Kulcsszó: véradás

Véradás: ments meg három életet!

Véradás: ments meg három életet!

2019. december 02. (hétfő)

Megérkezett műhelyünkbe a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének decemberi tervezete a véradások helyszínéről: mivel az év utolsó hónapja kritikusnak számít a donortoborzás terén, így mindenkit arra biztatunk, használja ki a kínálkozó véradási lehetőségek valamelyikét!

Vérükkel segítenek a kézilabdázók

Vérükkel segítenek a kézilabdázók

2019. május 28. (kedd)

A súlyos betegséggel küzdő Gereben Lívia minél gyorsabb gyógyulásában igyekeztek segíteni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának tagjai.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Még több véradóra van szükség

Még több véradóra van szükség

2018. október 31. (szerda)

November 27. a Véradók Napja Magyarországon, amelyet 1988 óta ünneplünk. Ezért novemberben az Országos Vérellátó Szolgálat kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen váljanak véradóvá. Véradásra hívják azokat a segíteni kész fiatalokat és idősebbeket, akik most kívánják megtenni az első lépést, hogy önkéntes véradásukkal segítsenek beteg embertársaikon ‒ közölte a szervezet.

Több mint ezren mentek el vért adni

Több mint ezren mentek el vért adni

2018. október 11. (csütörtök)

Az idén is megtartotta immár hagyományos, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett közös véradását a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A szervezet tagjai közül ebben az évben majdnem ezren voltak alkalmasak arra, hogy vérükkel is segítsenek.

Nőtt a véradók száma

Nőtt a véradók száma

2018. október 10. (szerda)

A nyári, véradói holtszezon után ismét többen vettek részt a DiákVér elnevezésű programon a Dunaújvárosi Egyetemen.

Retro véradás másodszor

Retro véradás másodszor

2018. augusztus 23. (csütörtök)

Második alkalommal rendeztek Retro véradást a Dunaújvárosi Mentőállomáson, ami szerencsére idén is rendkívül népszerű volt.

Az élet nyáron sem állhat meg!

Az élet nyáron sem állhat meg!

2018. június 26. (kedd)

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezéssel nyári véradókampányt indított a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradókra értékes heti, havi nyeremények várnak és egy fődíjat is kisorsolnak a játékban résztvevő önzetlen segítők között.

Országos önkéntes program

Országos önkéntes program

2018. február 19. (hétfő)

A Magyar Vöröskereszt 2018 januárjában új országos programot indít, melynek célja a fiatal felnőttek megismertetése az önkéntességgel és olyan komplex képzések és szolgáltatások nyújtása melyek révén a célcsoport munkaerő-piaci és foglalkoztatási helyzete javítható.

Jubiláló véradók

Jubiláló véradók

2017. november 30. (csütörtök)

A Magyar Vöröskereszt munkatársai idén sem feledkeztek meg a sokszoros véradókról, ezért a hagyományoknak megfelelően egy év végi ünnepségen mondtak nekik köszönetet.

Patakokban folyt a vér az egyetemen

Patakokban folyt a vér az egyetemen

2017. október 31. (kedd)

Újabb különleges véradást szerveztek a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének tagjai kedden délelőtt az egyetem "A" épületében. Az apropója nem is lehetett volna más, mint a halloween, így ennek megfelelően nem csak teával és sütivel, de jelmezekkel és az ünnephez illő édességekkel, ajándékokkal is várták az adakozókat.

Retro véradás

Retro véradás

2017. augusztus 22. (kedd)

Az elmúlt években nagyon lecsökkent a véradók száma nem csak országban, de városunkban is, ezért a Magyar Vöröskereszt munkatársai egy különleges véradást szerveztek kedd délutánra.

A vérükkel segítettek

A vérükkel segítettek

2017. június 07. (szerda)

A Széchenyi iskola nyerte a helyi Vöröskereszt által meghirdetett Diákvér Programot, vagyis részarányosan náluk volt a legtöbb véradó tavasszal.

Dunaújvárosi Diákvér

Dunaújvárosi Diákvér

2017. február 15. (szerda)

A dunaújvárosi Vöröskereszt elindította a „DUNAÚJVÁROSI DIÁKVÉR” nevű véradó mozgalmat, amely diákok százait vonhatja be a véradók táborába.

Önkéntes életmentők

Önkéntes életmentők

2016. december 30. (péntek)

Az év utolsó véradására a Dózsa György Általános Iskolában kerül sor. December 31-én 14 és 16 óra között várják az önkénteseket a véradásra.