Kulcsszó: kereskedelem

Rekordmértékű növekedésére számítanak

Rekordmértékű növekedésére számítanak

2018. december 06. (csütörtök)

A teljes decemberi kiskereskedelmi forgalom rekordmértékű, 6 százalék feletti növekedésére számít az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), várakozásuk szerint az év utolsó hónapjának forgalma megközelítheti az 1200 milliárd forintot.

Kezdődik a vásárlási őrület

Kezdődik a vásárlási őrület

2017. december 09. (szombat)

A karácsony előtti két hét az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) becslése szerint ajándékokra az idén 100 milliárd forint körüli összeget költenek a családok, 3-4 százalékkal többet a tavalyinál, de nem zárható ki nagyobb emelkedés sem - mondta Vámos György, a szervezet főtitkára az MTI-nek.

Az adóhatóság nehézfegyvere

Az adóhatóság nehézfegyvere

2017. április 17. (hétfő)

Egyre hatékonyabban lépnek fel az illegális kereskedelem ellen az adóellenőrök az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszernek (ekáer) köszönhetően, amely az adóhatóság nehézfegyvere, ugyanakkor sok vállalkozó nincs tisztában valamennyi szabállyal.

Rohamra számítanak a kereskedők

Rohamra számítanak a kereskedők

2016. december 28. (szerda)

A karácsonyi szünet után újra nyitnak az üzletek és a kereskedők arra számítanak, hogy sokan viszik majd vissza a hibás ajándékokat, vagy azokat, amikből többet is hozott a Jézuska. Közben pedig kezdődnek a leárazások is.

Nem kötelesség, lehetőség!

Nem kötelesség, lehetőség!

2016. december 22. (csütörtök)

Ugyan a kereskedelmi gyakorlat mást mutat, a jogszabály szerint nem kötelesek az ajándéknak vásárolt termékeket kicserélni az üzletek.

Fenyőfa kínálat

Fenyőfa kínálat

2014. december 23. (kedd)

Már hetekkel ezelőtt elkezdték kínálni a fenyőket karácsonyra. A választék széles, az árak azonban évek óta nem változtak. Sokan viszont az utolsó pillanatban vásárolják meg a karácsonyfának valót.

Karácsonyi vásárlás

Karácsonyi vásárlás

2014. december 04. (csütörtök)

Decemberben elkezdődött a karácsonyi vásárlás időszaka. A karácsony közeledtével a fogyasztóvédelmi felügyelőség hangsúlyozza, vásárlás során legyünk körültekintőek. Ha esetleg mégsem vagyunk megelégedve a termékkel, a boltokban panaszt tehetünk, de a hatóság is a vevők érdekeit védi.