Elhunyt Jávorka András

doszerk - 2022. március 1. 7:30

Életének ötvenharmadik esztendejében elhunyt Jávorka András, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak utánpótlás szakmai vezetője.

Kép forrása: DPASE

Óriási veszteség érte a városi labdarúgást, számolt be a tragikus hírről a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának közösségi oldala hétfőn este. Hosszan tartó súlyos betegséget követően elhunyt Jávorka András, a DPASE sikerkorszakának asszisztensedzője, a jelenlegi utánpótlás szakmai vezetője.

A kiváló szakember játékosként szerepelt a Paks, a Szombathely, a Fehérvár 96 FC, valamint az MTK együtteseiben is, majd asszisztensedzője volt annak a dunaújvárosi együttesnek, mely előbb a másodosztályba, majd az NB I-be jutott. Később dolgozott a Zalaegerszeg, valamint a Győr csapatainál is, míg tragikusan korai haláláig a Dunaújváros PASE utánpótlás szakmai vezetőjeként tevékenykedett egyesületünknél.

"Felfoghatatlan tragédia ez számunkra, egy nagyon kedves barátunkat, kollégánkat vesztettük el. Nehéz idők előtt állunk, de mindig örömmel fogunk rá gondolni, kivételes humorát és őszinte mosolyát örökre a szívünkbe zárjuk" - emlékeztek meg közösségi oldalukon a Dunaújváros PASE labdarúgói Jávorka Andrásról.

A rovat további hírei: Sport

Ezüstös juniorok

Ezüstös juniorok

2024. júl. 01.

Nagy csatában szenvedett háromgólos vereséget a franciáktól a magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság döntőjében.

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

2024. jún. 30.

Tartalékból előlépve döntőzött és remek gyakorlattal végzett a bukaresti RomGym Trophy felemáskorlát döntőjének második helyén a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia, így újra teljesen nyílt a harc a tornászok utolsó olimpia kvótájáért, melyről kedden dönt a MATSZ elnöksége.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

2024. jún. 30.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

2024. jún. 30.

Nem sikerült döntőbe jutnia felemáskorláton a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófiának a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Vb-döntőben a junior válogatott

Vb-döntőben a junior válogatott

2024. jún. 29.

Nagyot hajrázva győzte le a hollandokat a két DKKA-játékost is soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság elődöntőjében.

DSTV: értékelték a szezont

DSTV: értékelték a szezont

2024. jún. 28.

Kemény, viszontagságos, de a tavalyinál sikeresebb szezont zárt a DKKA felnőtt együttese. Horváth Tibor ügyvezető idézte fel, milyen célokkal vágtak neki a bajnokság 2023/2024-es kiírásának, ezekből mit sikerült megvalósítani, s hogyan készülnek a következő szezonra. Hangkép.