Védd magad - Digitális témahét a Széchenyiben

Vass Ádám - 2017. április 5. 15:38

Idén először csatlakozott a Digitális Témahét elnevezésű rendezvényhez a Széchenyi István Gimnázium, melyen tavaly országosan hetvenötezer diák vett részt.

A kezdeményezés fő célja, hogy népszerűsítse a digitális pedagógia módszertanait és elterjessze a köznevelésben, de mindezek mellett felhívja a diákok figyelmét az etikus, biztonságos internethasználatra. A Széchenyi István Gimnázium Digitális Témahete ezért is kapta a Védd magad elnevezést, hogy négy különböző módon is felhívják a figyelmet a biztonságos internetezésre. A rendezvény szervezését Kovács Mira tanár, munkaközösség-vezető vállalta.

Kérésére a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az iskola rendelkezésére bocsátott négy „Lájkvadász" elnevezésű társasjátékot, melyen egész héten át játszhatnak a tanulók, és ami rendkívül nagy sikernek is örvend, hiszen szórakoztató formában, játék közben szembesülhetnek a világháló használatával kapcsolatos fura, veszélyes, kellemetlen helyzetekkel, és kereshetik ezekre együtt a megoldást. Állandó programot biztosít továbbá két emelt informatikát tanuló 11. évfolyamos diák is, Csepi Árpád és Forster Máté, akik az érettségijükre való felkészülés jegyében is járják az osztályokat, hogy átverésekről, az adatvédelemről és a különböző gyakorlatiasabb trükkökről közérthetőbben módon beszéljenek társaiknak.

Szerdán a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkatársai látogattak el az intézménybe, hogy cyberbullying című előadásukkal a tudatos online jelenlétre hívják fel a figyelmet a hetedik és nyolcadik évfolyamos osztályokban tartott interaktív foglalkozás keretében. Csütörtökön Kovács Gergő törzsőrmester, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságról érkezik, és tízedik évfolyamos tanulókkal beszélget, sokkal inkább a jogi oldaláról megközelítve a témát.

A rovat további hírei: Oktatás

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

2024. jún. 22.

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd forintot meghaladó árbevételű, debreceni székhelyű Daniella Villamosság alapítvány a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola diákjai oktatását támogató, 7,5 millió  forint értékű villamosipari eszközöket tartalmazó csomagot adott át a képzési centrumnak. 

A könyvtár hősei

A könyvtár hősei

2024. jún. 20.

Remekül szerepeltek, szép elismerésekkel gazdagodtak a Szent Pantaleimon iskola 2.a osztályának diákjai a József Attila Könyvtár OlvasóPróba pályázatán.

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

2024. jún. 17.

Közös nyilatkozatban ítélte el az Orbán-kormány újabb, az oktatási intézményrendszert fenyegető lépését több szakmai és civil szervezet. Az 55 év feletti katonák katedrára vezénylésének lehetőségéről kritikusan nyilatkozott a CODE Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke egylet képviselője is.

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

2024. jún. 13.

Dicséretre méltó hagyomány, hogy a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusai megünneplik a pedagógusnapot.  Így volt ez hétfőn is, ahol az ünnepségen Barta Endre alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd a Dunaújvárosi Óvoda vezetése méltatta a jubiláló és nyugdíjba vonuló kollégákat. Az ünnepségen a „Dunaújvárosi Óvoda Érdemes Pedagógusa” díjat is átadták az arra érdemeseknek.

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

2024. jún. 12.

Komoly kihívásnak adott otthont a Móricz iskola, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény az ország 30 helyszíne egyikeként rendezte a Nagy Digitális Kaland elnevezésű viadalt két általános iskolás korcsoportnak a fiatalok digitális nevelése és a biztonságos internethasználat érdekében. Hangkép.

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

2024. jún. 07.

Óvoda is működik a Szent Pantaleimon iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény első ballagóit köszönti – aki az iskolában folytatja, több mint 10 évet tölthet majd el ismerős környezetben. Hangkép.

DSTV: közel a természethez

DSTV: közel a természethez

2024. máj. 31.

Érdekes előadások színhelye volt a Baracsi úti Arborétum, derül ki a DSTV összeállításából. Orosz Csaba önkormányzati képviselő a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársainak közreműködésével ismét az oktatási intézmények csapatait várta természetközeli ismeretterjesztésre. Hangkép.