Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Woodstockra emlékeznek Pakson

doszerk - 2019. július 1. 12:03

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai bluesélvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

A július 1-jén kezdődő, egyhetes fesztivál öt helyszínén 50 koncertet hallhat a közönség - mondta Gárdai Ádám szervező az MTI-nek. A TYA július 6-án, szombaton játszik majd a 2014-től ismert, négyes felállásban; az együttesben a két alapító Chick Churchill billenytűs és Rick Lee dobos mellett Colin Hodgkinson basszusgitáron játszik, Marcus Bonfanti gitáron és énekkel pótolja a 2013-ban elhunyt Alvin Lee játékát.

A szervező megjegyezte, remélik, hogy a koncerten elhangzik Woodstock egyik emblematikus száma, az I'm going home, illetve a korai Undead és a Stonedhenge című albumok számai közül néhány, de mellettük biztosan új felvételekből is ízelítőt kap a közönség.

A Miller Anderson Band a TYA előtt lép fel; a később a Spencer Davis Grouppal és a Chicken Shackkel is ismertté vált skót gitáros a Keef Hartley Banddel játszott az 1969-es fesztiválon, és woodstocki repertoárt hoz Paksra is. Érdekesség, hogy fellép vele a szaxofonos Lee Mayall, John Mayall unokaöccse - mondta Gárdai Ádám.

Eric Gales, aki péntek este ad koncertet, idén a memphisi Blues Music Award legjobb blues előadója címét kapta. Szintén a tengerentúli bluest képviseli Little G Weevil - Szűcs Gábor - gitáros, ő a jamaicai származású énekesnővel, Dionne Benettel koncertezik.

A szervező a magyar előadók közül kiemelte a Deák Bill Blues Bandet és a fiatalok körében népszerű Ivan & The Parazolt, ez utóbbi csapat Tátrai Tiborral lép a fesztivál nagyszínpadára. Tátrai az idén 25 éves Magyar Atom tagjaként is játszik majd. A fesztivál utolsó napján nyílt napot rendeznek ingyenes koncertekkel, ahol magyar előadók - a Magyar Atom mellett többek között a Soulbreakers, Varga János és barátai, a Tűzkerék xT - Woodstockot idéző zenével lépnek fel.

Az eseményen ezúttal is lesz templomi koncert; a művészek, mások mellett Miller Andreson és Little G Weevil rövidebb, akusztikus programot adnak elő a paksi evangélikus templomban azoknak, akik nem kedvelik az erősített zenét. Gárdai Ádám közölte azt is, hogy a templomi koncertek és egy főzőverseny bevételével Paks kárpátaljai testvérvárosa, Visk óvodáját támogatják.

-MTI-
 

A rovat további hírei: Kultúra

Szép évadzáró a Dunaújvárosi Vegyeskarral (galériával)

Szép évadzáró a Dunaújvárosi Vegyeskarral (galériával)

2024. jún. 21.

Remek repertoárral lepte meg, szép előadással varázsolta el a kórusmuzsika szerelmeseit a Dunaújvárosi Vegyeskar. Az évadzáró hangversenynek az Intercisa Múzeum immár befedett kertje adott otthont múlt szombaton – a koncert megérdemelten aratott nagy tapsokat.

Móricz 70: csodás gálákkal koronáztak (galériával)

Móricz 70: csodás gálákkal koronáztak (galériával)

2024. jún. 21.

Három, egyaránt teltházas gálával búcsúzott a jubileumi tanévtől az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. A monstre műsoroknak a Bartók színházterme adott otthont múlt csütörtökön, pénteken és szombaton. Csodás élmény az emlékezetes év végén!

DSTV: tárlatvezetés a kúriában

DSTV: tárlatvezetés a kúriában

2024. jún. 21.

Komoly érdeklődés övezi a Mondbach-kúria kiállításait, derül ki a DSTV összegzéséből. A felújított épületegyüttes a közelmúltban különleges meglepetéssel várta a vendégeket – a Pentelei Molnár János műveiből válogatott tárlat új kincsekkel bővült. Hangkép.

Gazdag lesz a Múzeumok Éjszakája – idén is több helyszínen!

Gazdag lesz a Múzeumok Éjszakája – idén is több helyszínen!

2024. jún. 20.

Folytatódik a népszerű kulturális és közösségi sorozat, városunkban az Intercisa Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) készül különleges programokkal szombaton. Minden program nyitott és ingyenesen látogatható – mindenkit szeretettel várnak!

ICA-D: rangos kurátori díjat kapott Deák Nóra

ICA-D: rangos kurátori díjat kapott Deák Nóra

2024. jún. 19.

A januári AICA-díjat követően a második rangos művészeti elismerést érdemelte a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D): Deák Nóra nyerte a második Jerger Krisztina-díjat – mégpedig Gróf Ferenc Beleértve a holdat és más égitesteket című kiállításáért. Gratulálunk!

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

2024. jún. 13.

Mind a helyszínt, mind a repertoárt illetően egyszerre lesz hagyományos és különleges a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye az Intercisa Múzeumban szombaton délután. A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: pompás gálán a Violin

DSTV: pompás gálán a Violin

2024. jún. 13.

Színes és gazdag repertoárral mutatkozott be a Bartók színháztermében a Violin Alapfokú Művészeti Iskola közössége, derül ki a DSTV összeállításából. A műsor gerincét az intézmény táncosainak bemutatói adták volt, de színre léptek a többi tagozat növendékei is. Hangkép.