Iván Gergőre emlékeztek

doszerk - 2022. január 4. 12:11

A DSE Röplabda Akadémia családja, a DKSE vezetősége és játékosai hálájukat fejezik ki mindenkinek, akik a család gyászában, fájdalmában csendes gyertyagyújtással, emlékezéssel, főhajtással osztoztak, egyúttal velük közösen emlékeztek meg Iván Gergőről.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok röplabda terme előtti aulában vettek búcsút a DSE Röplabda Akadémia vezetői, edzői és játékosai a január 1-jén tragikusan fiatalon elhunyt Iván Gergőtől. A DSE Röplabda Akadémia volt játékosának emléke előtt nemcsak a csarnokban, hanem az együttes hivatalos honlapján is érzelmes sorokkal adózott klub.

"Kedves Gergő!

Lesújtott bennünket a hír, hogy te is abban az autóban ültél Tapolcánál, mely vonattal ütközött, és melyben tragikusan életedet vesztetted. Bennünk maradt a fájdalom, de mi megőrizzük mosolyodat, céltudatosságodat, elhivatottságodat, barátságodat. Egy szeretett hozzátartozó, barát elvesztése nagyon fájdalmas. Elbúcsúzni olyan, mint meghalni egy picit, de ha valami őszinte volt, sosem múlik el igazán. Főként akkor nagyon nehéz szavakat találni, amikor egy közeli barátunk, játékostársunk, tanítványunk az elhunyt. Csak 19 évet éltél. Előtted volt az élet.

Szinte gyermekként, 15 évesen kerültél hozzánk Dunaújvárosba bátyáddal, Bencével együtt. A Rudasban kezdted el tanulmányaidat sport tagozaton. Nagyon gyorsan beilleszkedtél a DSE családjába. Már az első edzéseken látszott, hogy milyen céltudatos vagy. Igaz, hogy akkor a posztodon a felnőtt csapatban ketten is játszottak, de te játékoddal mégis helyet követeltél a legidősebbek között. Két évet dolgoztál keményen azért, hogy első osztályú játékos váljon belőled, miközben korosztályos csapataidban posztodon az ország legjobbjává váltál. Tagja voltál a kétszeres bajnok serdülő csapatunknak, az ezüstérmes junior, és a bronzérmes ifi csapatunknak, meghatározó feladója lettél a korosztályos válogatottaknak. A MEVZA tornán kitűnt tehetséged, helytállásod, ahol igazi vezéregyéniség lett belőled. 2020 nyarán úgy láttad jónak, hogy Bencével együtt Kaposvárra, a FINO-hoz igazolj. Így az Extraligában már ellenfélként találkoztunk, de te ekkor is hazajöttél hozzánk. Kedves pillanat volt, amikor a bemelegítés előtt a dunaújvárosi fiúkkal, a barátaiddal labdáztatok. Az eszünkkel tudjuk, hogy ilyen nem lesz többé, de a szívünkkel ezt nem tudjuk elhitetni.

A jövő emberévé váltál. A szakemberek benned látták, láthatták a jövő felnőtt válogatott meghatározó feladóját. Ehhez mindened megvolt. A képességed, munkabírásod, alkatod, és nem utolsó sorban a játékintelligenciád. Soha nem felejtjük el azt a székesfehérvári tornát, melyen közel húsz ászt nyitottál. Erről örök emlékbe meg is kaptad a labdát. Tudatosan készültél arra, hogy a röplabdázás életcélod legyen. Segítőkész, céltudatos, nagy munkabírású, a végletekig motivált fiatalt vesztettünk el személyedben. Örök emlékünk marad, hogy nem csak a pályán, hanem azon kívül is számíthattunk rád. Még játékvezetést is vállaltál a minik mérkőzésein. Nagyon sokat köszönhetünk neked azzal, hogy számos mérkőzésen viselted a DSE 14-es számú szerelését. Társaiddal nagyon jó volt a kapcsolatod. Mindenki szeretett, hiszen úgy váltál igazi csapatemberré, hogy soha nem te voltál a hangadó. Inkább visszahúzódó voltál, és akikkel megtaláltad a közös hangot, azokkal igazi barátságot kötöttél.

Most azonban többé nem ölelhetünk meg, nem pacsizhatunk, hiszen 19 évesen hirtelen, a Tapolcánál történt tragikus balesetben életedet vesztetted.

A DSE Röplabda Akadémia és a DKSE röplabda csapatának vezetése, játékosai, azok hozzátartozói együttéreznek és osztoznak Iván Gergő családjának gyászában.

Emlékedet örökre megőrizzük."

Képek forrása: DSE Röplabda Akadémia

A rovat további hírei: Sport

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.