Eldördült a startpisztoly

Vass Ádám - 2018. április 14. 15:58

A negyedik alkalommal megrendezett Nyuszi Kupa egyben a szezon első nagyobb versenye is a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület számára, mely idén nem kevesebb, mint huszonnégy további versenyre várja a nevezőket.

Sokat fordult a világ a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület számára. Néhány évvel ezelőtt még csak pár tagja volt az egyesületnek és elvétve fordult meg pár hobbista, hogy belekóstoljon a lövészetbe. Mára már hetvennél is több sportoló űzi a lövészetet a városban, köztük több fiatal fiú és lány is. Az ifik remek eredményeket érnek el a légpuska és az íjász számokban, és már alig várják, hogy szintet léphessenek. Gazda Gábor az egyesület részéről elmondta, a nemrég felújított lőtér egyre inkább vonzza az érdeklődőket, és már háromszor annyian érkeznek hétköznaponként is, mint előtte.

A szombaton megrendezett 4. Nyuszikupa verseny az első volt a sorban idén, amit huszonnégy további nagyszabású verseny követ majd karácsonyig. A Nyuszikupa évről-évre egyre népszerűbb, idén már közel hetven versenyző összesen 132 kategóriát lőtt. A legnépszerűbbnek a nyílt irányzékú kis, illetve nagy kaliberű pisztoly bizonyult, de rengetegen lőttek sörétessel is. A rendezvény népszerűségét jól mutatta, hogy az ország legjobbjai is ellátogattak, és a Magyar Dinamikus Lövészport Szövetség is kiemelt versenyének tekinti a programot.

A szezonnyitó versenyt azonban még rengeteg követi majd, a legnagyobb durranásnak (elnézést) pedig a június 9-11. között megrendezésre kerülő WelcomeSunshine ígérkezik. Azon a hétvégén százharminc versenyző érkezik városunkba, még a tengerentúlról, Argentínából, Ausztráliából és Kanadából is, ezért a Világszövetség tekintete Dunaújváros felé fordul majd pár napig. A verseny résztvevőinek hatvan százaléka külföldről érkezik, akik tizenöt pályán, hozzávetőlegesen ötvenezer lövést adnak majd le a lőtéren.

A rovat további hírei: Sport

Növelte előnyét a Karmacsi

Növelte előnyét a Karmacsi

2024. máj. 10.

Az éllovas hozta a kötelezőt, a második és harmadik helyezett rangadóját viszont biztosan nyerte a Hangover a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

DSTV: sokan versenyeztek

DSTV: sokan versenyeztek

2024. máj. 09.

Az MMK-ban rendezték meg az Újvárosi Darts Liga második fordulóját a mögöttünk hagyott hétvégén. A Dunaújvárosi Darts Club népszerű saját rendezésű bajnoksága most is sokakat vonzott, 32 férfi és 6 női versenyző állt táblához. Hangkép.

Felemás forduló az utánpótlásnál

Felemás forduló az utánpótlásnál

2024. máj. 09.

A DKKA U19-es csapata kikapott, az U17-es viszont nyerni tudott az Érd otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Dunaújvárosban dől el a bronzérem sorsa

Dunaújvárosban dől el a bronzérem sorsa

2024. máj. 09.

Remek védekezéssel aratott 7-6-os győzelmet a bajnoki bronzpárharc második, egri találkozóján a DFVE női vízilabda csapata, s ezzel egyenlíteni tudott a két nyert meccsig tartó sorozatban.

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.