Budapesten kvalifikálhatnak a kardvívók

doszerk - 2021. január 26. 12:24

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) döntése értelmében Budapesten rendezik meg a kardozók olimpiai kvalifikációs világkupaversenyét.

Kép: MTI/Illyés Tibor

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása alapján a viadalra március 10. és 14. között kerül sor. A magyar férfi kardozók már biztosították a részvételüket az idénre halasztott olimpián, a nőknél azonban a budapesti versenyen dől majd el véglegesen a magyarok sorsa. Tamás Henriette, a magyar szövetség főtitkára az M4 Sport Sporthíradóban kedden elmondta, komoly sportdiplomáciai siker a rendezés elnyerése, hiszen a vívó élet szereplői kifejezetten szeretnek Magyarországon versenyezni. Hozzátette: a zárt kapus eseményen, amelyen várhatóan nemenként 150-200 versenyző indul majd, a jelenlegi vírushelyzetben előnyt jelenthet a magyar csapatnak a hazai rendezés, hiszen szeptember óta itthon dolgoznak, így semmilyen félelemérzetük nem lesz a viadalon. A hunfencing.hu-n hozzátették: a másik, magyar szempontból rendkívül fontos fegyvernem a további olimpiai kvalifikáció szempontjából a férfi párbajtőr, amelyben március második felében, az oroszországi Kazanyban rendezik majd a mindent eldöntő vk-csapatversenyt.

Tamás Henriette megjegyezte, a csapatok közül talán a párbajtőrözőknek van a legnehezebb dolguk, ugyanakkor bízik benne - akárcsak a női kardozók esetében -, hogy megszerzik a kvótát. A beszélgetés során szó esett a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők egyéni pótkvalifikációs versenyeiről, a főtitkár azonban elmondta, ezekről egyelőre semmilyen konkrét információ nincs. A FIE bejelentette, hogy márciusig nem lesznek hivatalos nemzetközi viadalok, míg a szervezet arról is döntött, hogy a kontinensenkénti eltérő körülmények, a továbbra sem megnyugtató járványhelyzet okán ebben a szezonban nem rendezik meg a korosztályos zónaversenyeket, így nem lesz a szezonban kadet és junior Európa-bajnokság.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

2024. szep. 25.

Remekül szerepeltek újszászi versenyükön a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE gyermek és serdülő korú sportolói a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: továbbra is az élmezőnyben

DSTV: továbbra is az élmezőnyben

2024. szep. 24.

Összességében elégedetten értékelte az Olaszországban megrendezett nyíltvízi junior úszó világbajnokságon nyújtott teljesítményét a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor. Hangkép.

Újra bizonyítottak a veteránok

Újra bizonyítottak a veteránok

2024. szep. 24.

Hét dobogós helyezéssel zárták a DKSE birkózói a Kiskunhalason megrendezett Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokság küzdelmeit.