb Bodó, majd Gerads is betalált, így a 23. percre lényegében el is dőltek a nagy kérdések (4-0). A DAB vezetőedzője kapuscserével igyekezett menteni a menthetőt – Tóthot Sági Máté váltotta a Bikák ketrece előtt –, és bár a harmadban a sorozatos gyergyói kiállítások miatt kiegyenlítettebbé vált a játék, a mieinknek nem sikerült betalálni. Bár volt egy olyan pakk, ami több néző szerint a kapuból pattant vissza a jégre, de sajnos a jégen lévő nem vették észre a lehetséges találatot, így a hazaiak várhatták meggyőző fölény birtokában az utolsó etapot. Sajnos nem érdemtelenül.

A harmadik játékrészt is fölényben kezdte a Gyergyó, és ami még rosszabb, a harmad derekához érve újabb góllal, gólokkal büntette a mieink védelmének megingásait – a végjátéknak 6-0-s eredménnyel futottak neki a felek. És bár Sági Martin az 54. minutum végén betalált, a becsületgól csak az eredmény kozmetikázására volt elég: 6-1 arányban győzött a fegyelmezettebb, gyorsabb, a helyzetek kialakításában és kihasználása terén is a mieink fölé nőtt vendéglátó.
Folytatás vasárnap a Brassó ellen – ez sem lesz könnyű menet, de mindenképpen több kell a reménybeli pontszerzéshez a Somogyi-csapattól.

(Fotó: Gyergyói Hoki Klub)

A rovat további hírei: Sport

Idegenben kezdi a szezont a DKSE

Idegenben kezdi a szezont a DKSE

2024. okt. 04.

A TFSE vendégeként vág neki az Extraliga 2024/2025-ös szezonjának a DKSE felnőtt röplabda csapata szombaton délután három órától.

DSTV: sporttal ünnepeltek

DSTV: sporttal ünnepeltek

2024. okt. 04.

Nem meglepő módon sportos programokkal készültek a Magyar Diáksport Napjára a Vasvári Pál Általános Iskolában. A múlt pénteki esemény volt egyébként a Vasvári hét nyitánya – ragyog a zöld és a sárga, programözön lesz az iskolában. Hangkép.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2024. okt. 04.

Két találkozó vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira idei első erdélyi túrájukon pénteken és vasárnap.

A BL-ben kezdik a szezont vízilabdázóink

A BL-ben kezdik a szezont vízilabdázóink

2024. okt. 03.

Négy nagyon kemény mérkőzés vár a DFVE női vízilabda csapatára a Bajnokok Ligája kvalifikációs körében péntektől vasárnapig.

Végül a Fradi örülhetett

Végül a Fradi örülhetett

2024. okt. 03.

Hiába tartotta magát remekül bő negyven percig a DKKA női kézilabda csapata a Ferencváros elleni találkozón, végül a vendég zöld-fehérek szerezték meg a két bajnoki pontot szerdán este.

Három dunaújvárosi tornász vesz részt a Világkupán

Három dunaújvárosi tornász vesz részt a Világkupán

2024. okt. 02.

A DKSE három tornásza vesz részt a szombathelyi Waberer's Torna Challenge Világkupán október 4. és 6. között.

Simán nyert az éllovas

Simán nyert az éllovas

2024. okt. 02.

A Karmacsi Autó FC hat, a Hangover tizenöt gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjának ötödik fordulójában.