Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Genezis - Filmforgatás az usziban

doszerk - 2016. november 26. 11:39

Genezis címmel nagyjátékfilmet forgat Bogdán Árpád Dunaújvárosban. A csaknem hatvan fős stáb összesen három napot tölt városunkban, és több helyszínen vesznek fel jeleneteket.

A film a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készül. Bogdán Árpád rendezőnek ez lesz a második nagyjátékfilmje. Első alkotása, a Boldog új élet elismerő oklevelet kapott a berlini filmfesztiválon, és több nemzetközi filmfesztiválra is eljutott, köztük Karlovy Vary, Galway, Rio de Janeiro, Reykjavik, Varsó és Sevilla filmes seregszemléire is.

A Genezis című készülő nagyjátékfilm több jelenetét városunkban veszik fel, a főszereplő iparvárosi kamaszt, a visszahúzódó Virágot pedig egy dunaújvárosi lány, Illési Enikő alakítja. A film három szálon fut, ezeket a 2008-as, romák ellen elkövetett támadássorozat kapcsolja össze, és profán egyszerűséggel fogja meg és vizsgálja emberi oldaláról, miként formálja át látatlanul is a szereplők életét egy ilyen tragédia. Bogdán Árpád rendező a forgatáson elmondta, két jelenetblokkot vesznek fel az uszodában, majd vasárnap egy erdőben rögzítik Virág történetének meghatározó jelentét, mikor szembeszáll támadóival, nem fogadja el az áldozat szerepét és megvédi magát. Mint mondta, a dunaújvárosi forgatás nagy élmény a stábnak, az itt élők példátlan nyitottsággal és kedvességgel állnak hozzájuk, ami különösen igaz az önkormányzatra és Pálfi-Németh Tünde sajtószóvivőre is, akik mindenben a rendelkezésükre álltak már a casting előtt is. A filmen dolgozóknak is jót tesz a csapatépítő vidéki forgatás, az, hogy együtt, és mind a történet miatt vannak itt.

A rovat további hírei: Kultúra

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

2024. jún. 13.

Mind a helyszínt, mind a repertoárt illetően egyszerre lesz hagyományos és különleges a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye az Intercisa Múzeumban szombaton délután. A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: pompás gálán a Violin

DSTV: pompás gálán a Violin

2024. jún. 13.

Színes és gazdag repertoárral mutatkozott be a Bartók színháztermében a Violin Alapfokú Művészeti Iskola közössége, derül ki a DSTV összeállításából. A műsor gerincét az intézmény táncosainak bemutatói adták volt, de színre léptek a többi tagozat növendékei is. Hangkép.

Könyvheti dedikálás a Lírában

Könyvheti dedikálás a Lírában

2024. jún. 12.

Folytatja a könyvünnepekhez kapcsolódó programjainak sorát a Líra Könyvesbolt Vasmű úti egysége: két szerző, Fábián Janka és Szilágyi Kiszler Adrienn dedikál pénteken, mindenkit várnak!

ICA-D: Másik Magyarország – töredékek egy falu hétköznapjaiból

ICA-D: Másik Magyarország – töredékek egy falu hétköznapjaiból

2024. jún. 09.

Filmvetítéssel folytatja társművészeti sorozatát a Kortárs Művészeti Intézet: Nagy Dénes filmje Bukta Imre művészetéről és falujáról szól, a kedd délutáni vetítést műhelybeszélgetés követi, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Betyár és a Kisasszony

2024. jún. 08.

Deák István fazekas remekeinek bemutatásával folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata. A Hónap műtárgya kollekciójában most a néprajzi gyűjtemény kincsei, a Betyár és a Kisasszony történetével ismerkedhetünk meg. Hangkép.

Egyre népszerűbb a MIKRO Fesztivál kínálata

Egyre népszerűbb a MIKRO Fesztivál kínálata

2024. jún. 06.

Szakmai berkekben is komoly rangot vívott ki a Bartók Kamaraszínház idén immár harmadszorra futó nyárköszöntő seregszemléje, a dunaújvárosi közönség is gyorsan szívébe zárta a MIKRO Fesztivált. A héten még tart a program, mérleget vonni korai volna – de a trend egyértelmű!

Pentelei Molnár János öröksége – képbemutatóval

Pentelei Molnár János öröksége – képbemutatóval

2024. jún. 06.

Különleges meglepetéssel várja a művészet szerelmeseit a Pentele Baráti Kör a Mondbach-kúriában ma délután: Pentelei Molnár János képeinek gyűjtője itt mutatja be kollekciójának új darabját.