Valóra vált egy régi álom

spigott - 2021. december 17. 7:30

Hivatalosan is átadták városunk lakosságának a dunaújvárosi életmentő készülékek információs tábláját a Dózsa György úti posta előtt.

Még 2020-ban döntötte el a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), hogy a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetével, illetve a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal karöltve frissíti a 2017-ben közzétett városi defibrillátor térképet. A régóta dédelgetett álom tegnap vált valósággá, mikor hivatalosan is felavatták a Dózsa György úti posta előtt kihelyezett információs táblát, melyen minden megtalálható a Dunaújvárosban kihelyezett életmenő készülékekkel kapcsolatban.

Mint azt ünnepélyes köszöntőjében Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, hat évvel ezelőtt, a XIII. Carissa Kupán elindított "Adj esélyt a szívnek!" elnevezésű jótékonysági akciójuk eredményeként tudtak két életmentő készüléket vásárolni a város sportolói, tanulói, lakossága számára, majd idén a Bronz Kávézóban sikerült kihelyezni egy újabb defibrillátort, így jelenleg tizennyolc helyszínen összesen huszonnégy életmentő készülék található a városban. A közösségi összefogásnak hála a szövetség minden partnere beletette a munkáját abba, hogy ez a térkép elkészülhessen, és segítségére lehessen a város lakóinak.

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének területi vezetője is nagy örömmel vett részt az információs tábla avatóján, s mint elmondta, mikor megkeresték őket ezzel az ötlettel, természetesen kötelességüknek érezték, hogy azonnal a jó ügy mellé álljanak. – A Magyar Vöröskeresztnél folyamatosan tanítjuk az újraélesztést, a defibrillátor használatát, s reméljük, hogy az elsősegélynyújtók képzésével is tudunk egy kicsit segíteni a mentőszolgálatnak. Nagy öröm számomra, hogy az emberek megállnak a tábla előtt, látják és tudatosul bennük, hol vannak a városban ezek az életmentő készülékek, természetesen köszönjük a lehetőséget, hogy hozzájárulhattunk a tábla kihelyezéséhez.

A DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre kiemelte, hogy nem az első olyan jótékony akciójuk, ami a város lakosságának érdekeit szolgálja. – Az életmentő készülékek viszonylag nagy száma a városban igen fontos, ám ennél is jelentősebb, hogy tudjuk, ezek a készülékek hol vannak elhelyezve, s ez a lakosság biztonságérzetét is tovább növeli. Bár erről még fogunk tárgyalni, szeretném azt is elérni, hogy ne csak itt, hanem a város több pontján ki tudnánk helyezni, hiszen így még több emberhez eljuthat az információ.

 

Kép: DLSZ

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.