Vereség a hibák ára

spigott - 2021. március 27. 18:00

Két nagy hibából két gólt kapva szenvedett vereséget hazai pályán a Ferencváros II-től a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A tabella negyedik helyén álló Ferencváros második csapata elleni hazai összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután három órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, s ahhoz, hogy pontot, netán pontokat tudjon szerezni, elsősorban hozzáállásban kellett előrébb lépnie a kozármislenyi meccséhez képest.

Az akarattal ezúttal nem is volt probléma, ugyanakkor a rendkívül szervezetten játszó fővárosiak ellen ez sajnos kevésnek bizonyult az első félidőben, mert hiába jutottak el rendre a vendégek tizenhatosáig a hazai támadások, ott sajnos elfogyott a tudomány, míg az ellenfél többször is veszélyeztetni tudta Pokorni kapuját. Éppen ezért volt bosszantó, hogy a 27. percben helyzet nélkül is vezetést tudott szerezni a Fradi, miután egy közel harminc méteres beadásra Orosz érkezett határozottabban védőjénél, s a bal alsóba csúsztatott, amivel ki is alakította az első felvonás eredményét (0-1).

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően is a fővárosiak kezdtek erősebben, ám újabb góljukhoz kellett egy hatalmas dunaújvárosi védelmi hiba, melyből a volt válogatott Leandro adott remek passzt Pócsiknak, aki éles szögből a jobb alsóba lőtte a játékszert (0-2). A második bekapott gól után cserékkel próbálta frissíteni együttesét Jakab Elek, s a találkozó utolsó bő húsz percében már sikerült olykor tényleges fölényt is kialakítani, ám a próbálkozásoknál vagy az irányzékba csúszott hiba, vagy Oroszi védett, így a Ferencváros második együttese végül 2-0-s sikerrel erősítette meg negyedik helyét a tabellán, míg a DPASE maradt a tizenkettedik pozícióban.

DPASE – FTC II. 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Oroszi a 27., Pócsik az 54. percben.

DPASE: Pokorni – Barta, Vadász, Varga, Báló (Tóth, 55.), Lakatos (Dorogi, 66.), Kesztyűs (Novák L., 66.), Kondor, Hompót, Szepessy, Novák Zs. (Áman, 79.) Vezetőedző: Jakab Elek.

 

A rovat további hírei: Sport

DSTV: hogyan kezdjük el?

DSTV: hogyan kezdjük el?

2024. jún. 25.

Az időjárást elnézve ha a vízben még nem is vagyunk nyakig, a strandidőben biztosan. Sokan ilyenkor riadnak meg az egészségüket-küllemüket illetően, ám az életmódváltás egy hosszú folyamat – Dóczi Zsuzsa segítségét kértük a témában, aki gyűjtötte az elhatározás nulladik lépésének legfontosabb pontjait. Hangkép.

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Gyász: elhunyt Kovács Péter

Gyász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, fájó szívvel búcsúzunk a Kovács-szaltó névadójától.