Finn szakember az Acélbikáknál

doszerk - 2022. április 12. 18:01

A fiatal, de már tizenegy éve edzősködő Niko Eronen a Dunaújvárosi Acélbikák sportkarrier programjának szakmai vezetője lesz a 2022/2023-as szezonban.

Hivatalos közösségi oldalukon jelentették be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói, hogy megállapodtak a finn Niko Eronennel abban, hogy a 2022/2023-as szezonban a 33 éves szakember lesz a DAB sportkarrier programjának szakmai vezetője.

Az Acélbikák olyan szakembert szerettek volna, aki nemcsak jó vezetői kvalitásokkal rendelkezik, hanem egyúttal egy olyan új stílust, egy új szemléletet is képvisel, amely hasznára válhat a Dunaújvárosi Acélbikák egyesületének, mégpedig hosszú távon. A 33 éves finn tréner hazájában viszonylag hamar edzőségre adta a fejét, hiszen fiatal kora ellenére már tizenegy éve készít fel csapatokat, s emellett nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, egy év másodedzőség után, vezetőedzői feladatokat kapott olyan egyesületeknél, mint a dán Sönderjyske Vojens, vagy a norvég Narvik első osztályú együttese.

A sportágban szerzett tapasztalataira új, hamarosan induló programjuk működtetésében számítanak jégkorongozóink, ugyanis szakmai mentorként feladata lesz a Dunaújvárosi Acélbikák utánpótlás szemléletének újraértelmezése, valamint egy komplett, korosztályokat átfogó (U12-U21) edzésprogram megismertetése és bevezetése a dunaújvárosi jégkorong életébe. A projekt alapját Finnország egyik leghíresebb, vezető szerepet betöltő tehetséggondozó akadémiájánál, a Viima Hockey-nál használt módszerek adják majd. A Dunaújvárosi Acélbikák vezetősége nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a finn jégkorong iskola elitképző mentalitását bevezessék és integrálják a hamarosan induló Dunaújvárosi Acélbikák Sportkarrier Programba (ASP).

Niko Eronen mellett további külföldi és hazai szakemberek érkezésén dolgozik a stáb, hogy közreműködésükkel a Dunaújvárosban jégkorongozó gyerekek a legújabb, leghatékonyabb módszerekkel és technikákkal legyenek megtanítva erre a rendkívül összetett, ugyanakkor csodálatos játékra, derült ki a Dunaújvárosi Acélbikák mai közleményéből.

A rovat további hírei: Sport

Gász: elhunyt Kovács Péter

Gász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, Kovács Péter.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.