Piros-fehér-zöldben a Megváltó

Molnár Emese - 2016. december 30. 10:00

Magyar nemzeti színekkel világítják ki a Megváltó Krisztus szobrát ma Rio de Janeiróban - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

Azt írták, a dél-amerikai országban ezzel elismerik Magyarországnak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, valamint a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez. Úgy fogalmaztak, hogy "a projekt jelentős mértékben elősegíti országképünk erősítését, láthatóságunk növelését".
Felidézték, Dom Orani Tempesta, Rio de Janeiro érseke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel folytatott októberi megbeszélésen felajánlotta, hogy a jövőben egy-egy magyar ünnepen a magyar nemzeti színekkel világítanák ki a Rio de Janeiro, egyben egész Brazília szimbólumának tartott Megváltó Krisztus szobrát. Semjén Zsolt az idei évre december 30-át, az utolsó magyar király, boldoggá avatott IV. Károly koronázásának 100. évfordulóját, 2017-re augusztus 20-át, az államalapítás ünnepét javasolta. A Krisztus-szobor adminisztrációjáért felelős szentély tájékoztatása szerint a kivilágítást mindkét napon megvalósítják.

A Rio de Janeiró-i érsekség, valamint Magyarország brazíliavárosi nagykövetségének együttműködésében megvalósuló esemény IV. Károly történetét idézi fel, aki a béke embere volt, mélyen elítélte az első világháború borzalmait, és igyekezett hitét mindig a politikai döntései elé helyezni. Uralkodása idején jött létre Magyarországon az első szociális minisztérium - tudatták. Az uralkodót 2004-ben II. János Pál pápa boldoggá avatta. Az ehhez kapcsolódó egyik csodatétel Brazíliához kötődik: egy lengyel apáca, akinek lábát súlyos betegség támadta meg, kétségbeesésében IV. Károlyhoz imádkozott, másnapra pedig teljesen meggyógyult.
Idézték Omar Raposo atyát, a szobor adminisztrációjáért felelős szentély rektorát, aki úgy fogalmazott: "nagy öröm lesz piros-fehér-zöldbe öltöztetni a Megváltó Krisztus szobrát, ezen a testvéreink számára oly fontos napon".

Fotó: www.olimpiaijatekok.eu

A rovat további hírei: Mozaik

Te is elfelejted másnapra, amit ma angolul megtanultál? Itt a megoldás!

Te is elfelejted másnapra, amit ma angolul megtanultál? Itt a megoldás!

2024. okt. 19.

Van egy jó hírünk a nyelvtanulók számára! Nem, sajnos még mindig nem létezik módszer arra, hogy egy éjszaka alatt megtanuljunk egy-egy idegen nyelvet, azonban megvan a megoldás az állandó felejtés problémájára, ami rengeteg diák életét keseríti meg. (X)

Figyelj rá(n)k! – rózsaszínbe burkolt ünnepség a mellrák elleni küzdelem jegyében

Figyelj rá(n)k! – rózsaszínbe burkolt ünnepség a mellrák elleni küzdelem jegyében (UPDATE: galéria)!

2024. okt. 19.

Rózsaszínbe borult a Városháza "C" szárnya és környéke a mellrák elleni küzdelem jegyében még múlt szombaton. A Figyelj rá(n)k! című rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára, és arra, hogy lehetséges a gyógyulás ebből a daganatos megbetegedésből.

DSTV: álmokat ölt ruhákba

DSTV: álmokat ölt ruhákba

2024. okt. 19.

A varrónői munka világa mellett a ruhatervezés műhelytitkaiba is bepillantást enged a DSTV összeállítása. A kalauz ismét Veres Viktória, aki ugyan jelenleg még csupán hobbiként űzi a mesterséget, de idővel e téren is szeretne szintet lépni. Hangkép.

Újrahasznosításra fel – ismét itt a Csomagtartóvásár

Újrahasznosításra fel – ismét itt a Csomagtartóvásár

2024. okt. 18.

Az immár hagyományos bolhapiac helyszíne a piac lesz, a vasárnap délelőtti sokadalom kínálata a kézműves és termelői piac portékáival egészül ki. Remek lesz, mindenkit várnak!

A társasjátékok a felnőttek számára is tartalmas kikapcsolódást kínálnak

A társasjátékok a felnőttek számára is tartalmas kikapcsolódást kínálnak

2024. okt. 18.

A különböző játékok megannyi izgalmat, szórakozást, kihívást és csatározást tartogatnak, minőségi időtöltést és kikapcsolódást, valódi flow-élményt kínálnak a felnőttek számára is. (X)

Kézműves remekek és erő(s)próba az MMK-ban

Kézműves remekek és erő(s)próba az MMK-ban

2024. okt. 17.

A szeptemberi zászlóbontás átütő sikere után ismét otthont ad a Kézműves Kincsek Vására seregszemléjének az idén 50 éves MMK. Erőnek erejével is készülnek: az Erősevő verseny viadala színezi a szombat délutáni sokadalom kínálatát.

A műanyag nyílászárók térnyerése: mire kell figyelni beépítés során?

A műanyag nyílászárók térnyerése: mire kell figyelni beépítés során?

2024. okt. 17.

Az elmúlt évtizedekben a különböző állami támogatásoknak, programoknak köszönhetően egyre nagyobb ütemben kezdtek el terjedni a műanyag nyílászárók, erről a hírekben is lehetett olvasni. (X)