Kulcsszó: mozi

Triplázhatunk az Oscaron!

Triplázhatunk az Oscaron!

2018. január 23. (kedd)

Kedden kora délután kihirdették az idei Oscar díj jelöltjeit, az esélyesek között, Testről és lélekről című drámája.t pedig az előző két évhez hasonlóan ismét helyet kapott egy magyar alkotás is, méghozzá Enyedi Ildikó

Itthon taroltak a Jedik

Itthon taroltak a Jedik

2017. december 27. (szerda)

Kevesebb mint két héttel hazai premierjét követően a 2017-es év legnagyobb magyarországi mozibevételét elérő filmje lett a Star Wars: Az utolsó Jedik 823 millió forinttal - közölte a film forgalmazója, a Fórum Hungary szerdán az MTI-vel.

Elhunyt Nepp József

Elhunyt Nepp József

2017. október 09. (hétfő)

Elhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró - tudatta családja hétfőn az MTI-vel.

2017 a magyar film éve lesz?

2017 a magyar film éve lesz?

2017. augusztus 08. (kedd)

Az év második felében tovább erősödik a hazai filmgyártás, jelenleg is több nagy költségvetésű magyar és külföldi produkció készül Magyarországon, a közvetlen filmgyártási költések idén várhatóan meghaladják a 100 milliárd forintot – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Őze Áron is játszik a Sunsetben

Őze Áron is játszik a Sunsetben

2017. július 12. (szerda)

Elkezdte új, Sunset című filmje forgatását hétfőn Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője. A Magyar Nemzeti Filmalap és az Eurimages támogatásával készülő magyar-francia koprodukció munkálatai augusztus 31-ig tartanak, a film 2018 nyarán kerül a mozikba.

Filmmese, életvalósággal

Filmmese, életvalósággal

2017. június 11. (vasárnap)

Ül egy padon a polgárasszony. Elegáns. Kifogástalan úrinő. Sugárzik róla a jólét. Mellette törődött munkásember, micisapkában. Süt róla a szegényes lét. Csak ülnek. Beszélgetnek. A Jeanne Moreau – Jean-Paul Belmondo kettős alakításának feledhetetlen filmemléke ez.

Hatvanas évek – egy filmlegenda

Hatvanas évek – egy filmlegenda

2017. április 17. (hétfő)

Eke Máté, a furfangos vitéz – megvan? Hát Buga Jakab? Vagy a rókalelkű Dudva? Juliska, a hírvivő szakácsné, netán Eberstein, a dagadt labanc ezredes? Nos, az emlékezetpróba sikeres volt?

Oscart nyert Deák Kristóf rövidfilmje

Oscart nyert Deák Kristóf rövidfilmje

2017. február 27. (hétfő)

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben.

Plusz egy dimenzió a moziban

Plusz egy dimenzió a moziban

2017. február 21. (kedd)

Márciusban King Kong látványos pusztítását, valamint A szépség és a szörnyeteg keringőjét már három dimenzióban láthatjuk a Dózsa Mozicentrumban, hiszen új technológiával bővül a nagyterem vetítője.

Megvédték Cáricint?

Megvédték Cáricint?

2016. december 20. (kedd)

Meg bizony! Alaposan! A teljes sikerrel zajlott megvédés időpontja: 1951. december 20-a. Helyszíne: Sztálinváros. Történelmi pillanat volt… legalábbis mozitörténelmi.

Filmforgatás - Bárki mehet statisztának!

Filmforgatás - Bárki mehet statisztának!

2016. november 24. (csütörtök)

A Genezis című film alkotói mindenkit szeretettel várnak a Fabó Éva Sportuszodába szombaton reggel, akit érdekelnek a kulisszatitkok, illetve, aki szívesen lenne statiszta a készülő moziban.

Elhunyt Bud Spencer

Elhunyt Bud Spencer

2016. június 28. (kedd)

Hétfő este jelentették be a szomorú hírt a színész Facebook-os oldalán, ami ezúttal nem bizonyult kacsának: a legendás olasz színész, Carlo Pedersoli 86 éves korában elhunyt.

Oscar-díjat kapott a Saul fia

Oscar-díjat kapott a Saul fia

2016. február 29. (hétfő)

Hétfő hajnalban rendezték a 88. Oscar-díjátadót, ahol a Saul fia méltatásával megvan Magyarország második Oscar-díja is. A legjobb film a Spotlight lett, DiCaprio végre megkapta a díjat, Stallone viszont hoppon maradt.

Saul fia - A független Oscar is megvan

Saul fia - A független Oscar is megvan

2016. február 28. (vasárnap)

Huszonhét éve nem jelöltek magyar nagyjátékfilmet a díjra, nyerni pedig az 1981-ben bemutatott Mephisto óta nem tudtunk. Ma éjszaka kiderül, hogy a Saul fia miután tegnap megnyerte a független filmek Oscarjaként emlegetett Independent Spirit Awards díjat, elhozza-e az igazi Oscart is.

Nézünk, mint a moziban - Star Wars: Az ébredő Erő

Nézünk, mint a moziban - Star Wars: Az ébredő Erő

2015. december 18. (péntek)

Megnyugodhatunk, a Star Wars széria jó kezekben van. Ritkán él át az ember ilyet, főleg az elmúlt években, hogy a film végén elégedetten csettintve azt gondolja magában: igen, ezért találták fel a mozit.