Adj esélyt a Földnek!

Molnár Emese - 2018. szeptember 25. 17:46

Hogy mire képes a fiatalok közösségi összefogása, és hogy a feleslegessé vált dolgokból, szemétből miként lehet csodás ruhakölteményeket kreálni, azt egy divatbemutató formájában is megtekinthették az érdeklődők ma kora délután a moziban.

Mint azt Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány elnöke felidézte, egy sikeres pályázatnak köszönhetően két évvel ezelőtt szervezték meg az első divatbemutatót, amelyen a Jószoli gondozottjai, valamint a Lorántffy iskola közösségi szolgálatos diákjai együtt alkottak, együtt valósították meg a programot. Akkor megfogadták, hogy mindenképpen hagyományt szeretnének teremteni ezzel a rendezvénnyel, így most második alkalommal is tető alá hozták a gálát, „Adj esélyt a Földnek!” címmel.

 Már a nyári szünetben megkezdték a tervezést a Lóris fiatalokkal. A feladat az volt, hogy az újrahasznosítás jegyében ruhákat és egyéb kiegészítőket (táskákat, fülbevalókat, nyakláncokat) alkossanak. Mindezt együtt vitték véghez a Jószoli gondozottjaival. Papp Gréta egészségügyi szakos diák, aki már többször volt a Jószoliban közösségi szolgálat keretében. Mint mondta, nagyon jól érezte magát a csapattal, nagyon sok szeretetet kap tőlük az ember. Szajkó Gréta most először kapcsolódott be önkéntes munkával a Jószoli közösségébe, de mint mondta, nagyon sokat tanultak egymástól.

A keddi divatbemutatóra nagy izgalommal készültek mind a diákok, mind a gondozottak, és a többi szakmacsoportban tanulók is segédkeztek például frizurával, sminkkel. A gálára megtelt a mozi nagyterme, a rendezvényen részt vett többek között Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester, Kovács Judit, a DVG Zrt. elnökségi tagja, dr. Sürü Renáta, városunk jegyzője. A vendégeket Gombos István köszöntötte elsőként. Mint mondta, óriási sikert aratott az előző gála is, és ezzel a különleges divatbemutatóval felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Hangsúlyozta, a program a figyelemfelhívásról és az önmegvalósításról szól: megmutatni, hogy összefogással hogyan menthetjük meg a Földet, a környezetünket, és hogy újrahasznosított anyagokból milyen ötletes, kreatív mesterművek készülhetnek. Az alpolgármester hozzátette, a Jószolgálati Otthon és a Lorántffy iskola közös rendezvénye az együttműködés és a nyitottság kitűnő példája.

Ezután a két házigazda intézmény vezetői léptek a színpadra, természetesen „alkalomhoz illő” öltözetben, ugyanis Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány elnökének ruháját, táskáját reluxa darabok díszítették, és még a fülbevalója is abból készült, míg Pócsainé Varga Veronika, a Lorántffy igazgatójának ruhája filmszalagokkal volt tűzdelve.

A köszöntők után pedig a várva várt divatbemutató következett, amelyen a Jószolisok és a Lorántffysok párosával vonultak fel a különböző kreációkkal. Volt például DVD-ből, CD-ből, szemeteszsákokból és teafilteres zacskókból kirakott ruha, billentyűzettel, kártyával dísztett zakó, kartondobozból összeállított szoknya, kordonszalaggal tűzdelt szoknya, régi magazinokból kirakott felső, de láthattunk üres gyógyszeres levelekből összeállított táskát is, és a siker bizony most sem maradt el.

A rovat további hírei: Mozaik

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)