Mára is kiadták a figyelmeztetést!

doszerk - 2018. június 9. 8:05

Szombaton is országszerte heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek. Három megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: délnyugat felől zivatarrendszer érkezik, amely éjszaka északkelet felé helyeződik, legkisebb eséllyel a Tiszántúl északi felét érintheti.

Szombaton napközben és este több helyen (legkisebb valószínűséggel északkeleten) várható dörgés, villámlás. Heves zivatarokra is számítani kell (nagyobb eséllyel ma estétől a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, holnap a déli (és középső országrészben), amelyek környezetében viharos, károkozó széllökés és nagy méretű jég is előfordulhat. Helyenként felhőszakadás is valószínű.

Szombatra heves zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére. Ugyancsak heves zivatar veszélye miatt Budapestre és Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a fővárosra és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 26-32 Celsius-fok között alakul.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Mire jó az impulzusrelé?

Mire jó az impulzusrelé?

2024. jún. 23.

Az impulzusrelé egy laikusok által kevésbé ismert elektromos eszköz, annak ellenére, hogy nagyon sokan használják, tudtukon kívül is. Fő funkciója, hogy az áramkört bizonyos időre bekapcsolja impulzusok segítségével, azaz tulajdonképpen egy kapcsolófajtaként tekinthetünk rá, ami ideiglenesen bekapcsol egy gépet vagy egy elektromos rendszert, majd egy adott idő elteltével visszaállítja a korábbi állapotába (adott esetben kikapcsolja). (X)

DSTV: irány a cirkusz!

DSTV: irány a cirkusz!

2024. jún. 22.

Különleges kínálattal csalogatja a közönséget a Magyar Donnert Nagycirkusz, derül ki a DSTV összegzéséből. A csapat érkezéséről márt beszámoltunk, most Donnert Elisabeth mesél a repertoárról – és persze a cirkusz kalandos életéről is! Hangkép.

Resti Családi Napok: műsorváltozás, programbővülés

Resti Családi Napok: műsorváltozás, programbővülés

2024. jún. 21.

A közelmúltban már posztoltuk a szombaton és vasárnap esedékes programözön kínálatát – az alábbiakban némi kiegészítés következik.

Mik azok a hordozható erőművek, és miért hasznos, ha nekünk is van ilyen készülékünk?

Mik azok a hordozható erőművek, és miért hasznos, ha nekünk is van ilyen készülékünk?

2024. jún. 21.

Energiára gyakorlatilag állandóan szükségünk van. Pedig akadnak olyan helyzetek, amikor nem áll a rendelkezésünkre közvetlenül elérhető áramforrás. Mit tehetünk ilyenkor? A válasz a hordozható erőművekben rejlik. (X)

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

2024. jún. 20.

Mind az árusító pontok, mind az érdeklődők, vásárlók számát tekintve rekordot döntött a Garázsvásár sokadalma múlt szombaton. Infópont segített, fogatos taxi szállított, pazar felhozatal csalogatott, véradás körített – remek közösségi program kerekedett! 

Szalvéták és papírtörlők használata az éttermekben

Szalvéták és papírtörlők használata az éttermekben

2024. jún. 20.

A szalvéták és papírtörlők elengedhetetlen kellékei az éttermi munkának. Mind a konyhai munka során, mind a vendégek kiszolgálásakor hasznos eszközök, emellett dekorációs célt is szolgálhatnak.  (X)

Miért viszkethet a fejbőr?

Miért viszkethet a fejbőr?

2024. jún. 20.

A fejbőr viszketése megkeserítheti a mindennapjainkat. Sok esetben valamilyen fejbőrbetegség húzódik a kellemetlen tünet mögött, most azonban végigveszünk mindent, ami kiváltó ok lehet. (X)