Dunaújváros Hetilap

Az illegális migrációt meg kell állítani!

Brousil Csaba - 2019. május 17. 19:08

Lakossági fórumot tartott a Campus Étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai Parlamenti Választások legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban. A fórumot sajtótájékoztató előzte meg.

A sajtótájékoztató felvezetésében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos elmondta, hogy fontos eljuttatni a kormány üzenetét az emberekhez, ezért is szerveztek lakossági fórumot.

Dr. Palkovics László kiemelte, hogy az eddigi EP-választásoknak nem volt központi kérdése, nem úgy a mostaninak, melynek középpontjában az illegális migráció áll. Mint mondta uniós felmérések szerint is a migránsok kérdése foglalkoztatja leginkább Európa lakosságát, ezt követi a terrorizmus illetve a biztonság kérdése. Központi téma ez tehát, melyre május 26-án meg kell adnunk a megfelelő választ. Kiemelte, hogy középút nincs, markánsan állást kell foglalni amellett, hogy azt akarjuk-e, hogy Európa migráns kontinens legyen vagy azt, hogy keresztény gyökereken nyugvó, erős nemzetállamok közössége maradjon. Mint mondta, a kormány álláspontja ebben világos, az illegális bevándorlást el kell utasítani, ennek fundamentumait Orbán Viktor miniszterelnök fektette le hét pontos programjában.

Kiemelte, hogy a globális migráció problémáját nem úgy kell megoldani, ahogy azt Brüsszel és a hazai ellenzék szeretné: nem Európába kell tömegeket telepíteni, hanem a szükséges segítséget kell odavinni, ahonnan a migránsok tömegei útnak indulnak. Mint mondta 2010 óta a kormány számtalan problémát kezelt már, melyekre mások szemében szokatlan és el is ítélt megoldásokat hozott, melyek, mint utólag kiderült igenis működőképesek. Nincs ez másként a migrációs krízissel sem, melyre igenis van megoldás, de nem az, amit jelenleg Brüsszel képvisel. Hangsúlyozta, hogy az ország határait meg kell védeni, kontroll alatt kell tartani továbbra is a migránsokat. Ennek megvalósítása a május 26-i választás tétje.

A sajtótájékoztató után vette kezdetét a lakossági fórum, melyen telt ház (háromszáz érdeklődő) várta a minisztert.

(A lakossági fórum részleteiről holnap számolunk be)

A rovat további hírei: Közélet

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.