Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szabad Szemmel: "Az Éden átrendezése"

Öcaline - 2022. október 24. 9:01

Egy óriási fa szeli a Fekete-tenger habjait egy uszályon lebegve, nem sokkal később pedig egy magánbirtok kertjében talál új lakhelyre. Izgalmas témára fókuszál a KineDok következő vetítése a Szertelen Házban; kedden délután várják a vendégeket!

Az uszályon lévő óriást hamarosan több matuzsálemi korú társa is követi, miközben minden kiásott és elszállított fával egyre nő a feszültség az egykori lakhelyük mellett élő emberek között. Egyesek pénzügyi lehetőséget, új utakat, a meggazdagodás eszközét, mások viszont a közösség kollektív emlékezetének szétszaggatását látják a fák kényszerű költözésében. 

Grúz dokumentumfilm, Az Éden átrendezése című alkotás vetítésével folytatódik a KineDok Magyarország és a Szertelen Ház együttműködése a Szabad Szemmel című program keretében október 25-én, kedden délután. Kínzóan aktuális alkotás: a film egy befolyásos mágnás különösen kártékony hobbiján keresztül szól az ember természethez fűződő önsorsrontó viszonyáról – és a mai grúz társadalom sajátos értékrendjéről.

A vetítés 17 órakor kezdődik a Petőfi utca 5. cím alatti bázison – az esemény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

(Fotó: KineDok)

A rovat további hírei: Kultúra

Már elkészült a táncoló figurák makettje

Már elkészült a táncoló figurák makettje

2024. máj. 05.

A város 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.

DSTV: táncos remeklések

DSTV: táncos remeklések

2024. máj. 05.

Rangos megméretéseken értek el kimagasló eredményeket a dunaújvárosi táncos növendékek, derül ki a DSTV összeállításából. Szép sikerek sorát aratta a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola közössége a közelmúltban rendezett versenyeken. Hangkép.

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

2024. máj. 01.

Nagyszabású, az egész intézményt megmozgató gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Az esemény léptékére jellemző, hogy a műsor kétszer aratott vastapsot a Bartók színháztermében múlt vasárnap.

DSTV: az uszoda építésének története

DSTV: az uszoda építésének története

2024. ápr. 30.

Különleges műtárggyal folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. Az uszoda építéséért járt emlékplakett nyomán a létesítmény születésének hétterét is felelevenítette Hodik Mónika történész-muzeológus. Hangkép.

DSTV: különleges festmények

DSTV: különleges festmények

2024. ápr. 29.

Rendhagyó kiállítást láthattak a vendégek a Bartók Kamaraszínház aulájában, derül ki a DSTV összeállításából. Wild-Zentai Mariann művei nemcsak születési körülményeik miatt érdemesek a figyelemre – az alkotói szándék is különlegessé teszi azokat. Hangkép.

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

2024. ápr. 26.

A város egyik legszebb hagyománnyal bíró közösségi kezdeményezéséhez méltó nívót hozott az immár 27. Jótékonysági pedagóguskoncert. Lelkes közreműködők, büszkeségre okot adó kínálat – nem lehetett más a vége: vastaps, nagy siker!

DSTV: új bemutatóra készül a Bartók társulata

DSTV: új bemutatóra készül a Bartók társulata

2024. ápr. 25.

Molnár Ferenc színművével, A farkas című darabbal folytatódik a Bartók Kamaraszínház bemutatóinak sora, derül ki a DSTV összegzéséből. A produkció érdekessége, hogy jobbára fiatalokból álló alkotócsapat viszi színre a művet Ágoston Péter rendezésében. Hangkép.