Szeged rendezi a 2021-es pótkvalifikációs versenyt

doszerk - 2020. május 20. 8:30

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) 2021-es versenynaptárában megerősítette, hogy jövőre Szegeden lesz az európai olimpiai pótkvalifikációs viadal.

Kép forrása: MKKSZ

Ennek értelmében a versenyre - amely egyben világkupa is lesz - május 12-16. között kerül majd sor. Schmidt Gábor, a sportág hazai szövetségének elnöke ezzel kapcsolatban korábban azt mondta: amikor megpályázták a 2021-es vk-rendezést, még nem lehetett tudni, hogy az nem a tokiói olimpia után, hanem előtte lesz. Az olimpia halasztását követően az ICF jelezte, hogy a szegedi vk a sprint és a paraszakágban egyben az európai kontinentális olimpiai kvalifikációs verseny is lesz. A sportvezető kiemelte: óriási dolognak tartja, hogy az olimpiát megelőzően a maradék kvótákat Magyarországon lehet megszerezni.

A 2019-es, olimpiai kvótaszerző világbajnokságot - amelyen a tokiói helyek nagyobb része gazdára talált - ugyancsak a Maty-éren rendezték meg. A magyar szövetség honlapja hétfőn arról is beszámolt, hogy az ICF állásfoglalása szerint jó esély van arra is, hogy szeptember 23-27. között a magyar szervezők megrendezhetik a nem olimpiai számok eredetileg július közepére tervezett világbajnokságát is Szegeden. Ezen a tervek szerint az olimpiai számok világkupa-versenynek számítanak majd. Erről legkésőbb június elején született meg a végső döntés.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.