Kulcsszó: közlekedés

Szigorodnak a jogosítványszerzés feltételei?

Szigorodnak a jogosítványszerzés feltételei?

2018. január 21. (vasárnap)

Szigorítaná a jogosítvány megszerzését a Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület. A szervezet szerint ugyanis sok vezetésre alkalmatlan személy is engedélyt kap. Növelnék az engedély megszerzéséhez szükséges korhatárt is, és a gyalogosok, kerékpárosok számára is átfogó képzést javasolnak.

Hóhelyzet a városban

Hóhelyzet a városban

2018. január 16. (kedd)

Ma reggel leesett az első komolyabb hó a városban. Összeállításunkkal az útrakelőket szeretnénk segíteni, hogy merre mi a helyzet. Mindenki legyen körültekintő és az útviszonyoknak megfelelően hajtson!

Önök vennének ilyet?

Önök vennének ilyet?

2018. január 15. (hétfő)

Ezzel az autóval egy gombnyomásra felül tudnánk emelkedni a közlekedési dugók okozta problémákon. Persze, ha mindenkinek ilyen lenne, akkor azért lenne dugó. 22-es csapdája :)

Nagyon bejön

Nagyon bejön

2018. január 12. (péntek)

December 8-tól január 7-ig 42 százalékkal többen váltották meg online a vasúti jegyet, mint egy évvel korábban - közölte az MTI-vel a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. pénteken. 

Csak ilyen taxiban utazhatunk jövőre

Csak ilyen taxiban utazhatunk jövőre

2017. december 28. (csütörtök)

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni, miután lejár a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi idő.

Szerdától megyénket is hó boríthatja

Szerdától megyénket is hó boríthatja

2017. november 28. (kedd)

Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet - hívja fel az autósok figyelmét a közútkezelő. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a társaság szerda reggeltől az ország szinte teljes területén hármas téli készültségi fokozatot rendel el.

Újabb útszakaszok lesznek fizetősek

Újabb útszakaszok lesznek fizetősek

2017. november 17. (péntek)

Az e-matricás rendszerben alkalmazott gyakorlat szerint az év közben átadott, a gyorsforgalmi hálózatba újonnan becsatlakozó szakaszok használata a következő év elejétől díjköteles – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Figyeljünk egymásra!

Figyeljünk egymásra!

2017. november 12. (vasárnap)

A téli időjárásból adódó veszélyhelyzetek, sérülések, valamint a tűzesetek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzése érdekében a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság sajtótájékoztatót tartott Székesfehérváron. A rendezvényen a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat és a kéményseprő-ipari közszolgáltató együttesen hívta fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Hamis rendszámmal közlekedett

Hamis rendszámmal közlekedett

2017. november 08. (szerda)

A járőrök tegnap délelőtt a Venyimi úton ellenőriztek egy Audit és annak huszonhét éves sofőrjét. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfi kocsiján a német rendszám hamis volt. Az egyenruhások a férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Ennyivel lesz drágább a kötelező

Ennyivel lesz drágább a kötelező

2017. november 02. (csütörtök)

Átlagosan 15 százalékkal nőhetnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjai a Netrisk.hu előzetes kalkulációja szerint, a Biztosítás.HU 8 és 30 százalék közötti átlagos drágulással számol.

Kisvonat segíti a közlekedést a temetőben

Kisvonat segíti a közlekedést a temetőben

2017. november 01. (szerda)

A november eleji ünnepek, a Mindenszentek és a Halottak napja miatt változott a forgalmi rend a temetőnél. Terelés, útlezárás, parkolás. Mutatjuk a legfontosabb részleteket.

Szélvihar tépázta a megyét

Szélvihar tépázta a megyét

2017. október 29. (vasárnap)

Országszerte több száz bejelentést kaptak eddig a tűzoltók, főleg kidőlt fák, leszakadó ágak miatt riasztották őket. Estére visszavonták a több megyére az erős szél miatt kiadott meteorológiai riasztást, de Fejérre újra kiadták, a széllökések veszélye miatt. Útra dőlt fák, útlezárások, közúti baleset.

Részegen a volán mögött

Részegen a volán mögött

2017. október 29. (vasárnap)

Tegnap ellenőriztek a rendőrök egy autóst, akinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök az 56 éves helyi lakost mintavételre előállították. A sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.      

Holnap óraátállítás!

Holnap óraátállítás!

2017. október 28. (szombat)

Holnap kezdődik a téli időszámítás, az órákat vasárnap hajnalban kell 3 óráról 2 órára visszaállítani. A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.évek óta méri, elemzi az adatokat, melyekből kiderül, hogy az átállítással évi mintegy 120 ezer megawattóra villamos energiát takarít meg az ország.

Elindult a rendőrségi kampány

Elindult a rendőrségi kampány

2017. október 27. (péntek)

A rendőrök hasznos tanácsokkal látták el a Dunaújvárosban közlekedőket.