Kulcsszó: egészség

November 21-én senki ne gyújtson rá!

November 21-én senki ne gyújtson rá!

2019. november 12. (kedd)

Az egészségügyért felelős államtitkár arra szólít fel, hogy a november 21-i "Ne gyújts rá!" világnapon senki ne dohányozzon. Horváth Ildikó hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón megjegyezte, még tíz nap van a világnapig, ami elegendő idő a dohányosoknak, hogy felkészüljenek a "kihívásra".

Az egészséges életmód a legjobb immunerősítő

Az egészséges életmód a legjobb immunerősítő

2019. november 03. (vasárnap)

Csodatévő táplálékok nincsenek, az immunrendszert az egészséges életmód védi a leghatékonyabban - mondta a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője az M1 aktuális csatornán.

Tél előtt különösen fontosak a vitaminok

Tél előtt különösen fontosak a vitaminok

2019. szeptember 28. (szombat)

A téli időszak előtt különösen fontos, hogy elég vitamin jusson a szervezetbe - közölte Kerekes Dániel személyi edző szombaton az M1 aktuális csatornán.

Böjt: első az egészség!

Böjt: első az egészség!

2019. március 10. (vasárnap)

A betegeknek egyáltalán nem javasolt a böjt – mondta Antal Emese dietetikus a szerdán kezdődött negyvennapos böjtre utalva az M1 aktuális csatornán.

Boór Jani bácsi embersége

Boór Jani bácsi embersége

2018. június 18. (hétfő)

Ott ül a kerekes székben, mindenféle gyógyászati eszközökkel felszerelve, szinte nem is álcázva, hogy milyen kegyetlen és igazságtalan a múló idő. Mégis, ahogy Boór Jani bácsira nézek, szánalmas a múló idő erőfeszítése. Mert csak a testet tudja leigázni, az ember vágyait, reményeit, megélt élményeit nem, ezeket egyáltalán nem tudja elvenni tőlünk amíg élünk.

A meddőség egyik rejtett oka?

A meddőség egyik rejtett oka?

2018. január 10. (szerda)

A pajzsmirigyzavarok sokszor semmilyen tünettel nem járnak, így gyakran előfordul, hogy vetélés után jön rá az illető, hogy bizony a szerv elégtelen működése okozta a tragédiát - hívta fel a figyelmet Békési Gábor, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája.

Az őszi fáradtság okairól

Az őszi fáradtság okairól

2017. november 07. (kedd)

Az őszi időszak kezdetével folyamatosan csökken a napsütéses órák száma, amely sokakra rossz hatással lehet. Ennek eredménye a fáradtság, levertség, rossz kedv és közérzet.

Minden nap egy alma és a doktor alma

Minden nap egy alma és a doktor alma

2017. október 20. (péntek)

Évről-évre csökken az almafogyasztás, az egy főre jutó fogyasztás 12 kilogramm évente, amit 20-25 kilogrammra kellene növelni, ezért indítottak kampányt a fogyasztás élénkítésére - mondta Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárkamara (NAK) országos kertészeti osztályának elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken.

Mennyi az ideális munkaidő?

Mennyi az ideális munkaidő?

2017. október 07. (szombat)

Felmérések szerint a hosszú, nyolcórás munkanapok nem vezetnek jó minőségű munkához. A heti és különösen a napi munkaórák csökkentése a teljesítménynövekedés mellett az alkalmazottak jobb életminőségét, kiegyensúlyozottságát eredményezte - írja az inforadio.hu az Euronews cikkére hivatkozva.

Csak mi tehetünk az egészségünkért

Csak mi tehetünk az egészségünkért

2017. szeptember 27. (szerda)

Új programsorozat kezdődött a Római városrészi Civil házban kedden délután. Az előadások célja ráirányítani a figyelmet az egészséges életmódra és a hatékony életmódváltásra.

Holnap Fut A Város

Holnap Fut A Város

2017. szeptember 22. (péntek)

Az őszi futóverseny hagyományaira épülve indították el a „Fut a város” elnevezésű sporteseményt tavaly az önkormányzat támogatásával.

Az élvezetek kulcsa…

Az élvezetek kulcsa…

2017. május 31. (szerda)

Szörnyű ez a mai nap a dohányosoknak: három évtizede minden május 31-én szenvedélyük átmeneti elfojtására igyekeznek őket rábírni. Mert ekkor van a Nikotinmentes Világnap.

Trombózisosok figyelmébe!

Trombózisosok figyelmébe!

2017. május 31. (szerda)

A trombózis esélye számos ember életét veszélyezteti, főleg akkor, ha az illetőnél korábban kialakultak már vérrögök. Az állapot után több életmódbeli változtatás szükséges, vannak olyan dolgok, melyekre kiemelt figyelmet kell fordítani- mondta prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája.

Egy pohár tej, tiszta fej

Egy pohár tej, tiszta fej

2017. május 30. (kedd)

Árad be az ablakon a meleg, mi kéne ahhoz, hogy elviseljem? Benézek a hűtőbe. Megvan: tej! Kiveszem. A műanyag flakon palástja hamarosan gyöngyözni kezd, töltök, habzik, ahogy a pohárba ér. (Bögre? Isten ments, a látvány mindennél fontosabb, tehát csakis vékony falú pohár a megfelelő!)

Két gramm méz

Két gramm méz

2017. április 30. (vasárnap)

Lassan elmúlik ez a nap is. És nem kóstoltam egyetlen csepp mézet sem. Pedig illett volna – legalább ma. Mert április 30-a jó két évtizede a mézfogyasztás népszerűsítését szolgálja.