Kulcsszó: Magyar Vöröskereszt

Szaloncukorra gyűjt a vöröskereszt

Szaloncukorra gyűjt a vöröskereszt

2019. november 08. (péntek)

A Magyar Vöröskereszt idén is útjára indítja Szaloncukor angyal elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében szaloncukorra gyűjt a rászoruló családoknak - közölte a köztévén a szervezet főigazgató-helyettese.

Tengernyi segítség

Tengernyi segítség

2018. december 12. (szerda)

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani a 17. Carissa Kupa szervezői a január 4. és 6. között sorra kerülő 32 csapatos nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.

Még több véradóra van szükség

Még több véradóra van szükség

2018. október 31. (szerda)

November 27. a Véradók Napja Magyarországon, amelyet 1988 óta ünneplünk. Ezért novemberben az Országos Vérellátó Szolgálat kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen váljanak véradóvá. Véradásra hívják azokat a segíteni kész fiatalokat és idősebbeket, akik most kívánják megtenni az első lépést, hogy önkéntes véradásukkal segítsenek beteg embertársaikon ‒ közölte a szervezet.

Több mint ezren mentek el vért adni

Több mint ezren mentek el vért adni

2018. október 11. (csütörtök)

Az idén is megtartotta immár hagyományos, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett közös véradását a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A szervezet tagjai közül ebben az évben majdnem ezren voltak alkalmasak arra, hogy vérükkel is segítsenek.

Nemzetközi életmentési gyakorlat a Szalki-szigeten

Nemzetközi életmentési gyakorlat a Szalki-szigeten

2018. szeptember 29. (szombat)

Különféle katasztrófahelyzeteket szimulálva életmentési gyakorlatot tartott a Magyar Vöröskereszt a Szalki-szigeten. A hazai csapatok mellett hét nemzetközi szervezet is részt vett a programon, amelynek egyik legfőbb célja az együttműködés erősítése volt.

Az élet nyáron sem állhat meg!

Az élet nyáron sem állhat meg!

2018. június 26. (kedd)

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezéssel nyári véradókampányt indított a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradókra értékes heti, havi nyeremények várnak és egy fődíjat is kisorsolnak a játékban résztvevő önzetlen segítők között.

Országos önkéntes program

Országos önkéntes program

2018. február 19. (hétfő)

A Magyar Vöröskereszt 2018 januárjában új országos programot indít, melynek célja a fiatal felnőttek megismertetése az önkéntességgel és olyan komplex képzések és szolgáltatások nyújtása melyek révén a célcsoport munkaerő-piaci és foglalkoztatási helyzete javítható.

Jubiláló véradók

Jubiláló véradók

2017. november 30. (csütörtök)

A Magyar Vöröskereszt munkatársai idén sem feledkeztek meg a sokszoros véradókról, ezért a hagyományoknak megfelelően egy év végi ünnepségen mondtak nekik köszönetet.

Apró segítség, hatalmas öröm

Apró segítség, hatalmas öröm

2017. augusztus 27. (vasárnap)

Értékes ajándékcsomagot vehetett át tíz család csütörtök délután a Magyar Vöröskereszt irodájában a Városházán. A mosóport és tisztítószert tartalmazó adományt a P&G vállalat országos akciójának keretein belül vehették át.

Retro véradás

Retro véradás

2017. augusztus 22. (kedd)

Az elmúlt években nagyon lecsökkent a véradók száma nem csak országban, de városunkban is, ezért a Magyar Vöröskereszt munkatársai egy különleges véradást szerveztek kedd délutánra.

Dunaújvárosi Diákvér

Dunaújvárosi Diákvér

2017. február 15. (szerda)

A dunaújvárosi Vöröskereszt elindította a „DUNAÚJVÁROSI DIÁKVÉR” nevű véradó mozgalmat, amely diákok százait vonhatja be a véradók táborába.

Jótékonykodtak a tornászok

Jótékonykodtak a tornászok

2016. november 09. (szerda)

A rászoruló gyermekek számára gyűjtött adományokat kedden délután a Dunaferr SE torna szakosztálya és a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.

Szolgálnak és vért adnak

Szolgálnak és vért adnak

2016. március 03. (csütörtök)

Hetedik alkalommal szervezték meg a kék lámpások véradását a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. Az eseményen a rendvédelmi szervek dolgozói, mentők, illetve polgárőrök vettek részt.

Véradás februárban is!

Véradás februárban is!

2016. február 03. (szerda)

A vöröskereszt dunaújvárosi szervezete ebbe na hónapban is heti két alkalommal kedden, és csütörtökön szervez önkéntes véradást városunkban, valamint a régióban. Vérre szükség van, ugyanis az elmúlt évben 405 ezer egységnyi vért adtak a véradók, ami éppen csak fedezi a kórházak igényeit.

Véradás - Már hetente kétszer

Véradás - Már hetente kétszer

2016. január 20. (szerda)

Városunkban a tavalyi évben csaknem 5400- an adtak vért. Ez kevéssel ugyan, de elmarad a tervezettől. Ennek növelése érdekében a vöröskereszt dunaújvárosi szervezete, heti két alkalommal tart véradást.