Tűzgyújtás, tűztánc és kutyás programok sora csalogat

Fábos Zsolt - 2023. március 16. 16:45

Látványos és minden bizonnyal nagyon érdekes kínálattal invitálja az érdeklődőket a Duna Dog Center Alapítvány az MMK-ba szombaton a tavaszvárás és -köszöntés jegyében!

Az intézmény ad otthont ugyanis annak a rendezvénynek, amivel a közelgő a nap-éj egyenlőség pillanatát kívánják megünnepelni, emlékezetessé tenni. Sok gyerekprogram lesz – de a leglátványosabbnak az esti tűzgyújtás ígérkezik.

Itt a tavasz!

Egészen biztosan mindenki a saját bőrén is érzi, hogy mennyivel hosszabbak már a nappalok – közeledik a tavasz: március 21-e a csillagászati tavasz kezdete, ami a természet újjászületésének fontos szimbóluma is. Ráadásul ez az a nap, amikor egyforma hosszú ideig van világos és sötét is, a tavaszi nap-éj egyenlőség napja. Erre az alkalomra színes programokat talált ki a Duna Dog Center Alapítvány és nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt március 18-án, szombaton az MMK-ba. A részletekről Czibere Cecília alapítványi elnök beszélt:
– Hangulatos, emlékezetes, színes családi délutánra szeretném invitálni a városlakókat. Lesz majd kézművesfoglalkozás, kutyás programok, tűzgyújtás, tűztánc. A délutáni kínálatban fél ötkor, fél hatkor és fél hétkor kutyás mesés foglalkozásokat tartunk. Külön erre az eseményre írtunk meséket, amiket "kutyásítottunk". Ez egyfajta meseterápia, aminek a segítségével a gyerekek sokkal könnyebben és intenzívebben tudják átélni az érzelmeiket. Mindenkit nagy szeretettel várunk a programokra korhatár nélkül, de elsősorban a családosokra és a gyerekekre számítunk. Szeretnék köszönetet mondani Dunaújváros önkormányzatának és az MMK-nak a program támogatásáért, illetve azért, mert segítik ezt a reményeim szerinti nagyszerű napot.

Tűzre a téllel!

A színes és mozgalmas programra 16 órától várják az érdeklődőket, míg az eseménysorozat egyik csúcspontjának ígérkező látványos és nagyszabású tűzgyújtást az intézmény udvarán rendezik 19 órakor – ahol a tűzropogás mellett egy tűztánc is csalogat majd. Barta Endre humán alpolgármester kérdésünkre elárulta, örömmel támogatja az eseményt – több okból is:
– Még képviselő sem voltam, amikor hagyományteremtő programok sorát szerveztük, végig haladva az éves eseményeken. Most már alpolgármesterként keresett meg a Duna Dog Center, hogy különböző programokat ajánljanak városunknak, amiben én nagyon szívesen vállaltam partnerséget. Mindezek mellett személyesen is várom az eseményt, hogy a kislányommal itt lehessek, hiszen lehet majd kézműveskedni, meséket hallgatni, kutyusokkal találkozni. Az esti tűzgyújtás pedig nemcsak a kicsiknek lesz majd élmény, hanem nekünk, felnőtteknek is. Szeretettel ajánlom a programot mindenkinek!
Kérdésünkre Kováts Rózsa, az MMK igazgatója elmondta, intézményük örömmel csatlakozott a programhoz. És hogy a kézművesfoglalkozásról is eláruljunk valamit: az eseményhez kapcsolódóan fonalból tavasztündéreket készíthetnek a kicsik. A tűzről az intézmény gondoskodik majd – míg a tűztáncról a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. 

Már csak az igazi tavaszra várunk – de már az is itt kopogtat a küszöbön

(Fotó: Végh Zoltán)  
 

A rovat további hírei: Mozaik

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

2024. jún. 26.

Legyen szó családi házakról, lakásokról vagy irodákról, a fűtésről nagyon sok esetben gázkazán gondoskodik, amely hatékonyan és takarékosan képes ellátni a feladatát. Különösen igaz ez a modern készülékekre. (X)

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)